5 arkadaş kendi adımıza değişken fon kurmak istiyoruz. Bu konuda en iyi yatırım portföy yönetimi hangisidir ? İş portföy veya yapı kredi portföy dışında.
Printable View
5 arkadaş kendi adımıza değişken fon kurmak istiyoruz. Bu konuda en iyi yatırım portföy yönetimi hangisidir ? İş portföy veya yapı kredi portföy dışında.
Mac 0,039805 0,040086 0,706%
zpe 2,119811 2,124083 0,202%
mps 1,826160 1,832600 0,353%
Mps % +0.35 / 1,8326
Tca % +2.31
Zpf % +0.07
Mac + 0,71...
Size tamamen katılıyorum.
Ben söylemiştim. Fona yeni hisse giriş çıkışı kolay kolay olan bir fon değil. İki sene önceyle cok farkli bir dağılım yok. Sadece portfoy dağılımında ufak ağırlık degisimleri oluyor. Belki de maliyetli olduğundan olabilir.
Mesela pandemi surecinin yildizi zoom $ZM yatırım yapmasını bekliyor insan.
Bankadisi daha verimli yönetildiğini düşündüğüm bir portföy sirketinin bu temada bir fonu olsaydi nasıl olurdu diye düşünüyorum.
Bu yil için başarılı bir fon. Son bir yilda kıstas kriterine göre daha iyi görünüyor. Doğru hisse senetleri seçilmis. Ama son 3 yılda bakınca geride.
Altın gördüğü yeri unutmazmış.geçenki düşüşte panikle altın fonlarından çıkanlar bence hata yaptılar
Tahvillerde düşüş gözüküyordu ama VKT mk %5 TZV mk %4,6 HKV mk %5
Yani bu katılım hisse senedi fonları aslında katılım endeksin , bist100 e görece çok iyi artmasından dolayı iyi performe etmiş gibi görülüyor. teknoloji fonları da çıkınca ve ince eleyip sık dokuyunca tüm kriterlerde şaka maka iki tane başarılı hisse fonu kalıyor aslında ortada. sepetimdeki üçüncü mps yerine 3'lü hisse yogun fon sepetime hangisini koyayım dediğimde , içime sinen üçüncü yok hakikaten. ara sıra bazıları parlıyor, geliyor, geçiyor, hızla geriliyor, yine iki tanesi kalıyor hep.
Kuzularimizdan hsber yokmu
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TCD ye girişim bu kez yanlış oldu onu kabul ediyorum, geçen sefer de panik yapıp zararına satmıştım, yani bir türlü tutturamadım, gerçi, hisse fonlara da bu kez yanlış zamanda girdim ama artık düşüşlerde satmayıp azar azar almayı planladım ona göre düşük miktarlarda girdim.
Benim de %50 nkolay da, %20 defansif değişken, katılım, sepet ve eurobond türevlerinde, %15 özel sektör borçlanmalarda, %5 fıl, %8 hisse fonlarda, %2 de altcoin lerde.
Zaten hisse fonlara toplamda %20 den fazla girmem, fazla riske gerek yok bu devirde.
GPA fon getirisi nedir bilgisi olan var mıdır ?
mkk sayfasından anlaşılıyorsa, tkf - 0.13% eksi görünüyor.
Ama tkf fiyatını iki basamak yürütmüş listede. yani direk 4.32 yazmış. Ona göre mi hesaplamış anlamadım toplam meblağı.
Bakayım eğer yarın böyle çıkarsa, tkf fiyatını akşamdan görüp yazabilirim ben de.
ıpv -0.06 % görünüyor.
İlk defa MKK'ya bakarak yazıyorum, yanlış olursa kusura bakmayın lütfen bu seferlik.
Mps kendi islami danışma kurulu olduğu için, katılım endeksi dışındaki şirket hisselerinide fona ekleyebiliyorlar. Endeksler 3 aylık Periyodik denetimlere tabi olduğu için, endekse giren çıkan hisse sirkülasyonu çok oluyor. Örneğin Endeksten cikartilan hisselere yeni alım yapılamıyor ama satış yapılabiliyor vs. Bu sebeple dinamik bir fon.
Katılım kriterlerine uyan hisselerin büyük kısmı bist 100 dışı hisseler. Haliyle uçuculuğu oldukça yüksek. Yüksek Faizli işlem yapan şirketler(örneğin bankalar) gibi bist 30 hisseleri bulunmadığı için özellikle kısa süreli yükselişlerde iyi performans gösterebiliyor.
Benim gördüğüm, bir bakıma katılım kriterlerine uyum zorunluluğu, bist 100 dışındaki yüksek getiri fırsatlarından yararlanmamıza neden oluyor.
Bence böyle bir zorunluluk olmasa, daha sağlam bist 30 bist 100 kağıtlarına yatırım yaparlardı ve getiri törpülenirdi.
Böyle yüksek uçucu kağıtlarla ilgili riski azaltmak adına farkli sektörlerden 50 civarı şirkete pörtföyü bölüyorlar, çoğu %1-2 ağırlığında. Nadiren %3 üzeri şirketler oluyor onlarda, asels, bimas, eregl gibi kağıtlar.
Yıldan yıla performansınıda arttırıyor. Umarım zamanla bozulmaz.
Katılım esaslı hisse fonlarda şuan rakipsiz.
Kendi adıma ileride rakip olabilecegini düşündüğüm , yeni çıkan Kpc'yi değerlendirmek için , biraz daha veri lazım, en az 3 ay 6 ay pörtföy dağılım raporlarında hisselerini incelemem gerekiyor.
Ziraatin Zpe fonuda katılım endeks fonu(Pasif), ayrıntılı incelemedim, son zamanlarda sanki endeksi korele ederken sıkıntı var gibi ama zamanla toparlayacaktır.
Yarın gma ne getirir acaba?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Onu şöyle yapıyoruz, piyasa değerini adede bölerek küsuratlı fiyatı hesaplıyoruz. Sn. myfinans'ın dediği gibi mkk'da gözüken fiyatlar bugünün fiyatları. Çoğu şirket gece 1'den sonra mkk'ya yeni fiyatları bildirirken Tacirler, Azimut, İş Portföy sabah 9 veya 10'dan önce bildirmiyor. Dikkatinizi çekmiştir, GMA TKF TCD IPV TDG gibi fonların fiyatı sabah tefas'da 0 gözüküyor (getirileri de -%100 :) ), 9:30 10 gibi yeni fiyat belli oluyor.
Hocam net söyleyim o zaman. Sabahki toplam meblağdan şu anda MKK'da ki fiyat yaklaşık 0.13% civarında daha az görünüyor.
Elbette dediğinizi yaptım.
Bir şeye itirazım yok, açıklanmıyorsa açıklanmıyordur elbette. Ama toplam tkf değeri mkk'da 0.13% daha düşük görünüyor.
toplam tkf meblağı sabah ki 236,033 yerine 235,730 görünüyor. Ama bir şekilde ben yanlış yapıyorumdur, iddiam yok.
Şu da olabilir, bazen mkk'ya hatalı fiyat bildirebiliyorlar. Mesela hafta sonu mkk'ya baktığımda EIC'nin getirisi 0,047 gözükürken pazartesi sabah tefas'da 0,081 olarak gözüktü. Fiyat hatasını bir zamanlar Osmanlı Portföy çok yapardı, OPB +%6 falan gösterirdi sonra hop düzeltiyordu :)
prensip olarak hisse yoğun ve agresif değişken fonları gıdım gıdım alıyorum , alım yaparken baktım güzelcene düştü o zaman gıdımımı arttırıyorum... yok düşmedi ortalarda bi yukarı bi aşağı gidiyo gıdım gıdım devam ediyorum , baktım güzelcene kar yazdı , satıyorum , tekrar gıdım gıdım almaya başlıyorum , alım yaparken baktım güzelcene düştü o zamana gene gıdımımı arttırıyorum , aynı gıdım bile alsam daha çok adet fon payı elime geçmiş olacakkken , gıdımımı arttırdığım için güzelcene düşmüş fiyattan daha da çok fon payı almış oluyorum , baktım güzelcene kar yazdım , satıyorum , tekrar gıdım gıdım almaya ....
Ipv:+0,05 Tdg:-0,15 Ipj:+1,17
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında TKF'yle IPV'nin ortak yönü var.
Her ikisininde saklama bankası İş bankası.
Yani Tacirler'le İş portföy'ün saklama bankaları aynı.
MKK ve TEFAS'a ilk değeri saklama bankası giriyor.
Hata olursa portföy şirketi manuel düzeltiliyor.
Geçen aylarda GPG değeri sürekli hatalı giriliyordu TEFAS'a
Saat 10 civarı Gedik değerin doğrusunu giriyordu.
Yani saklama bankaları otomasyonu değeri hesaplayıp kendi giriyor aslında.
Tacirler ve İş Portföy için sıkıntı ortak saklama bankalarında demekki.
turkey 5 years cds
562,91 +28,42 +5,32%
artmış yine.
Hamza sanki fon değilde hisse alıyormuş gibi bir hareket tarzı. Oysa ki fonlar kendi başlarına değer kazanıp kaybetmezler biliyorsun. Sahip oldukları yatırım elemanlarının (hisse, tahvil, finansman bonosu v.s) değer kazanması ya da kaybetmesi sonucu fonun sahip olduğu değer ortaya çıkar. Bunları şunun için yazıyorum. fonun fyatının düşmesini bir alım fırsatı olarak görülmesini anlayamıyorum. Çünkü bağlı olduğu yatırım araçları var. örneğin borsa bir düşüş trendine girse, fon fiyatı düştü diye istediğin kadar al. Sonu neresi belli değil. Gerçekten kendi adıma anlaşılmaz bir durum. Bol kazançlar.