Bence üst akıl yeni bir şey deniyor. Sosyal medyada sadece kendi istediği hesaplara güvenilmesini istiyor.
https://i.hizliresim.com/etnfp7u.jpg
Printable View
Bence üst akıl yeni bir şey deniyor. Sosyal medyada sadece kendi istediği hesaplara güvenilmesini istiyor.
https://i.hizliresim.com/etnfp7u.jpg
sosyal medyada olanları çoğu ROKET peşinde ben rokete binmeyi değil destek,direnç,stoplos dan başlayın diyorum en azından iyi öğrenirlerse işlerine yarayacak :)sıkıntı değil insanlar inanmaya bilir ama bunu burada tartışma yapıp huzur bozmaya götürürse ağzının payını alır olay bu..
yarışmacı arkadaşlara başarılar Analizlerle gelsin herkes
Reuters de haberi vermiş.
<<<<<<<<<<<
https://www.reuters.com/technology/u...fs-2024-01-10/
January 11, 202412:05 AM GMT+3Updated 29 min ago
US SEC approves 11 spot bitcoin ETFs
Jan 10 (Reuters) - The U.S. Securities and Exchange Commission has approved 11 spot bitcoin exchange-traded funds, including those of Grayscale, Bitwise and Hashdex, according to a statement on Wednesday.
The approval would be a game-changer for bitcoin, offering institutional and retail investors exposure to the world's largest cryptocurrency without directly holding it, and a major boost for a crypto industry beset by a string of scandals.
Bozkurt benim tekniğim iyi vs de değilim yapılan işe saygı göstermeyip burada 2-3 kişinin özellikle bu işlere girmesi sıkıntı ,
bugun geldim 3 formasyon var dedim endeks ağırlığı tahtada 3 tahta ile oyun kuruldu.
geçen hafta çıktık bu hafta için formasyon paylaştık devam ediyor.
saatlik kaçtne değişik tahtaların graflarını formasyonlarını koyup belirttiğimiz hedef yerini buldu.
şimdi burada gelip yok o değil yok bu değil derlerse kendileri çıkacaklar bize analiz öğretecekler bende hepsine hodri meydan diyorum çoktan beri varmı sesi çıkan yok e ozaman benim yazdığım çizdiğime neden salça oluyorsunuz bunlar buranın huzurunu bozmak için yapılıyor unutmasın topik ahalisi ve yönetim.
Hemen hemen tüm borsa müdavimleri teknik grafiğe bakar,
Ve genelde şurası destek burası direnç diye kendi tecrübe ve bilgisiyle yorumlar.
Yani ihtimalleri değerlendirir ama ne olucağını bilmesi imkansızdır
O yüzden tartışmaya gerek yok
Bist100 8bin direncini kırarsa 10bine, kıramazsa 7bine diyelim herkes mutlu olsun :)
reuters şu haberi de vermiş -üst düzey bi parti yetkilisi isveç-nato konusunun önümüzdeki haftalarda meclise geleceğini söylemiş reuterse
https://twitter.com/nexta_tv/status/1745089004737823073
yılsonu tatile girmiş olan meclis 16.ocakta açılıyor, gündeminde yargı reformu ve ekonomiyle alakalı bi torba yasa da var, isveç konusuna öncelik verip vermeyeceği belirsiz.. herhalde karşı tarafın hamlelerine bakılacak.. daha evvel 12.oca tarihi verilmişti, ama üst düzey yetkili -acelemiz yok sonra bakarız diye demeç vermişti rus sputnik ajansına.. bugünkü pozitif tondaki açıklama ingiliz reuters ajansına yapılmış
şöyle bi takvim var borsanın önünde
yarın hafize newyorkta sunum yapacak 50 trilyon dolar yöneten fonlara
cuma akşamı moodys rating kararı- kademe artışı olacak mı ?
salı günü meclis toplanacak, ilk konu isveç-nato işi olabilir
bunların üçü de yukarı oynamaya müsait gündemler
Olasılık hesabı ve istatistik insanlar tarafından icat edilmiş en büyük matematik olgu.
Doğa olayları genelde destekliyor ama işin içine para giriyor ise orada örneklemi farklı gösterme dürtüsü oluyor. Büyük sayılar teoremi de var.
Borsalarda akıllı matematikçiler, fizikçiler vs işlem yapıyor değişik göstergeler üretiyor.
Büyük paralı adamlar da danışman tutuyor. Yani gözlem yapılan yere dış müdehaleler oluyor.
Dikkatli ve sınırlı risk ile kullanılması gerekir.
Bence zamanında alıp satmayı beceriyor olabilirler.
Ortalama portföy büyüklüğünü illere ve zamana göre karşılaştırmak lazım. Normalde gayet güzel bir tez konusu olabilir.
Ankara ve İstanbul önemli olay ve haber merkezleri. Çöp tenekesinde bile bilgi olabiliyor.
Spekülatör 20x dedi denemek için az bir şey aldım zarar ettim.
Bir başka sohbette o kişi falanca ilçedeki herkese aldırdı onlara da zarar ettirdi dedi. Küçük illerde o tip şeyler de olabilir.
ABD'de insanlar hisse alıp satmaz genelde emeklilik fonları ve ETF ler vs ile borsaya gelir deniyor.
Teknoloji ve robotlardan eskiden Wall Street traderları şikayet ediyordu artık bizim tahtacılar da şikayet ediyor yetişemiyorum işlemlere diyorlar.
Spekülatörlerin topladığı hisselerde para kazanmak için biraz erken alman lazım. Bu yüzden haberleri de önden yakalaman ve araştırman lazım.
Ben Miatk taşıdım, şimdi aynı sektörden Atatp taşıyorum.
Hisse her ay ya kredili ya brüt takas cezasında. Ceza bugün bitti haftaya gene verirler :) Ama onlardaki para başka yerde yok....Ama terste kalırsan ayrı bir dünya. O yüzden çıktıkca ana parayı hisseden çıkarman lazım vs.. Günlük al sat yapmayacaksın. Alıp yatacaksın..Bir yerde de yeter diyip satacaksın
Ama small cap hisse de olsa bilançoda sorun olmaması lazım. İnsanlar ona dikkat etmiyor...Hiç bir beklentisi olmayan, batak şirketi çıkacak diye alıyor
Tradeview'da USDTRY son bir yılda en yüksek 29,9750 olarak görünüyor.
30.00 psikolojik bir sınır. Yarın normalde yanması lazım.
1 yılda yaklaşık %60 ama son 6 ayda %15 artmış.
Son 6 aylık enflasyon %37,5 gibi.
Faiz kazananlar hareketlenme görürse ucuzdan yerine koymak isteyebilirler.
Berat damat şive yaparak dalga geçiyordu aklınca. Şimdi haber programlarında mizah olarak kullanılıyor. Yazık günah bu millete. Bir insan damat diye ülke ekonomisini yönetir mi? Ah bu yaşlı nesil yok mu yaşlı nesil... Ölüp gideceksiniz ama bu memlekete attığınız kazık 100 yıl sonra bile konuşulacak, aldığınız beddualar sizi o zaman bile yakacak.
Migrıos süt 1 TL idi BIM'de 0,95 olduğu için oradan almıştım. Şimdi Migros Süt 24 lira olmuş.
Dolar da 24 kat artması gerekir.
Ben inançlı bir kişiyim yarın kıyamet kopsa süpriz olmaz.
Öte yandan normal akıllı insanın bu dünyada delirmeden yaşaması oldukça zor.
Bu kazanır bu projeler ile. Hızlı başladı..
Murat Kurum: "Her gencimiz bir sokak hayvanını sahiplense sokakta hayvan kalmaz."
Marifet(?); bi yandan deli gibi matbaada TL basıp değerini düşürüp bu şekilde %100+ enflasyon ortamında %15 le yandaşlara bedava para dağıtabilmekte,
öte yandan, alt tarafı bi pariteden ibaret olan USDTRY' deki artışın sebebini TL basmaya değil de, insanların büfeden bankadan dolar almasına bağlayabilmekte ve buna inandırabilmektedir.
Hatta ve hatta, iş bittikten sonra, sopayla kovaladığı yabancı parayı, şaka gibi iki faiz arttırıp, kapı kapı dilenerek, tekrar ikna etme yüzsüzlüğünü gösterirken, yüzünün kızarmamasındadır.
Sanırsam, tapu istiyor bu sefer adamlar, tapu getir tapu, getir de ipotek yapalım Kırım Savaşı sonrası gibi diyor adamlar. Yoksa niye para vermesin, adamın işi bu, ayağına gittiğin adam tefeci, bu işin kitabını yazmış.
Meclis açıldığında ilk görüşülecek olan emeklilere verilecek zam. İlk kez bu kadar gecikti. 16 sında 17 sinde maaş alqcaklar farklar 2 hafta geri attı.
Bu arada teknik analiz diye bir şey yoktur, bunlar bazı insanlara malum olur arkadaşlar(?)
https://i.hizliresim.com/l1nnny9.PNG
https://i.hizliresim.com/qc53qrf.PNG
https://i.hizliresim.com/7i7g8yw.jfif
https://i.hizliresim.com/d7922km.PNG
Bankalar bazı işlemlerde falan tarihteki kuru esas alacak dendi.
Yabancılar o tip saçmalaıkların da kaldırılmasını isteyebilirler.
Bazı bankaların emekli sandığı var SGK yerine oraya prim ödeniyor, genelde çoğu kişi oradan emekli olamıyor, başka işe geçiyor veya SGK'dan emekli oluyor, bankalar bir şekilde yaşlılardan kurtuluyor. Hükümet de bunlar faizcidir deyip çok üzerine gidip incelemiyor. Normalda bunlarda biriken fonların risk yönetimi açısından aynı şirketde değerlendirilmemesi gerekir.
Öte yandan ani gelen EYT ile çok kişi emekli olmayı başarmış olabilir. Yanılmıyorsam 3.5 yıl önce işten atılmış adam da o sandıktan emekli olabilir. SGK da keriz değil oradan emekli olman gerekiyor der.
Ne kadar yük geldi bilanço dip notlarından bakmak lazım.
Memura verilen sabit 8.077 tl zam memur emeklisine verilmedi.8077 tl bu ay 12.000 tl oldu. Emekli memur ile çalışan memur arasındaki fark korkunç seviyelere çıktı. Bu zulmü hakeden emekli çok ama arada suçsuzlarda yandı. İnsanların emeklilik hayalini 65 yaşa attılar. Bu haksızlık bir daha giderilemez. Şimdi aynı zammı memur emeklisi ile bilikte 4a ve 4b li emeklilerde istiyor. Hükümetin bunu verebilmesi için kök maaşları 12-15.000 lere çıkartması lazım. Emeklilik sistemine öyle bi dinamit attılar ki sistemi paramparça ettiler. Bir dahada kim gelirse gelsin düzeltemez.
Emekli aylıklarını neden açıklamıyorlar
Bizim kel bakan 50.trilyon doları getirmek için neden usa ye gitmiyor diyordum
Bu sabah ayıktım hem not açıklamasını bekliyorlar hem 50.trilyon dolara helal gelmesin diye emekli maaşlarını açıklamıyorlar şu iki olayı atlatalım açıklama gelecek.
Günaydın millet.
Seçimin peşine Mehmet Şimşek adı geçince gelse bile istediklerini yapamaz ya da 3 ay da kovulur diye konuştular sonra bu kafada olanlar endeks 4400 den 8500 rallisini yapınca girdikleri şoktan hala çıkamadılar. Şu işe Siyaset karıştırmaktan komplo teorilerinden vazgeçin. Şu an geçtiğimiz süreç 3 aşağı 5 yukarı daha önce yaşandı sonra ne olduğunu da aklı olan herkes biliyor. Geçmişe bakın.
Hem de Türkiye o zamandan çok daha güçlü her alanda.
Dolu geleceğini bilse ve yapacağı showu kaçırmazdı.
https://www.superhaber.com/tipis-tip...i-haber-477617
Neyse siz ısrarla bu işe siyaset karıştırıp saçma sapan adamları takip edip kafanızı kuma gömmeye devam edin.
O adamlara sorun bakalım bu bankaları kim almış?
Başkan sabah yürüyüşünde Üsküdarda halk ekmek önünde biraz hararetli muhabbet gördüm baktım ne oluyor diye sen 50 trilyon dolardan bahsediyorsun millet halk ekmeğin önünde 50 tl kandil simidi mi olur diye konuşuyor.
kimse bu memleket bu duruma neden , niçin geldi diye sorgulayan yok bu yapılmadığı sürece aynı filmi hep seyretmeye devam ederiz.Hayırlı seyirler.
Siyaset tam içinde nasıl karistirilmaz. Alttan birileri birşeyler kapiyordur o muhakkak. İsveç işi sonrasi mooddys olacaktı tak bizimkiler ileri attı mooddys aportta kaldı. Santranc gibi siyasetin vezirleri şahlari ileri sürüldü. Bu hamleleri nasıl konuşmayalım. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sidik nedir ne değildir cok kimyasal bileşenlerini bilmem ama gecenlerde okudum bır yazıda aynen sunu yazıyordu''İdrar Vergisi (Latince Vectigal Urinae) Roma İmparatoru Nero tarafından 1. yüzyılda idrarların toplanması için zorla alınan bir vergidir. Roma toplumunun alt sınıfları idrarlarını bir kabın içine yapar ve foseptiğe dökerdi. Sıvı olanı daha sonra halk tuvaletlerinden toplanır ve birçok kimyasal işlem için hammadde olarak kullanılırdı. Örneğin; tabaklama işlemi için ve aynı zamanda Roma çamaşırhaneleri tarafından amonyak kaynağı olarak, yünden toga'ların beyazlatılması için kullanılırdı.''
birde yaralı parmağa işemek deyimi var..buda yine sidik ile alakalı olsa gerek
https://www.gzt.com/infografik/tvnet...kullandi-30901