Aynısı olacak diye bişey yok. Zaten Dow için ağırlıklı görüş 14 bin civarlarına geleceği yönünde. 7-8 bin diyenler bile var.
Ayrıca bu kriz için virüs işin bahanesi diyenler de çoğunlukta.
Printable View
ayrıca ası koruma amaclıdır....asının bulunması seneye bu iş tekrar ederse mılletı rahatlatır.....ası saglıklı ınsana yapılır hastaya yapılmaz.....çok yanlıs bılgı var .....sıtma ılacını bu vakalarda bıraz etkıyı azalttı dıye kullanıyorlar bılınen bır ılac yok....sadece bazı hastalıklarda kullanılan ılacları bulduk dıye ortaya cıkıyorlar ooof ooof
Bu krizde Down jones ile bisti de kiyaslamak mantikli degil .. virus den dolayi bir cogumuzun isleri kotu etkilendi . Ama usa borsalarindaki sirketler ike bistdeki sirketler zaten farkli usa daha avantajli . sadece bir ornek allfabetin bilancolari bu sene kotu etkilenirmi bence hayir .. hatta gecen seneye oranla daha iyi bir bilanco bile cikarabilir bana gore neden kotu etkilenmez asagida kendimden ornek verdim .
Kendimden ornek vereyim Virusun ticari olarak bana etkisi 0 tek etkisi bankadan $ nakit cekecegimde bankalarda $ cekememe gibi bir durum oda 1 hafta kadar surdu simdi artik Atmlere bile yeniden $ koydular . Virus baslangici ve suan olarak kiyaslama yaparsam negatif etkisi olacagina aksine %20-30 artis var . giderlerim $ gelirlerim $ try yada rubleyi sadece gunluk yasami surdurebilmek icin kullaniyorum
Bir kaç ay önce
Borsalar cassandra geçidine gidiyor diyordum.
Öyle bir filim var.
Hakkaten öyle oldu
2020 model arabalar artik karaya indi . araba almak isteyen kac kisi suan gidip 2020 model arac satin alir ? normalde nisan ayinda 2020 model arac almak isteyen bir kisi suan gidip o araci almaz . %10-15 belki %20 lik bir indirim bekler ben sahsen oyle yapardim . yani hersey normale donse arz tarafinda sorunlar ortadan kalksa bile talep tarafinda azalma olacagi icin isler gene iyi degil .. suan arz tarafindaki sorunun buyuklugu hakkinda fazla bir bilgiye sahip degiliz
Evde bir bilgisayar var, excel bazen lisans sorunu veriyor bazen de vermiyor. Microsoft Windows 10 a geçtiğinde bu hisse çok yükselir demiştim, telefon işinden çıktığı halde çok yükseldi. Artık kullanıcıyı ve programları daha yakın kontrol edebiliyor, istediği zaman lisansları gevşetip istediği zaman sıkılaştırabiliyor. İnsanlar evde çalışmaya başlayınca gevşetmiş olabilir.
Öte yandan 1 trilyon dolar miktar olarak yüksek bir rakam.
Anlaşıldı
Dow toboyla açacak
Bir süre çıkacak herhalde
Pazartesi açılışta banka senedine destek yapacam
2019 Eylül Apple hissesi 200 USD..2020 Şubatta 310..şu an 247 USD..dükkanları kapalı olan Apple de durum bu..Dow ucuz mu pahalı mı buradan anlayan anlar artik
Şu anda salgın filmini izliyorum. En kötü senaryoyu 2011 senesinde çekilen filmde görebiliriz.
Göstergeleri iyi takip etmek lazım, bence aceleye gerek yok. Bende shortlarimi kapatıp, günlük poz açıp kapayacağım.
Gece ruya gördüm. Afyon'lu yer fıstığı tüccarına iç güveyisi gittim sanırım. Adamım plazası, AVM si, hastanesi, bir de altı üniversite üstü stadyum bir tesisi var ama ruhsat sorunu veya başka bir şey vardı. Aile iyiydi herkes işinde gücünde bana da soru soran filan yokdu, kadın banyoda çocuklarını dövünce uyandım.
Cassandra geçidi filmini bilen varmı
İnternetten izleyin
Güzel filimdir
Çok eski ama
Ölümcül bir virüs hikayesi
Rusya’dan sonra ABD’de de ilacı bulduğunu iddia etti
Korona virüsle mücadelede üst üste umut dolu acıkmalar geliyor. ABD’de de ilacı bulduğunu öne sürdü....
Yalancı çoban hikayesine döndü bu iş , Fransa buldu ...... sonra Rusya buldu ....... sonra abd buldu............ bizimde bir şeyler bulmamız lazım Tübitak felan boşdurmasınlar........vaka sayısı ölü sayısı ile vakit kaybetmeyelimmmm.
https://www.borsagundem.com/haber/ru...a-etti/1480630
Borsalarda virusun kontrol altina alinmasi dusus tepkisini verdirir. Fakat yeni trend için mutlaka sinirlarin acilmasi ve ticaret belirsizliginin giderilmesi gerekir. Bu olaylar belli olmadan her yukarı hareket satıs firsati olarak degerlendirmek en mantiklisi. Hisse toplamak içinde bayağı zaman var borsanin bataklik bolgesi 80 bin alti, oraya giderse cikis orta vadede zor gozukuyor.
Hisse alimi için 92 binden %30 dusus sonrasi taban olusumu ve krizden etkilenmeyen temettu verebilecek hisse almak. Sebebi de batakliga saplanirsam, uzun vadede kaybetmemek. Iki yildir yabanci cikiyor onlar gelmeden saglam yukari yeni trend imkansiz.
ne kadar dogru oldugu tartisilir rakamlarin ama dun ve onceki gun yeni vaka sayisi 60k civarinda idi ..bu hafta icerisinden itibaren gunluk vaka artisinda 6 haneli rakamlari goruruz buyuk ihtimalle
en basit ornegi Filipinlerde 2 ayda toplam 1000 vaka bugun aciklanan yeni vaka 350
AB Komisyonu, yeni tip korona virüsün ekonomik etkilerine karşı yeni teşvik paketi hazırlanacağını duyurdu.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, yeni tip korona virüsün (Kovid-19) ekonomik etkilerine karşı yeni teşvik paketi hazırlanacağını duyurdu.
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kovid-19 nedeniyle birliğin 2021-2027 dönemine ilişkin bütçesini içeren Çok Yıllı Mali Çerçeve (MFF) taslağında değişiklik yapılmasını teklif edeceklerini açıkladı.
https://www.borsagundem.com/haber/av...paketi/1480649
MS Zaandam gemisi virus istatistik listesine girmiş geçen gün.
https://t24.com.tr/haber/guney-ameri...le-oldu,869223
Panama açıklarında bekletilen MS Zaandam adlı bir yolcu gemisinde dört yolcu Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ölen yolcuların yaşlı olduğu açıklandı.
....
https://i.hizliresim.com/JShzHF.jpg
ABD basınında yer alan haberlere göre doktorlar HIV ve meme kanseri için kullanılan ilaçlar sayesinde hastaları iyileştirdi.
https://www.finansgundem.com/haber/r...a-etti/1480627
bızde vobda 106500 107400 onemlı burdakı satıcı cuma gun u gosterdı kendınıu .......110 ustu rahatlar ama su ortamda zor.....vade bıtınce marrtta varantlarla ılgılı carsambadan sonra yenı bır dalga gelebılır......
Virusün ilacı çok basit olmalı, yoksa sıtma ilacı, HIV ilacı, kanser ilacı çare olacak ise işimiz iş demektir.
Mesela çay, yoğurt, portakal suyu, limon vb günlük insanların kullanabileceği şey olmalı, gerekirse sabahları bir tek mentollü sigara veya yarım kadeh kırmızı şarap vs bir şekilde kabul görülebilir.
Bu hastalıkta tansiyon nasıl seyrediyor forumdaşlar Oyunagelenadam ve Asgaridr
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İlaç bulunması gibi bir durum hemen olamaz...
Yeni bir ilacın piyasaya sürülmesi için çok uzun bir süreç var, hayvan deneyleri , klinik çalışmalar, ırklara göre, yaş gruplarına göre falan...
Yani bir ilacın çıkması öyle ben buldum sabaha hazır olamaz...
Çok bilgi kirliliği var maalesef, şu an için yapılan mevcut ilaçların veya ilaç kokteyllerinin denenmesi...
Aşı işi zaten ayrı ve uzun bir süreç...
Şu an herşeyden daha etkili çözüm bireysel izolasyon...
İnşallah yayılım durur ve kontrol altına alınır biran önce...
Ben onlem olarak her gun bi dene kirmizi kan greyfurt u yiyom
Aman Moruk , greyfurtu yiyip yanına ilaç alma...
Sıkıntı olur...
"Evde kalamam, zengin değil işçiyim" diyen TIR şoförü gözaltına alındı!
Yetkililerin koronavirüs önlemleri için “Evde Kal†çağrılarına “Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok†diyerek tepki gösteren TIR şoförü Malik Yılmaz gözaltına alındı.
Para kazanmak için çalışmak zorunda olduğunu söyleyen şoför sosyal medyada yayınladığı videoda “Bunları ödememek ölmekten beter zaten. Ha senin lafınla evde kalarak açlıktan ölmüşüz ya da virüsten. Ama beni bu virüs öldürmez, senin düzenin öldürür” ifadelerini kullanmıştı
http://www.cumhuriyet.com.tr/video/e...alindi-1730125
150 umre ziyaretçisi için numune hastanesi ayarlandı. ..
Personelin esnek mesaisi kaldırıldı ve hepsi hastalık tedavisi için yatacak...
Gene umreciler gene karışık durumlar..
Hastane resmen kapandı...
Yani demek istediğim hastaneler tam takır servis olarakta dolmaya başladı
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne olur izole edin kendinizi..
Çıkmayın dışarı..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bilime inanırım severim, ama gitgide bu konu bilim insanlarını bile zora sokuyor.
Her konuda en az atıyorum 7 uzmanlık alanı ve her birinin altında değişik kademeler oluyor. Bir kişi herhangi bir konuda bu işin doğrusu budur diyemiyor, dediği anda diğerleri bir dakika sadece alanına giren konuda konuşabilirsin diye müdehale ediyor. O yüzden kafasında bir düşüncesi olan da muhtemelen söyleyemiyor.
Gözlemim deprem, ekonomi, askeriye, din, tıp her konuda bu şekilde.
Atıyorum otomobil, en az 7 ana konu ve bunun altında 7 alt konu vardır.
Not: 7 beni uydurmam, yani bir anlamı yok.