Bu bilek güreþini fed mi korona mý kazanýr derseniz kesinlikle korona derim.
Fed Çarþamba hamlesini þimdi yaptý. Elde ki bazukada kullanýlmýþ oldu.
Bu kriz 2008 yýlýnda ki krize rahmet okutacak belli oldu.
Printable View
Bu bilek güreþini fed mi korona mý kazanýr derseniz kesinlikle korona derim.
Fed Çarþamba hamlesini þimdi yaptý. Elde ki bazukada kullanýlmýþ oldu.
Bu kriz 2008 yýlýnda ki krize rahmet okutacak belli oldu.
Yurt videosunu þimdi izledimde milletin çoðu maskeyi iyi nefes alamadigindan býyýk kýsmýndan baþlatmýþ diyecek baþka bir þeyim yok.
" Goldman Sachs, petrol talebindeki düþüþün þubat-nisan döneminde her ay günlük 4 milyon varilden daha fazla gerçekleþeceði tahmininde bulundu. Diðer yatýrýmcýlar ise daha da kötü olacaðý beklentilerini dile getiriyor. Andurand Vakfý’nýn deðerlendirmesine göre, talep yýlýn ilk çeyreðinde ve hatta daha büyük sürede günlük 10 milyon varil düþebilir "
23:11 15.03.2020 Sputnik
petrol fiyatlarinda 10 usd altý rakamlar da artik açýk açýk dillendirilmeye baslandi !
Bence virüs iþin bahanesi (perdelemesi) oldu...
Kanýmca Özellikle Amerika'da çok önemli batýklar olabilir..
FED'in 2. defa panik halde yaptýðý bu ilginç faiz kararýnýn ardýnda virüs olmadýðý bence çok açýk.
izleyip görelim bakalým...
Bence vaka sayýsýnda çok büyük hatalar yapýlýyor.Doðal olarakta virüsün öldürme oraný yüksek çýkýyor.Milyonluk ülkelerde yapýlan test sayýsý birkaç bin ile sýnýrlý.Hastalýðýn %80-85 oranýnda hafif geçilildiði açýklandý.Bu kiþilerin önemli bir kýsmýna ya test yapýlmýyor yada kendileri gerek görmüyor.Böylece vaka sayýsý düþük ölüm oranýda yüksek kalýyor.Þu anda dünyada toplam vaka sayýsý 162.000 gözüküyor.Ama gerçek rakam milyonlarcadýr bence.Kiþisel tahminimdir.Bilimsellik içermez.
Ýngiltere þu anda bütün ülkelerden farklý bir yöntem izliyor.Çok fazla tedbir almadan klasik tedbirlerle(el yýkama,kiþisel hijyen vs.)toplumun kendi antikorunu oluþturmasýný bekliyorlar.Ben ülkelerin sýký evde tutma tedbirleriyle bu sorunu aþamayacaðýný düþünüyorum.Bu sorunu çözemeyeceði gibi toplum psikolojisinin bozulmasý,ülke ekonomisinin yýkýlmasý ve panik ortamý yaratacaðýný varsayýyorum.Bu tedbirler eðer kýsa sürede netice alýnmazsa tam tersi etkiler yaratýr.Sürekli virüs haberleriyle depresyona sokulan,gülmeyi,eðlenmeyi unutan bir insan topluluðu haline geliyoruz.Ayrýca bizim gibi ülkelerde ne yaparsanýz yapýn insanlarý yakýn iliþkiden koparamazsýnýz.
Ingilterenin yaptigini dogru buluyorum. Benzerini malta da yapiyor su anda. Lockdown yapmadilar ama halk disari cikmiyor. 2 3 haftalik erzaklarini aldilar. Herkes kendi karantinasi kendi uyguluyor
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://sptnkne.ws/BFSc
Guardian'a göre, Ýngiltere Kamu Saðlýðý Kurumu raporunda þu ifadelere yer verildi: Nüfusun yüzde 80’ine gelecek 12 ay içerisinde koronavirüs bulaþmasý, bu süreçte nüfusun yüzde 15’inin (7.9 milyon kiþi) hastanede tedaviye ihtiyaç duymasý bekleniyor
Haberde ifadelerine yer verilen bir Ulusal Saðlýk Hizmetleri üst düzey yetkilisi, yüzde 80’lik bir koronavirüs bulaþma oraný karþýsýnda Ýngiltere'de yarým milyon insanýn hayatýný kaybedebileceðini dile getirdi
bence ingiltere ayvayý yedik diyor kýsaca.
Abi bence ingiltere yanlis yapmiyor. Bu virus artik avrupaya yayildi. Bunun onune gecmenin mumkunati yok ve vaka sayisi her gun artiyor.
Ulkeler nereye kadar icine kapanabilir ki. Bir yerden sonra carkin donmesi icin feda edilecek bazi seyler. Bununla yasamaya alismaliyiz.
Insanlarin bilincli olmasi gerek. Ornegin biz lockdown yapmadik ama herkes kendi karantinasi kendi uyguluyor. Kimse evden cikmiyor. Sokaklar mekanlar bombos. Alisverisler yapildi. Halk her an Lockdown olacakmis gibi yasiyor.
Öyle bir zamanki ,ne altýnýn ne dövizin ne de hisselerin bir deðeri yok,neyin ne olacaðýný bilmediðin bir dönem
Sanatcý bozmalari eve kapanma önermiþ. Tabii evde yediði makarna uzaydan geliyor . Elektrik, þu , doðalgaz, iletiþim hizmetleri mars tan geliyor . Bunlarýn arýzalarýný gideren ler neptün den geliyor . Yediði portakalý satan , eken plüton dan . Vay anasýna halkýmýzý komiklik adýna salak yerine koyan . Bu tip sanatçý bozmalirina yazýklar olsun . Korana dan önce korku vurmaya baþladý.
SM-A720F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bebekler ve cocuklar hastalanmiyor ama virusu dagitiyor
https://www.latimes.com/california/s...by-coronavirus
Fakat bunlar dünyadaki tekel medyanýn belirli bir þekilde temsilen üzerlerine düþen görevleri yapiyorlar . Sinemalarýn boþ olmasý bunlara fazla kaybettirmez . Gündelikçi iþçiler. Globo l krizde zarar görecek iþyerlerinde çalýþan iþçi, yönetici, mühendisler ne yapacak . Ülke gelirleri azalýrsa nasýl önlem alacaklar. Üretim yapacak vasýflý elemanlar ne yapcak. Turistik tesislerde çalýþanlar ne yapacak? Beðenmediðimiz gece klubu bar pavyonlain en küçüðü nde 15 kiþi çalýþmakta bunlar ne yapacak ... Bu tür medya haberleri daha fazla zarar verecektir . ...
SM-A720F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burada virusle ilgili yazan, birbirine korku veren insanlari okuyunca hayrete dusuyorum.
Islamcilar, islerine gelmedigi icin pek bahsetmezler, ancak insanlar yeryuzune inerken iki kaderle birlikte gelirler.
Biri alin yazisi digeri kader.Cogu bu ikisini ayni diye dusunur.
Bunlardan biri bu donem surdurdukleri hayat donemi icin, digeri ise tum bedenlenme donemleri sonunda varacaklari tekamul seviyesi icindir.
Ve bunlar bellidir, ozetle ecel gelmeyince insan olmez.
Istese de olemez, can verebilmek o kadar kolay bir karar degildir.
Neyse, uzatmayalim. Korkmayin ve iman edin, nasibiniz neyse onu alirsiniz.
Ne ekerseniz onu bicersiniz.
Korkma derken, onlem alma demiyoruz.
Burada bu konu ile ilgili korku salmak,kul hakkidir, ona gore yazin.
Merkez Bankasý, Türk Lirasý zorunlu karþýlýklara uygulanan faiz oranýný (Nema Oraný) 20 Mart'tan itibaren uygulanmak üzere indirdi.
Kader, ruhun cozmek, eritmek zorunda oldugu guclukler butunudur. Ugrasacagi denemelerdir.
Gerek daha onceki enkarnasyonunda yaptigi yanlis ve hatalari telafi edecegi,gerekse hizli gelisme gosterecegi
zorunlu kilinmis hayat sartlaridir.
Yemiþim kaderini maderinizi....para kaybediyoruz...para ......[emoji1787][emoji1787][emoji1787]..ha eski mahallede bir kader vardý...ne sen sor ne ben söyleyeyim...[emoji23]
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yukardakiler kitaptan alintiydi, bu ise benden.
Insanlar bunu 55 yaslarinda fark ediyor.
Ne kadar ugrasirsan ugras, ayni dalgalar seni, ayni sahillere surukluyor.
Degistiremiyorsun.
Gece klubu vs kapanmasý eminim ki çoðumuzun umrunda deðil.çünkü iðne ne zaman bize batacak önlemler alýnacak o zaman umrumuzda olacak.özellikle abd nin aldýðý parasal önlemler ekonomik yönde ülkelerin ciddi sýkýntýya gireceðini gösteriyor.
Peki ekonomisi zaten sýkýþýk ülkeler bir de vergi gelirlerinden , bilumum harcama azlýðýndan dolayý paradan mahrum kalýnca nasýl dönecekler?giderleri karþýlayacaklar? Benim sektörümde ki iþletmeler ( iþ yaptýðým cafeler vb) 2 ay kapalý kalsa zararým 400 bin tl.ve bu benim nerdeyse batmam demek.ne olacak o zaman?
Aaa beyler birseyi unuttuk yada benim aklýma anca geldi e bu umredekiler gündüzleri 35 derece olan bir yerde bu virüsü kaptýlar. Sakýn bana akþam kapmiþlardýr demeyin ama :)
Dün akþam habertürk’te söyleneni paylaþayým.
Normalde solunum tabanlý virüsler yazýn etkisini kaybediyormuþ.
Kýþýn temel problem kapalý alanda kalmak ve klima nedeniyle nem oranýn düþmesi sonucu mukoza ve burun kýllarýnýn verimliliðinin düþmesiymiþ. Söylenen bu
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Birde herkes coronaya yoðunlaþtý ama çekirge olayý da önemsiz deðil bana göre..
Allah , böyle üst üste insanoðluna uyarýrcasýna cezalandýrýrken bakalým ne kadar akýllanacaðýz..
Aynen bende bý ara tam olarak bunu tahmin etmistim..yazýn havanýn daha kuru olmasý ve sýcaklýðýn dýþarda zarf halinde olan virüsü daha çabuk yok etmesi.. ama ben þunu diyorum sonuçta bir þekil buluyor demekki. Yani hava 30 derecede olsa uçakta yayilabiliyor. Ama tabi oranlarý dusuyordur.
Bugun de dovecekler VIOP 30 - 435