Elbet bir yerden mecbur dönecektir.
Hiç bir hisse sürekli düşmez, sürekli çıkmadığı gibi.
En beklentisiz hisseler bile sürekli düşmüyor ki TUCLK neden düşsün?
Borsada uzun vade kazandırma potansiyeli olan, sürekli yatırım yapıp büyüyen, ciro ve faaliyet karını artıran, üstelik bunu her çeyrek gibi kısa dönemlerde yapan bir şirket.
Benim uzun vade yatırım yaparken en çok dikkat ettiğim kriterlere sahip bir şirket.
Tek handikapı belki finansal olarak daha güçlü olsa idi diyebilirim ama, şirket karını sürekli artırdığı için bu da sorun değil yani.
Şöyle ki şirketin ilk 6 ayda net finansal gideri 20.7 milyon iken faaliyet karı 33.8 milyon olmuş.
Ancak olur ya Yalova İmes OSB de geçen yıl alınan 30 dönüm arsa üzerine bir yatırım gerçekleştirirse bedelli sermaye artırımı yapmak gerekebilir. Ancak sosyal medyada gördüğüm yorumlarda TUCLK UV yatırımcıları çok bilinçli ve çoğu bedelli sermaye artırımından mutluluk duyacağını ve seve seve katılacağını belirtiyorlar.
Umarım bugün TUCLK için güzel bir gün olur.
Hocam TUCLK'in 1 tane de kuru yük gemisi var. Çelik 1 ismi 8000 DWAT 2007 yapımı.
Malumunuz navlun artışı sebebiyle iyi kar etmeye başladı sektör.
Nersan Endüstri Yatırımlar'ında 6 tane yük gemisi var.
Ana şirketinde bu sene işlerinin yolunda olduğu aşikardır.
TUCLK'in gemisi 4 ila 5 milyon USD arasında eder bu sene satarlarsa ki finansman tarafı rahatlayabilir.
Syg.
Genel kurulda bu konuyla ilgili konuşuldu,
Mehmet beyde zamanında biz holding elimizdeki kaynakları bu şekilde kullanmıştık. Son 1 senedir taşıma marjlarının düzelmesiyle işlerin yoluna girmeye başladığını ve böyle devam etmesi halinde bizde Tuğçelik e paranın geri aktarıla bileceğini anlatmıştı.
arkadaşlar az önce tuğçe hanımla görüştüm, açıkçası çok fazla bir bilgi alamadım, belki sizlerden bilgi alırım diye buraya yazayım dedim...
öncelikle gebze fabrikasının bir kısmının ekim diğerinin aralık ayında açılacağını söyledi, ayrıca bir tarafta otomotiv diğer tarafta beyaz eşya gibi birşey söz konusu değilmiş. her 2 fabrikada aynı anda hem b eşya hem otomotive çalışacak..
yalovadaki arsa için sadece yatırımlık bir arsa dedi...
bsh almanya ve polonya fabrikaları için verdiğiniz teklif için son dönüş tarihi falan var mı dedim, açıkçası çok bilgisi yokmuş izlenimi aldım bu konuda,
gebzedeki fabrikanın büyüklüğü ve satışlara katkısı noktasında beklentiniz nedir dedim, fabrika hakkında bir çalışma yok bende dedi..
Aklın yolu bir, holding güçlendikçe muhakkak destekleyecektir. YALOVA arsasını da Nersan aldı kullanım hakkını TUGCLK'e verdi.
Şirketimiz Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamulleri San. ve Tic. A.Ş, Gebze Tesisimizde yapılması planlanan yatırımlar için ilk etapta 19.000.000 TL tutarında Yatırım Teşvik Belgesi almıştır.
Yatırımın yararlanacağı teşvik unsurları aşağıdadır:
- Gümrük Vergisi Muafiyeti
- KDV istisnası
- Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği:6 Yıl
- Vergi İndirimi: %70 / Yatırıma Katkı Oranı: %30
-Faiz Desteği
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Daha önce gelen KAP buydu hocam.
Son durumda tonaj bazlı toplam kapasite Aralık ayında tam kapasiteye ulaştığında %30 artacak.
Beyaz eşya ağırlıkta olacak Gebze.
Syg.
teşekkür ederim hocam ,açıkçası tuğçe hanım genel olarak konuya çok hakim değildi, muhtemelen yeni başladığı içindir... bana ısrarla sancaktepedeki gibi olacak dedi,yalova arazisine yatırımlık dedi ama organize sanayi bölgesinde benim bildiğim kamu arazisi üretim yapacak, fabrika kuracak firmalara veriliyor dedim ama yok dedi...
Şirket KAP'ları , haberleri birer hazinedir değerini bilene.
Patron şöyle patron böyle mi ile değil araştırma ile doğru yolu bulursunuz.
09.05.2017 tarihli SPK idari para cezasına istinaden tarafımızdan açılmış olan itiraz davası lehimize sonuçlanmış olup;
yatırılan ceza bedeli tarafımıza iade edilmiştir.
Tarih : 27.05.2019 KAP açıklaması.
Ceza aldı derler ama davanın lehine sonuçlandığını demezler.
Objektif bilgi için araştırmak şart.
Bol kazançlar herkese
Syg.
Yer İmleri