Alım motivasyonunu merak ettim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Bizim bi arkadaş 6 ay önce 3 milyona ev aldı, geçen hafta 6 milyona sattı. Demek ki konut fiyatları yükseliyor ve daha da uçacağını gösteriyor.
Kaynak: kendim.... nasıl olsa sallamak serbest :)
Evsahibini yok sayan,kiraya verdiği evini 15 yıl geri almasına müsade etmeyen Tbk347 den dolayı evsahipleri bu riskleri de yeni kiralamalarda kiraya ekliyorlar.Şu anda benim gözlemim yeni kiralamalar dolar bazlı son 20 yıl ortalamasının %80 üstünden yapılıyor.
Eski kiracılar ile yenileri arasıdanda 6 misli 7 misli farklar var.Tbk347 de düzenleme yapılırsa kiralar düşer.Kiraların yükselmesi ev fiyatlarını da artırıyor
Düşmüyor ama satılmıyorda, oturduğum apartmanda birdaire yaz başı, mart nisan gibi 4 milyondan satışa kondu şu an 5.250 istiyor 5-6 ayda bu artış nedir ben bu işten bişey anlamadım ama galiba faiz getirisi kadar üstüne koyuyor bunlar.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Izmirde bir evi sahibinden de fava aldim 6 aydir fiyat devamli artiyor.
Ilk fava aldigimda 3 milyondu 3 ay once 3.4 milyon oldu simdi 4.250 milyon
Ayni ev ayni emlakci. Satamiyorda oyle duruyor. Simdi buna bakarak piyasa yukseliyor denemez. Onemli olan kac paradan gercekten satilmis iste piyasa odur
Ama Turkiyede ev sahiplerinin cogu sanirim tok satici o yuzden onlarda habire fiyat yukseltiyor alicilarda siteye girip baktiklari zaman gercek piyasa fiyati yukseliyor zannediyor. Ama alakasi yok
Valla sen götünü haber kaynağı olarak kullanma. Apartmanın yöneticisi olduğum için rayiç bedeli sordu komşu. Satmış evi biz 49 ay önce 280.000 e almıştık. 3 gün önce 4.300.000 e tiko para satmış. Sana yalan borcumda yok. İstrr inan ister inanma seni inandırmak şeyimdede değil. Satamayıp bekleyen bile 3 ayda 1 enflasyon farkını üstüne koyup bekliyor
Millet forumlara götüne güvenip yazmaya başlamasıda ayrı bi garabetlil