Katkılarınız için teşekkür ederim hocam.
Genel Kurula katılmış bir yatırımcının bunları söylemesi çok daha değerli.
Artık gerisi piyasanın takdiri
Printable View
patron var SASA daki gibi patron var bunun gibi ... ne istersin be adam yatırımcıdan.. yatırımcı kazanınca kabus mu görüyorsun, seni adam yerine koyup şirketine yatırım yapmış borsacı aile sana diyorum,
TEŞEKKÜR EDERIM SAYIN KoRs
Bugün de 12.60 altinda sağlam alislarim oldu.
Güvendiğin hisseyi düşerken alacaksın değil mi? Çıkarken herkes saldırır zaten.
Fakat biz aldıkça düşürüyorlar.
Eğer bu düşüşün arkasından bedelli haberi gelirse patronun o kadar da masum olmadığı anlaşılır.
Eğer böyle bir şey varsa bunu patron ve çevresi dışında şu an bilen olmaması gerekir.
Yaşayıp göreceğiz
Bedelli yaparsa ben pozisyonumu artırırım hatta bedelli yapması gerektiğini düşünüyorum.
Hakkimizda hayirlisi olsun ama madem buralara geldin ay sonuna kadar 13 ustune yukari cikma.. aylik rsi da guzel dusmus olur.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elbet bir yerden mecbur dönecektir.
Hiç bir hisse sürekli düşmez, sürekli çıkmadığı gibi.
En beklentisiz hisseler bile sürekli düşmüyor ki TUCLK neden düşsün?
Borsada uzun vade kazandırma potansiyeli olan, sürekli yatırım yapıp büyüyen, ciro ve faaliyet karını artıran, üstelik bunu her çeyrek gibi kısa dönemlerde yapan bir şirket.
Benim uzun vade yatırım yaparken en çok dikkat ettiğim kriterlere sahip bir şirket.
Tek handikapı belki finansal olarak daha güçlü olsa idi diyebilirim ama, şirket karını sürekli artırdığı için bu da sorun değil yani.
Şöyle ki şirketin ilk 6 ayda net finansal gideri 20.7 milyon iken faaliyet karı 33.8 milyon olmuş.
Ancak olur ya Yalova İmes OSB de geçen yıl alınan 30 dönüm arsa üzerine bir yatırım gerçekleştirirse bedelli sermaye artırımı yapmak gerekebilir. Ancak sosyal medyada gördüğüm yorumlarda TUCLK UV yatırımcıları çok bilinçli ve çoğu bedelli sermaye artırımından mutluluk duyacağını ve seve seve katılacağını belirtiyorlar.
Umarım bugün TUCLK için güzel bir gün olur.
Hocam TUCLK'in 1 tane de kuru yük gemisi var. Çelik 1 ismi 8000 DWAT 2007 yapımı.
Malumunuz navlun artışı sebebiyle iyi kar etmeye başladı sektör.
Nersan Endüstri Yatırımlar'ında 6 tane yük gemisi var.
Ana şirketinde bu sene işlerinin yolunda olduğu aşikardır.
TUCLK'in gemisi 4 ila 5 milyon USD arasında eder bu sene satarlarsa ki finansman tarafı rahatlayabilir.
Syg.
Genel kurulda bu konuyla ilgili konuşuldu,
Mehmet beyde zamanında biz holding elimizdeki kaynakları bu şekilde kullanmıştık. Son 1 senedir taşıma marjlarının düzelmesiyle işlerin yoluna girmeye başladığını ve böyle devam etmesi halinde bizde Tuğçelik e paranın geri aktarıla bileceğini anlatmıştı.
arkadaşlar az önce tuğçe hanımla görüştüm, açıkçası çok fazla bir bilgi alamadım, belki sizlerden bilgi alırım diye buraya yazayım dedim...
öncelikle gebze fabrikasının bir kısmının ekim diğerinin aralık ayında açılacağını söyledi, ayrıca bir tarafta otomotiv diğer tarafta beyaz eşya gibi birşey söz konusu değilmiş. her 2 fabrikada aynı anda hem b eşya hem otomotive çalışacak..
yalovadaki arsa için sadece yatırımlık bir arsa dedi...
bsh almanya ve polonya fabrikaları için verdiğiniz teklif için son dönüş tarihi falan var mı dedim, açıkçası çok bilgisi yokmuş izlenimi aldım bu konuda,
gebzedeki fabrikanın büyüklüğü ve satışlara katkısı noktasında beklentiniz nedir dedim, fabrika hakkında bir çalışma yok bende dedi..
Aklın yolu bir, holding güçlendikçe muhakkak destekleyecektir. YALOVA arsasını da Nersan aldı kullanım hakkını TUGCLK'e verdi.
Şirketimiz Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamulleri San. ve Tic. A.Ş, Gebze Tesisimizde yapılması planlanan yatırımlar için ilk etapta 19.000.000 TL tutarında Yatırım Teşvik Belgesi almıştır.
Yatırımın yararlanacağı teşvik unsurları aşağıdadır:
- Gümrük Vergisi Muafiyeti
- KDV istisnası
- Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği:6 Yıl
- Vergi İndirimi: %70 / Yatırıma Katkı Oranı: %30
-Faiz Desteği
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Daha önce gelen KAP buydu hocam.
Son durumda tonaj bazlı toplam kapasite Aralık ayında tam kapasiteye ulaştığında %30 artacak.
Beyaz eşya ağırlıkta olacak Gebze.
Syg.
teşekkür ederim hocam ,açıkçası tuğçe hanım genel olarak konuya çok hakim değildi, muhtemelen yeni başladığı içindir... bana ısrarla sancaktepedeki gibi olacak dedi,yalova arazisine yatırımlık dedi ama organize sanayi bölgesinde benim bildiğim kamu arazisi üretim yapacak, fabrika kuracak firmalara veriliyor dedim ama yok dedi...
Şirket KAP'ları , haberleri birer hazinedir değerini bilene.
Patron şöyle patron böyle mi ile değil araştırma ile doğru yolu bulursunuz.
09.05.2017 tarihli SPK idari para cezasına istinaden tarafımızdan açılmış olan itiraz davası lehimize sonuçlanmış olup;
yatırılan ceza bedeli tarafımıza iade edilmiştir.
Tarih : 27.05.2019 KAP açıklaması.
Ceza aldı derler ama davanın lehine sonuçlandığını demezler.
Objektif bilgi için araştırmak şart.
Bol kazançlar herkese
Syg.
Tuğçe hanımla soru cevap alışverişim olmadı ama okuduklarımdan anladığım kadarı ile önceki arkadaş yatırımcıyı doğru bilgilendirdiği için görevine son verilmiş olabilir. Tuğçe hanım da sanırım uyarılmış ki ketum cevaplar vermiş diyeceğim ama verilen cevaplar ketumluk da değil. Bilgisizlikle umarsızlık arası bir şey.
Yalova İMES OSB deki arsayı ana ortak Nersan Endüstri Yatırımları A.Ş KAP bildirisinde TUCLK in ileride yapacağı yatırımlar için alındığını bildirmişti. Bu bir.
İkincisi Yalova İMES OSB katılımcı firmalar arasında Tuğçelik kayıtlı.
Üçüncüsü arsa satış fiyatı indirimli olma şartı yanlış hatırlamıyorsam yatırım yapma şartı vardı. Yani arsa yatırım için alınmadı. Tuğçe Hanım 15 günlük olmanız bahane olamaz. Şirketin son bir yıllık KAP haberlerini de mi okumadınız.?
Daha önceki arkadaşın mail ile sorduğum sorulara verdiği cevapların netliğine bakar mısınız?
Bu yüzden mi görevden alındı demeden edemedim doğrusu.
https://i.hizliresim.com/l8lm32j.PNG
aynen bende Onur beye soru sorduğumda hemen geri dönüş almıştım, net cevaplar vermişti, bu uyanık patronun hoşuna gitmemiştir tabi.. bakıyorum şimdi bazıları patron güzellemesi yapıyor gülüyorum ..açın grafiği 15 tl ye giden ilk harekette patron neler yapmış ..
Ben bu şirkette iki dataya bakarım. Birincisi şirketin aldığı işler. 2022 ve 2023 yılları işlerin en yoğun biriktiği yıllar. İlerleyen dönemde yeni açıklamalar ile 2024 ve sonrası da artacaktır.
İkincisi alüminyum fiyatları. Alüminyum fiyatlari yükseldiği sürece şirketin bilançoları bozulmaz. Fiyatlardaki yükselişin net kara çok büyük etkisi olmaz ama ciroyu destekler ve tl maliyetlerin oranı azalır. Şu anda alüminyum fiyatları son yılların en yükseğinde.
Hisseyi olumsuz etkileyecek bir gelişme şu an için görmüyorum.
Şirketin ileriye yönelik pozitif beklentilerimiz olsada şu an F/K ORANI 3-5 arası gezen bir sürü hisse olmaya başladı,
doas,kardemir,petkm ..vs..Fakat piyasada kısa vadede buraları yükseltecek para olmadığından para düşük sermayeli şirketlerde dolaşıyor..Onun için burada ilerde elektrikli araçlara artacak talepten dolayı bir hikayede var..
Bu şirket kim ne derse desin butik bir şirket ve hala 350 milyon tl piyasa değerinde(50 milyon dolar bile değil)
vee 6 aylık esas faaliyet karı 33milyon mertebesinde, net karı da 25 milyon.
bizim kadar kar üreten FMİZP-Bfren 2 milyar tl piyasa değerine sahip( tabii onların halka açıklığının az olması, belki borç oranının bizden düşük olması ve biraz da olsa temettü vermesi büyük etken).
Butik şirket alırken bir hayale bir düzelme olasılığına inanırsın bazen tutar bazen de olmaz..
ben İnşallah tutacağına inanıyorum..
Elbet bir gün....
şirket ve ürettiği parçalar kötü değil ki kötü olan yatırımcılara yaklasım
Selamlar herkese. Şirketin gelecek projeksiyonu nedeniyle uzun vadeli olarak bugün ilk lotlarımı aldım. Hoş geldim diyeyim :) Yeni sözleşmeler önümüzdeki yıllarda cironun enflasyonun çok üstünde büyümesine neden olacaktır. Faaliyet raporunda da zaten yeni sözleşme haberlerinin de kapıda olduğu yazılmış. Şirket finansal giderleri de hallettiği zaman karlılık çok iyi yerlere gelecektir diye umuyorum.
1 Haftadır ben mal aldıkça tahtayı fiyatı 20_30 kuruş aşağı çekiyor. Tahtacı fiyatı aşağı çektikçe mal kaybediyor. Sinirlendikce daha çok çekiyor. Kendisine gülüyorum
Çünkü daha portföyümdeki ağırlığı yüzde 50 bile olmadı.
Umarım 11 lere de düşürür.
Tahtacı seni bekliyorum.
Bir zamanlar nugyo da benzer bir tablo yakalamıştı. 6 dan alıp 9 lari gördüm. 1 yil sonra tekrar 6 ya kadar düşünmüşler. Ben ne yaptım, sattım mı ? Aksine portföyü fullemiştim. Sonuc: 6 ay icinden yüzden300 bedelsiz yaptı ve bölünme sonrası 10 liraları gördü. Yani 40 TL.
Borsada gölüyle inatlaşan donuna sıvar derler ama kazanmak için de inatlaşmak gerekir.
evet verdiğiniz örnekte serbest piyasanın hakim olduğu bir nugyo vardo yanılmıyorsam susslı nikli biri yazardı devamlı vs.. ama burada patron hakim siz gercekten halka acıklığın %60 mı olduğunu düşünüyorsunuz :) iş ve vakıf ı inceleyin arada kamikaze yapıp girip çıkan garantiye bakın grup orada
Patron hakim hisse de olsa Spek hakim hisse de olsa izin vade sabır küçük yatırımcının tek silahıdır.
Ne yapacak yani, ilelebet tutacak mı tahtayı.
Bu arada kendimi küçük yatırımcı olarak görmüyorum. Hem portföy hem mental olarak.
Zamanında çok hisse kaptırdık bu çakallara.
Küçük yatırımcının beylik bir lafı vardır. Tam ben sattim hisse yükselişe geçti diye. Dogru ifadesi: tam benim sabrım bitti, hisse yükselişe geçti olması gerekir.
Aslında senin sabrının bittiği yerde yalnız değilsin. Senin gibi bir çok kucuk yatırımcının sabrı da bitiyor.
Benim temel olarak inancım tükenmedikce düşüşleri alım fırsatı görürüm. Nitekim bugün 12.60 larda yine aldım.
Şimdi dört gözle 12 altına gelmesini bekiyorum. Sağlam bir parti de 12 altinda alırım
Patron mu spek mi artık her neysen kızarsan kız. Vermeseydin değil mi?
Benim sabrım bitti hisse yükselişe geçti, güzel yorumladın hocam :ok:
KY parası küçük olana denir gibi bir algı var bizde, senin stratejin,bilgin,sabrın yoksa istersen milyoner ol o da KY'dir.
Sabır ve zaman işte benim bahadır askerlerim. der Tolstoy.
Temel analizin stobu bilançodur, gelir tablosudur. Destek veya direnç değildir.
Kimimiz trade yapıyordur kimimiz uzun vadeli yatırım.
Umarım hayırlı bir süreç olur hepimiz için.
Her şey gönlünüzce olsun.
Syg.
KoRs alkışlıyorum seni.
Borsada kazanmanın temel yolu akıl ve sabırdır. Değer analizin dogru ise, sabrın da varsa kazanmaman mümkün değildir.
Kuşlu sitede çok ismi geçince biraz bakınayım dedim;
Şirket operasyonuyla ilgili söyleceklerim;
1. Aluminyum döküm işi düşük kar marjıyla çalışılan sürümden kazanabileceğiniz, niş olmayan, rekabet gücü yarataması çok zor olan bi iş kolu. keza geçmişteki brüt kar ve net kar marjı da söylediklerimi destekliyor. Son dönemlerde bu rakamlar biraz yukarı gelmiş ama bunlarda Aluminyum fiyatlarındaki oynaklıktan olabilir.
2. %95 otomotive çalışıyoruz demiş ama bunlar da OEM değil.Bu şirket ölçeğinde gebze çevresinde ben en az 10 firma sayarım. Bu firmayla globalde çok büyük Federal Mogul ve Bosch'u kıyaslamak büyük bir hata olur. Otomotivdeki çip krizi burayı da etkiler ayrıca.
3. Şirketin büyüme hikayesi vs olabilir ama bunlara da ulaşamadım faaliyet raporundan.
Finansallara gelirsek;
1. Yıllardır devam eden eksi SNA. Bu kadar nakit yakan şirket nasıl ayakta kalıyor hayret ettim.
2. ROE,ROA,ROIC hepsi son 2 dönem hariç yerlerde.
Ben bu şirkette yatırım yapılacak bi iskonto göremiyorum. Aluminyum fiyatlarındaki nısbi oynaklıktan kar etmiş gibi duruyor. Yatırımcılarına başarılar.
ben amatör yeni başlayan bir yatırımcıyım, düşüncelerimde amatörlük vardır, sadece öğrenmek ve kendimi geliştirmek için okuyorum, araştırıyorum hocam ben de çok düşündüm,30 ml sermayeli yaklaşık 150 öz sermayeli bir şirket kurmak çok zor olmasa gerek. elektrikli araçlar gelecekte çok ciddi bir pazar payı oluşturacaksa büyük firmalardan biri neden böyle bir firma almıyor veya açmıyor diye... gebze çevresinde böyle 10 tane firma varsa ve elektrikli araçlar için olmazsa olmazsa niye birini satın almasınki..
kendimce bulduğum cevap şu: muhtemelen yılların getirdiği tecrübe ve iş yaptığı firmalarla olan iş bitirme miktarı, sonuçta yeni kurulan bir firmaya bosch veya diğer tuğçelikle anlaşmalı firmalar güvenip iş verir mi acaba? ikli ilişkiler ve sektörde geçirdiğin süre de önemli diye düşünüyorum
Her yatirim yaptığımda hep olmaz dediler burun kivirdilar. Hayallerimize inanmadılar...
Bense Elbet bir gün dedim....
--Sise/aselsan/sahol gitti de biz mi almadik?
---2020 temmuz ayinda 17 liradan Servet Gyo alirken millet ne var yaaa bunda diyordu?
--bizse o zamanlar Frankfurt belediyesine mailler atiyorduk arsa satisi ne oldu diye.. sonra satis oldu hisse 130 liraya gitti(ben en son hissemi 80liralardan satmistim)
---Simdilerde Roe/roce/roic iste akliniza gelen ne kadar "cafcafli-havali" yabanci terimle tarama yaparsaniz Servet cikar.. ama 2020 temmuz da çıkmiyordu..
---Hatali yatirimlarimda olmadi mi hem de fazlasiyla oldu.(mesela en son kervangida %10 karla pozisyonumu kapattim zaman bazli bakarsak zarar.)
Bu sirkete neden yatirim yaptim?
henuz piyasa degeri 50milyon dolar bile degil.
2030a kadar 50milyon euroluk is sozlesmesi var. Magma porche gibi firmalardan.
Firma %20 brut karla calisiyor.
Rasyolari bozulursa satariz ne yapalim sanki dunyanin mi sonu???
Bir sirketin piyasa degerinin 1 milyar Dolardan 3 milyar dolara cikmasi zordur ama 50 milyon dolardan 150 milyon dolara cikmasi daha kolaydir..
Biz piyasa degeri henuz 50milyon dolar bile olmamis calisan sayisini 6 ayda 290dan 350 ye cikarmis, biraz kisa vadeli borclari yüksek Butik bir sirketiz...
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tebrikler…
1. Aluminyum fiyatlarinin sirketin karliliginda pek bir etkisi yok. Zaten sirket aluminyum fiyatinin artisi ya da azalisindan etkilenmeyecek sekilde yapiyor sozlesmelerini.
2. Otomotiv harici beyaz eşya icin de calisiyorlar. Son faaliyet raporunda da bahsediyor.
Bu sektorde bu sirket buyuklugunde 10 sirket saymaniz zor cunku sirket Turkiyenin aluminyum dokum ihracatinin tek basina ortalama %30 unu gerceklestiriyor:)
Cip krizi etkileseydi simdiye kadar etkilemisti. Hala tam kapasite 3 vardiya calisiyor. Yeni eleman alimlari tam gaz devam ediyor. Onun harici Daimler, Porsche ve Mahle gibi firmalar ile sozlesme imzalamis bir firmadan bahsediyoruz.
3. Sirket yil sonunda Gebzede yeni bir fabrika daha aciyor. Ayrica 2023 e kadar ciroyu 55M€ ya cikarma hedefleri var. İsterseniz firmanin roportajini atarim ama siz hep olumsuz acidan bakmak istemissiniz gibi izlenim edindim.
- Sirket zaten gecmiste degil, son donemde ilgimizi cekti cunku simdi kivama geldi. Su anda buyume yatirimi yapan bir sirketten de ben Serbest Nakit akisi beklemem zaten. Maddi duran varlik alimi yapiyor zira.
-ROE , roic gecmisi gosterir. Yatirimlar bittikten sonra o degerlerin nasil buyugudunu hep beraber gorecegiz insallah. Ha tabi isterseniz yatirimlar bittikten sonra da yatirim yapabilirsiniz tercih meselesi. Ama bu fiyattan bulur musunuz bilemem.
Telefondan elimden geldigince bu kadar cevap yazabildim. Daha detayli bilgi isterseniz yine cevaplamaya calisirim.
hocam müsaadenizle sizlere bir kaç sorum olacaktı. 2030 yılına kadar 50 ml euro anlaşması olduğunu nerden görebiliriz, faaliyet raporunda mahle ile 14-15 başka bir firma ile 4-5 ml euro yıllık anlaşmalar var deniliyordu? ben şirketi yeni yeni araştırdığım için bazı sorularım basit gelebilir kusuruma bakmayın...
ayrıca sıfırdan bir tuğçelik kurmaya kalksak size göre ne kadara mal olur? ve tuğçelikin kurduğu iş anlaşmalarını yapmak çok zor mudur?
bir de kısa vadeli borçları için bedelli yapacağını düşünüyor musunuz?