Sayfa 197/1002 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,569 - 1,576 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Kuzularimizdan hsber yokmu

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Hocam sende benim gibi tcd ile yildizi
    Barisamayanlardansin nerdeyse 10 aydir
    5 6 kez tcd aldim girerken zamanini ayarliyoruzda cikis gununu kestiremeyip
    Butun karlarimiz zarara donuyor.
    Artik stratejimi degistirdim defansiflerdeyim eib eic suaya isinamadim
    Onu sattim biraz osd biraz gbl birazda
    Ytd aldim portfohun %70 i gunlukte
    Kiraz wow gibi
    Az gelsin oz.gelsin biktim gece 1 de mkk ya
    Bakmaktan
    Tcd bi gunde yukardakilerin bi ayda vefdigini veriyor ama bizide hasta ediyor
    Sende bu ortamda defansifllerde dursan
    İyi olur.
    YTD.

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    TCD ye girişim bu kez yanlış oldu onu kabul ediyorum, geçen sefer de panik yapıp zararına satmıştım, yani bir türlü tutturamadım, gerçi, hisse fonlara da bu kez yanlış zamanda girdim ama artık düşüşlerde satmayıp azar azar almayı planladım ona göre düşük miktarlarda girdim.
    Benim de %50 nkolay da, %20 defansif değişken, katılım, sepet ve eurobond türevlerinde, %15 özel sektör borçlanmalarda, %5 fıl, %8 hisse fonlarda, %2 de altcoin lerde.
    Zaten hisse fonlara toplamda %20 den fazla girmem, fazla riske gerek yok bu devirde.

3.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    TCD ye girişim bu kez yanlış oldu onu kabul ediyorum, geçen sefer de panik yapıp zararına satmıştım, yani bir türlü tutturamadım, gerçi, hisse fonlara da bu kez yanlış zamanda girdim ama artık düşüşlerde satmayıp azar azar almayı planladım ona göre düşük miktarlarda girdim.
    Benim de %50 nkolay da, %20 defansif değişken, katılım, sepet ve eurobond türevlerinde, %15 özel sektör borçlanmalarda, %5 fıl, %8 hisse fonlarda, %2 de altcoin lerde.
    Zaten hisse fonlara toplamda %20 den fazla girmem, fazla riske gerek yok bu devirde.
    hangi coinler var elinde hocam merak ettim ?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    Aktif yönetimden kasıt hisse değişikliği olabilir. Fondan giriş ve çıkış oldukça mecburen al-sat yapacaklar.
    Haklısınız bu da olabilir..
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. GPA fon getirisi nedir bilgisi olan var mıdır ?

6. mkk sayfasından anlaşılıyorsa, tkf - 0.13% eksi görünüyor.
    Ama tkf fiyatını iki basamak yürütmüş listede. yani direk 4.32 yazmış. Ona göre mi hesaplamış anlamadım toplam meblağı.
    Bakayım eğer yarın böyle çıkarsa, tkf fiyatını akşamdan görüp yazabilirim ben de.

ıpv -0.06 % görünüyor.

İlk defa MKK'ya bakarak yazıyorum, yanlış olursa kusura bakmayın lütfen bu seferlik.

7. Mps kendi islami danışma kurulu olduğu için, katılım endeksi dışındaki şirket hisselerinide fona ekleyebiliyorlar. Endeksler 3 aylık Periyodik denetimlere tabi olduğu için, endekse giren çıkan hisse sirkülasyonu çok oluyor. Örneğin Endeksten cikartilan hisselere yeni alım yapılamıyor ama satış yapılabiliyor vs. Bu sebeple dinamik bir fon.

Katılım kriterlerine uyan hisselerin büyük kısmı bist 100 dışı hisseler. Haliyle uçuculuğu oldukça yüksek. Yüksek Faizli işlem yapan şirketler(örneğin bankalar) gibi bist 30 hisseleri bulunmadığı için özellikle kısa süreli yükselişlerde iyi performans gösterebiliyor.

Benim gördüğüm, bir bakıma katılım kriterlerine uyum zorunluluğu, bist 100 dışındaki yüksek getiri fırsatlarından yararlanmamıza neden oluyor.

Bence böyle bir zorunluluk olmasa, daha sağlam bist 30 bist 100 kağıtlarına yatırım yaparlardı ve getiri törpülenirdi.

Böyle yüksek uçucu kağıtlarla ilgili riski azaltmak adına farkli sektörlerden 50 civarı şirkete pörtföyü bölüyorlar, çoğu %1-2 ağırlığında. Nadiren %3 üzeri şirketler oluyor onlarda, asels, bimas, eregl gibi kağıtlar.

Yıldan yıla performansınıda arttırıyor. Umarım zamanla bozulmaz.

Katılım esaslı hisse fonlarda şuan rakipsiz.

Kendi adıma ileride rakip olabilecegini düşündüğüm , yeni çıkan Kpc'yi değerlendirmek için , biraz daha veri lazım, en az 3 ay 6 ay pörtföy dağılım raporlarında hisselerini incelemem gerekiyor.

Ziraatin Zpe fonuda katılım endeks fonu(Pasif), ayrıntılı incelemedim, son zamanlarda sanki endeksi korele ederken sıkıntı var gibi ama zamanla toparlayacaktır.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    mkk sayfasından anlaşılıyorsa, tkf - 0.13% eksi görünüyor.
    Ama tkf fiyatını iki basamak yürütmüş listede. yani direk 4.32 yazmış. Ona göre mi hesaplamış anlamadım toplam meblağı.
    Bakayım eğer yarın böyle çıkarsa, tkf fiyatını akşamdan görüp yazabilirim ben de.

ıpv -0.06 % görünüyor.

İlk defa MKK'ya bakarak yazıyorum, yanlış olursa kusura bakmayın lütfen bu seferlik.
    Tacirlerde, İş Portföyde sabah 9'a kadar MKK'ya fiyatlarını girmeyen şirketler.Yani şu saatte ikiside girmiş olamaz MKK'ya.
    TKF 4,32 zaten bugünkü fiyatı.
    O gördüğünüz doğru çıkarsa devrim yapmış olurlar.

Sayfa 197/1002 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •