Sayfa 404/461 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454 ... SonSon
Arama sonucu : 3687 madde; 3,225 - 3,232 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Ev fiyatları düşüyor diyenler sanırım kıçlarından atıyor. Bizim sitede şubatta 2.700-2.800 e satılıyordu evler. Bugün bir satış gerçekleşti 4.300
    Duyunca şok oldum.
    Alım motivasyonunu merak ettim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Bizim bi arkadaş 6 ay önce 3 milyona ev aldı, geçen hafta 6 milyona sattı. Demek ki konut fiyatları yükseliyor ve daha da uçacağını gösteriyor.

Kaynak: kendim.... nasıl olsa sallamak serbest
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Evsahibini yok sayan,kiraya verdiği evini 15 yıl geri almasına müsade etmeyen Tbk347 den dolayı evsahipleri bu riskleri de yeni kiralamalarda kiraya ekliyorlar.Şu anda benim gözlemim yeni kiralamalar dolar bazlı son 20 yıl ortalamasının %80 üstünden yapılıyor.
    Eski kiracılar ile yenileri arasıdanda 6 misli 7 misli farklar var.Tbk347 de düzenleme yapılırsa kiralar düşer.Kiraların yükselmesi ev fiyatlarını da artırıyor

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kısa süreli bir dükkan kiracılık deneyimim oldu, aman aman dedim. Ayrıca 2007 den bu yana 17 yıl kiracım olan bir konutum vardı. Hiç sıkıntı çıkarmadı, ne artış dediysem itiraz etmedi(biz de insan gibi makul artışlar yaptık tabi). Her ay kirasını düzenli yatırdı.

Buna rağmen kira geliri için konut önermem. Evi satılığa çıkarmıştım, Allah'tan kiracım da çıktı, şu an hala satılık. En son kiracımın çıktığı kiranın üç katına verme şansım var, çok da soran oluyor. Ama kesinlikle kiraya vermem, konut satışı da yavaş bu aralar, 2-3 ay boş kalacak gibi, yine de satış için beklerim, kesinlikle kiraya vermeyi düşünmüyorum artık.

Valla ben ne yapar eder, (borsa, döviz altın vs) kiradaki getirimi geçerim. Hiç değilse kafam rahat, param likit olur, milletle muhatap olmam.
    Boşta duran evim var, 20bin kira teklif ediyorlar ama vermem. Boş kalmasını daha karlı görüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Ev fiyatları düşüyor diyenler sanırım kıçlarından atıyor. Bizim sitede şubatta 2.700-2.800 e satılıyordu evler. Bugün bir satış gerçekleşti 4.300
    Duyunca şok oldum.
    Düşmüyor ama satılmıyorda, oturduğum apartmanda birdaire yaz başı, mart nisan gibi 4 milyondan satışa kondu şu an 5.250 istiyor 5-6 ayda bu artış nedir ben bu işten bişey anlamadım ama galiba faiz getirisi kadar üstüne koyuyor bunlar.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. Izmirde bir evi sahibinden de fava aldim 6 aydir fiyat devamli artiyor.

Ilk fava aldigimda 3 milyondu 3 ay once 3.4 milyon oldu simdi 4.250 milyon

Ayni ev ayni emlakci. Satamiyorda oyle duruyor. Simdi buna bakarak piyasa yukseliyor denemez. Onemli olan kac paradan gercekten satilmis iste piyasa odur

Ama Turkiyede ev sahiplerinin cogu sanirim tok satici o yuzden onlarda habire fiyat yukseltiyor alicilarda siteye girip baktiklari zaman gercek piyasa fiyati yukseliyor zannediyor. Ama alakasi yok

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Bizim bi arkadaş 6 ay önce 3 milyona ev aldı, geçen hafta 6 milyona sattı. Demek ki konut fiyatları yükseliyor ve daha da uçacağını gösteriyor.

Kaynak: kendim.... nasıl olsa sallamak serbest
    Valla sen götünü haber kaynağı olarak kullanma. Apartmanın yöneticisi olduğum için rayiç bedeli sordu komşu. Satmış evi biz 49 ay önce 280.000 e almıştık. 3 gün önce 4.300.000 e tiko para satmış. Sana yalan borcumda yok. İstrr inan ister inanma seni inandırmak şeyimdede değil. Satamayıp bekleyen bile 3 ayda 1 enflasyon farkını üstüne koyup bekliyor
    Millet forumlara götüne güvenip yazmaya başlamasıda ayrı bi garabetlil
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 404/461 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •