Sayýn izci teþekkür ederiz.
1- Alkim'in Net Borcu: +182 Milyon TL (bu rakama nasýl ulaþtýnýz)
Kýsa vadeli yükümlülükler+Uzun vadeli yükümlülükler =-170,006,331+-71,049,874=-241,056,205
Nakit ve nakit benzerleri = 232,929,271
-------------------
Net borcu = -8,126,934
2) Ýstikrarlý kar getiriyor ve düzenli temettü ödüyor. 500 hisse arasýnda temettü verimliliðinde ilk 15 te...
Ýstikrarlý kar getirdiðine göre þirketin satýþ büyümeside istikrarlý olarak artacaktýr. % si kiþiye göre deðiþir.
Ben ortalamalarý alýp son yýl deðiþenine (2019) çarpan ilave edip tahmini satýþ miktarýný belirliyorum.
Ýçinde bulunulan yýl sektör için + yada - deðer katýyorsa o kadar çarpaný da ilave ediyorum. Oda ilk 3-6-9.
aylarda sýrasý ile kendini belli ediyor.
3) Yatýrýmlarýný bu yýl içinde tamamlýyor. Sektör olarak içinde bulunduðumuz ortamýn ihtiyaç ürünlerini üretiyor.
Yatýrýmlarýný tamamlayacak olmasý hem ciro artýþý saðlayacak hemde borçlarýný azaltacaktýr diye deðerliyorum. O zaman hem
EFK hemde net kar artacaktýr. 4tane + deðer kazandýrýr.
4) Merkez Bankasýnýn (-) Rezervlerine karþýlýk, Þirketin Döviz Pozisyonu ciddi oranda artýda. Bu da hisseye yatýrým iþtahýný kabartýyor.
Yani döviz yükümlülüðü yok, Hatta avantajý var + kambiyo karý getirebilir. + Deðer.
5) Kurumsallýk gözlemliyorum. Yetkililer ile görüþmemde bunu þahsen hissettim.
En önemlisi de bu. Kurumsallýk. Yatýrým yapýlan þirkete güvenmek. Bu konuda ++ deðer kazandýrýyor.
Sonuç olarak + ve - deðerler toplanýp ayrýca bir çarpan oluþturup nihayi deðerlemeyi elde ederiz.
Bulduðumuz deðer piyasadan yüksekse AL düþükse SAT iþlemini gerçekleþtirebiliriz.
Basitçe anlatmak istediðim buydu. Bunun içinde sizin gibi deðerli arkadaþlarýn da deðerlemesine ihtiyaç var.
Maksadým hiç kimseyi incitmek deðil. Bilgiyi ve yapabilirsek kazancý paylaþmak.
Sayýn dandanakan teknik bilgilerinize ihtiyacýmýz var. Peþinen, size de teþekkür ederiz.
Esenkalýnýz...
BÝZ DEÐERÝNÝ ÖLÇERÝZ,FÝYATINA PÝYASA KARAR VERÝR.
BURADA YER ALAN BÝLGÝLER YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝL,TAMAMI ÝLE ANALÝZDÝR.
Yer Ýmleri