Originally Posted by
ACIBİBER
1$ ın 1$=1TL olması için Japonya'nın yaptığını yapmak lazım Japonlar emekli olanları bile sistem içinde çalışmasını sağlayan formülü bulan ilk ülke ve ardından Güney Kore bunu uyguladı sistem çok basitti devlet çalışırken 1 milyon Yen verdiği işçisine emekli olunca 2 katını verdi emekli olanı para ile ezdi böylece sistemin içinde tutarak 2. Dünya Savaşı'ndan süper güç olarak çıktı o vakit parayı berden buldu dersek tabiki para basarak bu işi çözmüş olmalı çoğu ülkede emekli maaşı çalışan maaşından yüksektir nedeni biraz bu diyelim senin 50 yıllık deneyimin olsun un değirmeni ustası ol değirmende sorunu 50-100 yeni çalışan çözemez ama 50 yıl çalışan gelir 10 dakikada çözer bu sistem bizde uygulanmadan ben 1$ ın 1TL olacağına inanmam 2,70-2,80 dip olur ve burdan hareketi 4,5 olur yukarıda yazdığım konunun özü aslında wealth of nations kitabında olabilir 2 kez hatta 3 kez okumuştum borsaya ilk başladığım yıllarda çoğumuz duygusal ve elimizdekine göre konuşuyoruz ben %40 dolarda olan biri olarak 2017 de 3,81 in görülmesini mümkün görmüyorum 2,70-2,80 mümkün parite yorumlarına katılıyorum kesinlikle katılıyorum. 1,03. 0,90 ,0,80 hatta Avrupa'nın dağlılması bile mümkün aynı akibet sterlinin başınafa gelebilir çok şey yazılabilşr ama deneyim tecrübe ve birikim para ile yer değiştiremez bu imkansız