Eline sağlık Tolga hocam.
Printable View
Elinize sağlık Tolga bey [emoji122]
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.tradingview.com/x/730aw8Nv/
3.84 zirve ile 3.raundu tamamladı.
GENEL DURUM
https://i.hizliresim.com/O1PjtU.png
LİSTE DIŞI KALANLAR
https://i.hizliresim.com/vti2ZE.png
DEVAM EDENLER (TARİH SIRALI)
https://i.hizliresim.com/VIqbIK.png
DEVAM EDENLER (TEMEL ANALİZ PUANI SIRALI)
https://i.hizliresim.com/yrwyQ7.png
Merhaba,
İsterdim ki ALKIM diyen temelci arkadaşlar da düşüncelerini açıklasınlar.
SATIŞ vs değerlerini tahmin etsinler.
Esenkalınız...
USTA RESSAM VE ÖĞRENCİSİ
Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?- demiş.
Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma diye ilave etmiş.
Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.
Öğrenci resmi yeniden yapmış. Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş.
Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.
Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.
Usta ressam şöyle demiş:
İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.
İkincisinde, onlardan müspet,yapıcı,olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi.
- Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
-Değer bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
- Asla bilmeyenle tartışma.
Sn.polaris ben temelden pek anlamadığım için 4. çeyrek hakkında yorum yapmadım.
Ama şirketin esas faaliyet karı güzel yatırımları güzel temettü veriyor.
HBK 15 üzerinde her daim yatırım yapılabilir bu şirkete.
Sayın Dandanakan sizin teknikçi olduğunuzu biliyorum.
Ben temelci ve ALKIM diyenlerden görüş istemiştim. Etkilenilmesin diye sonradan ekleyeceğimi belirtmeme rağmen istek üzerine ilk belirten oldum.
Aslında Forumların ve topiklerin amacı da bu olmalıydı.
Bilmeyen arkadaşlar bir şeyler öğrensindi maksat. Ama umduğum gibi olmadı.
Tabiki hiç kimsenin mecburiyeti yok. Herkesin tasarrufu kendine.
Bol kazançlar dilerim. Hoşçakalınız...
Merhaba Sn. Polaris,
Yıllardır forumdayım. Hisse hakkında düşüncelerimi ısrarla anlatmaya kalkışınca bazı sorunlarla karşılaşıyorum. Onun için sınırlı sorumlu yorum yapmaya çalışıyorum. İnsanlarla geçinebilmek oldukça zor bir şey. İyiyi kendilerinden, kötüyü karşılarından biliyorlar. Bir başka konu da gerçekten şirketlerin performanslarını bilip, tutturabilmek mümkün de görünmüyor. Bize düşen geçmiş verileri analiz etmek, hisseyi ortaya çıkarmak ve paylaşmak, gelecek için ise bir rakam vermekten kaçınmak, bu şekilde düşünüyorum. Çünkü yukarıda bahsettiğim gibi eğer tahminlerimizi tutturamazsak işler değişiyor, acımasızca yüklenmeler beraberinde geliyor.
Aklınıza başka türlü şeyler gelmesin lütfen. Paylaşmayı sevmesek burada olmazdık, böyle olduğumuzu da buradaki birkaç arkadaşım bilir. Olaya böyle bakmak lazım. Gelin burada sizinle beraber sohbet havasında birlikteliğimizi devam ettirelim.
Selamlar, Saygılar,
Pardon, Haklısınız, O arada Güme gitti, kusura bakmayın.
Geçmişte yarım kalmış bir durum söz konusu olmuş. Kaldığım yerden devam edeceğim. Önceki yarım kalan kısmı bulayım, üzerine devam edeyim.
1- Alkim'in Net Borcu: +182 Milyon TL
Sn. Dandakan dün dedi ki Afyon yerine Çimsa değerlendirilebilir. Evet doğru bir öngörü. Ama Çimsa 1.400 Milyon TL Net borca sahip. Alkim ise +182 Milyon TL Net alacak var.
Buradan devam edeyim;
2) İstikrarlı kar getiriyor ve düzenli temettü ödüyor. 500 hisse arasında temettü verimliliğinde ilk 15 te...
3) Yatırımlarını bu yıl içinde tamamlıyor. Sektör olarak içinde bulunduğumuz ortamın ihtiyaç ürünlerini üretiyor.
4) Merkez Bankasının (-) Rezervlerine karşılık, Şirketin Döviz Pozisyonu ciddi oranda artıda. Bu da hisseye yatırım iştahını kabartıyor.
5) Kurumsallık gözlemliyorum. Yetkililer ile görüşmemde bunu şahsen hissettim.
Sn.Polaris bizler burada sn. BJK Coccinella nın listesine giren hisseleri bilgimiz yettiği ölçüde temel ve teknik anlamda değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu bakımdan en ufak bir bilgi kırıntısı bile bizlere ışık tutabilir.
Listede sadece alkım yok diğer hisselerde temel anlamda irdelenebilir.
Ancak sn. izcinin dediği ileriye dönük tahmin bile olsa bundan olumlu veya olumsuz etkilenen olabilir anlamında dır diye düşünüyorum. Siz yine de değerli yorumlarınızı esirgemeyin.
Sayın izci teşekkür ederiz.
1- Alkim'in Net Borcu: +182 Milyon TL (bu rakama nasıl ulaştınız)
Kısa vadeli yükümlülükler+Uzun vadeli yükümlülükler =-170,006,331+-71,049,874=-241,056,205
Nakit ve nakit benzerleri = 232,929,271
-------------------
Net borcu = -8,126,934
2) İstikrarlı kar getiriyor ve düzenli temettü ödüyor. 500 hisse arasında temettü verimliliğinde ilk 15 te...
İstikrarlı kar getirdiğine göre şirketin satış büyümeside istikrarlı olarak artacaktır. % si kişiye göre değişir.
Ben ortalamaları alıp son yıl değişenine (2019) çarpan ilave edip tahmini satış miktarını belirliyorum.
İçinde bulunulan yıl sektör için + yada - değer katıyorsa o kadar çarpanı da ilave ediyorum. Oda ilk 3-6-9.
aylarda sırası ile kendini belli ediyor.
3) Yatırımlarını bu yıl içinde tamamlıyor. Sektör olarak içinde bulunduğumuz ortamın ihtiyaç ürünlerini üretiyor.
Yatırımlarını tamamlayacak olması hem ciro artışı sağlayacak hemde borçlarını azaltacaktır diye değerliyorum. O zaman hem
EFK hemde net kar artacaktır. 4tane + değer kazandırır.
4) Merkez Bankasının (-) Rezervlerine karşılık, Şirketin Döviz Pozisyonu ciddi oranda artıda. Bu da hisseye yatırım iştahını kabartıyor.
Yani döviz yükümlülüğü yok, Hatta avantajı var + kambiyo karı getirebilir. + Değer.
5) Kurumsallık gözlemliyorum. Yetkililer ile görüşmemde bunu şahsen hissettim.
En önemlisi de bu. Kurumsallık. Yatırım yapılan şirkete güvenmek. Bu konuda ++ değer kazandırıyor.
Sonuç olarak + ve - değerler toplanıp ayrıca bir çarpan oluşturup nihayi değerlemeyi elde ederiz.
Bulduğumuz değer piyasadan yüksekse AL düşükse SAT işlemini gerçekleştirebiliriz.
Basitçe anlatmak istediğim buydu. Bunun içinde sizin gibi değerli arkadaşların da değerlemesine ihtiyaç var.
Maksadım hiç kimseyi incitmek değil. Bilgiyi ve yapabilirsek kazancı paylaşmak.
Sayın dandanakan teknik bilgilerinize ihtiyacımız var. Peşinen, size de teşekkür ederiz.
Esenkalınız...
Net borç Nedir?
Şirketlerin karnesinde, bazı şirketlerin borçları (-) gösteriliyor. Bu ne manaya geliyor?
Net Borç: Kısa ve uzun vadeli finansal borçlardan, hazır değerler ve menkul kıymetlerin çıkarılması ile bulunur. Rakamın eksi olması olumlu, + olması olumsuzdur.
Ekonomist Soru-Cevap
Sayın izci onu biliyorum. Nette yüzlerce tanımı var.
Kısa vadeli yükümlülükler+Uzun vadeli yükümlülükler =-170,006,331+-71,049,874=-241,056,205
Nakit ve nakit benzerleri = 232,929,271
-------------------
Net borcu = -8,126,934
Benim hesap buraya kadar tamam.
Siz +182 Milyon TL (bu rakama nasıl ulaştınız) Onu öğrenmek isterim.
Menkul kıymetler derken hangileri ne kadar. O kadar temel bilgim yok. Bu yüzden kalem kalem açıklarsanız öğreniriz.
Teşekkür ederiz...
Kısa ve uzun vadeli Finansal Borçların Hazır değerlerden çıkarılması konusu. Tüm borçlar eklenmiyor, Tüm alacaklar çıkarılmıyor.
5.285.494 + 44.895.152 = 50.180.646
50.180.646 - 232.929.271 = 182.748.625.-tl
https://www.tradingview.com/x/EuGKyA6I/
Bugün görüntü bu şekilde, bu üstten çizilen çizgileri sevmiyorum çünkü sürekli ihlal edilebiliyorlar.
Sebebini arka sayfalarda yazmıştım.
Üst çizgiden onay aldı görünüyor.Haftalık pivotların üzerinde olduğundan Aylık pivot direnci 15.79 da buranın üzerinde kapanışlar yapabilirse sonrasına bakarız.
Sayın Dandanakan teşekkür ederiz.
Sayın izci,
Siz Nakit ve nakit benzerleri - (( Uzun Vadeli Borçlanmalar(44.895.152)+ Çalışanlara Sağlanan Faydalar Kapsamında Borçlar(5.285.494)) Şeklinde formüle etmişsiniz.
Devam eden diğer Kısa ve Uzun vade yükümlülüklerini neden göz ardı ettiniz. Bir sebebi varmı?
GENEL DURUM
https://i.hizliresim.com/7DiYDf.png
LİSTE DIŞI KALANLAR
https://i.hizliresim.com/gg1fJq.png
DEVAM EDENLER (TARİH SIRALI)
https://i.hizliresim.com/Rw0gcL.png
DEVAM EDENLER (TEMEL ANALİZ PUANI SIRALI)
https://i.hizliresim.com/5DYI24.png
Bugün Oltaya Takılan senet KUYAS… (Temel Analiz Puanı değerlendirildikten sonra güncellenecektir…)
Sistemde yüklü 17 makronun oluşturduğu 33 alt kriterin 10 tanesinden pozitif sinyal vermiştir.
Not : ICBCT ile KUYAS arasında kalıp Görsel Analiz sonucu KUYAS’a şans tanıdım… Bol şans…
Kuyas: 1 (Bir) Puan
https://www.tradingview.com/x/1CiV1D7O/
Madem listeye girdi, görüntü bu şekilde flama oluşumu mevcut altta 2.25 dikkat edilmesi gereken seviye, 2.34 aylık pivot rakamı.
Yukarıda 2.45 geçilirse ilk etapta zirve denemesi yapabilir.
Şirketin % 100 ü halka açık geliri kira Belki başka bir hikayesi vardır haberle gider bilemeyiz.
Sayın POLARIS izninizle, sizin cümlenizden alıntı yaparak;
Bir aydır takip ediyorum. Sessiz ve derinden. ilginç bir tahta yapıcı spekülatörü var. Alırsanız, kademeyi aldığınız kademe altına getirmekten ve orada trade ettirmekten zevk alıyor. Biraz sorunlu biri. Gerçi bu spekülatörler arasında teknik ille de teknik diyerek olmayacak şeyler yaptıklarına sizde şahit olmuşsunuzdur. Tam bir şizofren davranışı var, aşırı düzen delisi de denebilir. Alırım unuturum demezseniz pişman olursunuz. Yukarıda yazdıklarımın hiçbir teknik, taktik, temel dayanağı yoktur. Sadece gözleme dayalı.
Yeni yani yakın sayılabilecek bir dönemde 0.89 tl ile bedelli yaptı. Meşhur bir spekülatör yakın dostlarına burası benim emeklilik planım diyormuş. Farklı isimler altında hissenin toplandığına dair dedikodular var. Nerede onların elinden alır. Bilinmez. Havalaanına yani eski Atatürk havaalanına yakın borsa istanbul Altın borsa sına yaptıkları bir kuleyi verdiler. Diğer kulenin kaba işleri bitmek üzere idi hatırladığım kadarıyla. kendilerine ait bir AVM leri var. ve altın üzerine kuyumcuların toplandıkları imalathaneler var. Ayrıca 7000 e varan ortak sayısı mevcut en son genel kurulda ana sözleşmeye ilave maddeler eklediler. Bir plan var. ama nedir bilmiyorum ama süresi uzun gibi
Bu arada sevgili BJK Coccinella umarım başlığa ihanet ettiğimi düşünmezsin :wave:
[IMG]Yeni yani yakın sayılabilecek bir dönemde 0.89 tl ile bedelli yaptı. Meşhur bir spekülatör yakın dostlarına burası benim emeklilik planım diyormuş. Farklı isimler altında hissenin toplandığına dair dedikodular var. Nerede onların elinden alır. Bilinmez. Havalaanına yani eski Atatürk havaalanına yakın borsa istanbul Altın borsa sına yaptıkları bir kuleyi verdiler. Diğer kulenin kaba işleri bitmek üzere idi hatırladığım kadarıyla. kendilerine ait bir AVM leri var. ve altın üzerine kuyumcuların toplandıkları imalathaneler var. Ayrıca 7000 e varan ortak sayısı mevcut en son genel kurulda ana sözleşmeye ilave maddeler eklediler. Bir plan var. ama nedir bilmiyorum ama süresi uzun gibi[/IMG]
Güzel bilgiler selim sağol sen zaten daha önce bununla bir haşir neşir olmuştun diye hatırlıyorum.
Bana göre sistem dışı (daha zamanı gelmemiş) ama ileride iyi olacağını düşündüğüm, listedekilere oranla daha uzun vade tutulabilecek bir senet tespit etmeye çalışıyorum. HALKB...
Temel Analizini ve özellikle TL bazlı haftalık grafiklerini bekliyorum sizlerden, yardımcı olursanız sevinirim...
https://www.tradingview.com/x/8kXUARbi/
Uzun zaman önce çizdiğim bu aylık grafik arka sayfalarda verdim bunu herhalde 6 üzeri iyi olur diye.
Mavi trend üzerinde fiyatlar,turkuaz çizgide bayağı bir dip çalışması yaptı.
Zamansal olarakta sıkışmış gözüküyor ama her iki yön için geçerli.
Eline sağlık Tolga bey,
Alkım temettü verdi, sanırım 37 kuruş. İlave bilgi olarak eklemek isterim.
İlave olarak icbct ve kuyas arasında kalmışsınız , benim tercihim icbct den yana, artık şans bundan sonrası. Temel analizini bilemem ama icbct den yana olumluyum.
Tüm arkadaşların emeklerine sağlık.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi