Sayfa 208/932 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon
Arama sonucu : 7451 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: #OltayaTakılanlar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Buradan devam edeyim;

2) İstikrarlı kar getiriyor ve düzenli temettü ödüyor. 500 hisse arasında temettü verimliliğinde ilk 15 te...

3) Yatırımlarını bu yıl içinde tamamlıyor. Sektör olarak içinde bulunduğumuz ortamın ihtiyaç ürünlerini üretiyor.

4) Merkez Bankasının (-) Rezervlerine karşılık, Şirketin Döviz Pozisyonu ciddi oranda artıda. Bu da hisseye yatırım iştahını kabartıyor.

5) Kurumsallık gözlemliyorum. Yetkililer ile görüşmemde bunu şahsen hissettim.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

2. Sn.Polaris bizler burada sn. BJK Coccinella nın listesine giren hisseleri bilgimiz yettiği ölçüde temel ve teknik anlamda değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu bakımdan en ufak bir bilgi kırıntısı bile bizlere ışık tutabilir.
    Listede sadece alkım yok diğer hisselerde temel anlamda irdelenebilir.
    Ancak sn. izcinin dediği ileriye dönük tahmin bile olsa bundan olumlu veya olumsuz etkilenen olabilir anlamında dır diye düşünüyorum. Siz yine de değerli yorumlarınızı esirgemeyin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
     Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Sn.Polaris bizler burada sn. BJK Coccinella nın listesine giren hisseleri bilgimiz yettiği ölçüde temel ve teknik anlamda değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu bakımdan en ufak bir bilgi kırıntısı bile bizlere ışık tutabilir.
    Listede sadece alkım yok diğer hisselerde temel anlamda irdelenebilir.
    Ancak sn. izcinin dediği ileriye dönük tahmin bile olsa bundan olumlu veya olumsuz etkilenen olabilir anlamında dır diye düşünüyorum. Siz yine de değerli yorumlarınızı esirgemeyin.
    Aynen katılıyorum...
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Sayın izci teşekkür ederiz.

1- Alkim'in Net Borcu: +182 Milyon TL (bu rakama nasıl ulaştınız)

Kısa vadeli yükümlülükler+Uzun vadeli yükümlülükler =-170,006,331+-71,049,874=-241,056,205
    Nakit ve nakit benzerleri = 232,929,271
    -------------------
    Net borcu = -8,126,934

2) İstikrarlı kar getiriyor ve düzenli temettü ödüyor. 500 hisse arasında temettü verimliliğinde ilk 15 te...

İstikrarlı kar getirdiğine göre şirketin satış büyümeside istikrarlı olarak artacaktır. % si kişiye göre değişir.
    Ben ortalamaları alıp son yıl değişenine (2019) çarpan ilave edip tahmini satış miktarını belirliyorum.
    İçinde bulunulan yıl sektör için + yada - değer katıyorsa o kadar çarpanı da ilave ediyorum. Oda ilk 3-6-9.
    aylarda sırası ile kendini belli ediyor.

3) Yatırımlarını bu yıl içinde tamamlıyor. Sektör olarak içinde bulunduğumuz ortamın ihtiyaç ürünlerini üretiyor.

Yatırımlarını tamamlayacak olması hem ciro artışı sağlayacak hemde borçlarını azaltacaktır diye değerliyorum. O zaman hem
    EFK hemde net kar artacaktır. 4tane + değer kazandırır.

4) Merkez Bankasının (-) Rezervlerine karşılık, Şirketin Döviz Pozisyonu ciddi oranda artıda. Bu da hisseye yatırım iştahını kabartıyor.

Yani döviz yükümlülüğü yok, Hatta avantajı var + kambiyo karı getirebilir. + Değer.

5) Kurumsallık gözlemliyorum. Yetkililer ile görüşmemde bunu şahsen hissettim.

En önemlisi de bu. Kurumsallık. Yatırım yapılan şirkete güvenmek. Bu konuda ++ değer kazandırıyor.

Sonuç olarak + ve - değerler toplanıp ayrıca bir çarpan oluşturup nihayi değerlemeyi elde ederiz.
    Bulduğumuz değer piyasadan yüksekse AL düşükse SAT işlemini gerçekleştirebiliriz.

Basitçe anlatmak istediğim buydu. Bunun içinde sizin gibi değerli arkadaşların da değerlemesine ihtiyaç var.
    Maksadım hiç kimseyi incitmek değil. Bilgiyi ve yapabilirsek kazancı paylaşmak.

Sayın dandanakan teknik bilgilerinize ihtiyacımız var. Peşinen, size de teşekkür ederiz.

Esenkalınız...
    BİZ DEĞERİNİ ÖLÇERİZ,FİYATINA PİYASA KARAR VERİR.
    BURADA YER ALAN BİLGİLER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL,TAMAMI İLE ANALİZDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Net borç Nedir?
    Şirketlerin karnesinde, bazı şirketlerin borçları (-) gösteriliyor. Bu ne manaya geliyor?

Net Borç: Kısa ve uzun vadeli finansal borçlardan, hazır değerler ve menkul kıymetlerin çıkarılması ile bulunur. Rakamın eksi olması olumlu, + olması olumsuzdur.

Ekonomist Soru-Cevap

Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Net borç Nedir?
    Şirketlerin karnesinde, bazı şirketlerin borçları (-) gösteriliyor. Bu ne manaya geliyor?

Net Borç: Kısa ve uzun vadeli finansal borçlardan, hazır değerler ve menkul kıymetlerin çıkarılması ile bulunur. Rakamın eksi olması olumlu, + olması olumsuzdur.

Ekonomist Soru-Cevap
    Sayın izci onu biliyorum. Nette yüzlerce tanımı var.

Kısa vadeli yükümlülükler+Uzun vadeli yükümlülükler =-170,006,331+-71,049,874=-241,056,205
    Nakit ve nakit benzerleri = 232,929,271
    -------------------
    Net borcu = -8,126,934
    Benim hesap buraya kadar tamam.

Siz +182 Milyon TL (bu rakama nasıl ulaştınız) Onu öğrenmek isterim.
    Menkul kıymetler derken hangileri ne kadar. O kadar temel bilgim yok. Bu yüzden kalem kalem açıklarsanız öğreniriz.
    Teşekkür ederiz...
    BİZ DEĞERİNİ ÖLÇERİZ,FİYATINA PİYASA KARAR VERİR.
    BURADA YER ALAN BİLGİLER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL,TAMAMI İLE ANALİZDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Kısa ve uzun vadeli Finansal Borçların Hazır değerlerden çıkarılması konusu. Tüm borçlar eklenmiyor, Tüm alacaklar çıkarılmıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    5.285.494 + 44.895.152 = 50.180.646

50.180.646 - 232.929.271 = 182.748.625.-tl

Sayfa 208/932 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •