şunuda söyleyeyim
eğer iktidar bu saldırıyı yumaşatmaya çalışırda karşı eylemsiz bırakırsa yazıklar olsun derim başka bir şey demem
Printable View
şunuda söyleyeyim
eğer iktidar bu saldırıyı yumaşatmaya çalışırda karşı eylemsiz bırakırsa yazıklar olsun derim başka bir şey demem
Haber Türk te Doğu Perinçek canlı yayında şu an, Hukuka göre Biden yetkisiz diyor.
Bu kararla Biden nin ben Hucum borusunu öttürüyorum diyor.
Sürpriz bir durum yok. Her şey biliniyordu ve beklentiler dahilinde. Bidenin önceden konu hakkında RTE yi araması olumlu. Yani haber veriyor, seçimlere yönelik bir hamle olduğunu ve hukuki hiç bir dayanağı olmadığını söylüyor. Kısaca ne şiş yansın nede kebap demek istemiş.
Sorun yapmaya gerek yok. Soykırım yok der geçeriz.
POTUS yani resmi twitter hesabı baskanlara ait buradan yapılan acıklama malesef sevinc cıglıkları ile karsılandı bir cok yerde.Sosyal medyada cok zayıf kalıyoruz.Haklı olmak yetmiyor onu anlatmak onemli.Burada artık tepki vermezsek ne zaman verecegiz.Devlet olarak da bir tepki gelmeli millet olarak da gelmeli.Bu tepkiyi sadece devletten beklemek olmaz ama onlar da bir karsılık vermeli .Vatandas olarak da biz sosyal mesyayı kullanıp dunyaya itirazımızı duyurmalıyız.
Neden Constantinapolis??
Tarih 500 sene geriye mi çekildi?
Perinçek davası var,..bu konuda mahkeme var,..bekleyip görecek bir şey yok,
ben şuna bakarım ki bunun işaretleri dün dışişleri bakanından geldi dün, bu günde cumhurbaşkanından geldi,
Suriyede inatla geciken Suriye hükümeti ile bir araya gelmek gerçekleşibilir örneğin, keza Mısır inadıda çözülür ve Mısırla bir araya gelinebilir,..bunlara bakarım
1990 yıllarda saf bir gençtim hayallerim ideallerim vardı osmanlı imp efsanelerini okuyup biliyordum
Politik görüşlerimiz netleşiyordu
Sağcı milliyetçi muhafazakar kimlikteydim
Ailem kızardı bana herkesin fikrinden sanane işine bak derslerini çalış vs
Biraz köşelide olsa islami ve milliyetçi fikirleri keskin bi şekilde her platformda savunurdum lisede derste söz alır anlatırdım
Ordan bi kömünist çıkar laf sokardı cevap verirdim atışırdık vs
Ama şiddete hiç meyletmedim
Ve bosna savaşı çıktı
Benim için milad idi
Avrupanın ortasında insanlar müslüman olduğu için soykırıma uğruyordu
Batı zaten gavur idi haçlı seferi yapmakta idi
Ama bizde ve islamdünyasındaki acziyet beni şok etmişti
Demirel gökkubbeyi yıkarız demişti ama srebnenitza katlimamı oldu çileden çıkttım
O gün anladım boş hamaset le bu iş olmaz
Bi toplu iğneye bile sahip olamazken batıya kafa tutmak ham hayaldi şok edici bi şekilde anlamıştım
ermeni tezlerini destekleyenler sevinç içinde gözüküyor, bu forumda (bazı numunelikler var malesef) ve dünyada..ama bu karar dün de belirttiğimiz gibi manasız ve boş.. biden 30-40 yıldan beri ilk kez kullanan.. ama ondan önce ronald reagan aynı terimi kullanmış zaten 80'lerde..
bizim endişelenmemiz gereken tek şey akp nin dik duramaması olur..biliyorsunuz batı'ya karşı sadece söylemde sertler ama onun haricinde uysal uysal dediklerini yaptılar çoğunlukla, özellikle mülteci kabul anlaşması son dönemde, ve onun öncesinde abd yi memnun etmek için suriye nin içişlerine karışmaları..
"f...you all" dememiz lazım batılı pisliklere, her sene bu tantana devam etmemeli..
Reuters'a konuşan ABD'li yetkili: Biden, Erdoğan ile yakın çalışma arzusunda ve haziran ayındaki NATO Zirvesinde baş başa bir araya gelme fırsatını değerlendirmeyi önerdi
nerde ey eyt çi hep bize mi kabadayılığı..
Gavurların klasik taktiği bu zaten.
Böğrüne yumruğu indirirken enseni okşarlar ki kaçıp kurtulmayasın diye.
Bi zaman sonra ikinci yumruğu hazırlarlar.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O zamanda mecburduk
Geçen zamanda çok bişe değişmedi
Sorun abd yada batı değil
Onlar kendi menfaatleri gereği herşeyi der
Biz güçlü olsaydık abd başkanı bu açıklamayı yapacak cesareti bulamazdı
İlk kez bu sözü kullandılar demekki hiç olmadığı kadar acz içindeyiz
Daha ne deyim
18 ekim ve sonrasını dikkatle izeleyelim,...benim zaman analizleri %80 tutar, orada SP 500 de çöküş bekliyorum,
bizim TR can havli dayanırda kendini o dönemin içine atabilirmi bilemem,...
ama TR yi sürüden ayrı tutmak için baya bir çabada harcanmıyor değil hani,..
Şu suruye işini çözüp 10 milyon suriyeliyi ülkesine gondermeliyiz. Yakın komşularla ilişkileri arttirmaliyiz Rusya yakınımızda ve ABD ye tercih edilebilir ve edilmeli. Mısırla kimle olursa ilişkileri düzeltmeliyiz. 20 yıl sonra ülkenin yarısı suriyeli olmadan bunlar yapılmalı..
bunun güç ile alakası yok.. politikada hamleler.. psikolojik baskıya boyun eğersek amaçlarına ulaşmış olurlar..
mesela mr erdoğan merkel'e nazi suçlaması yaptı, almanya güçsüz olduğu için mi yaptı bunu ? hayır..
o nedenle olayı büyütmeye gerek yok..iş o noktaya gelirse amerikan mahkemelerini tanımak zorunda değiliz. ama elbette bu tür kararları alan ülkelere bedel ödetmemiz lazım bir şekilde..
orada da şunu hatırlamak lazım:
intikam soğuk yenen bir yemektir..
Ya zaten abd zırhlı personel taşıyıcı 1400 adet m1117 yi yunana hibe kararı alarak
Bi ay önce bu kararını duyurdu da
Biz gene ne olmaz ne olmaz dedik
yok o kadar değil, ölüsü yeter derler,..
İnönü'nün meşhur bir sözü var, ''Yeni bir dünya kurulur Türkiye orada yerini alır'' diye,..
işte tamda şu sıralar eski dünya bu yeni dünyaya çatmak istiyor ve biz bu çatışma ortamında çok kritik bir yerdeyiz,..
coğrafik ve stratejik,
öyleki herkes bizi hem müttefik yapar, hem cephe yapar, hem birbirinin al ye diye önünü atar,
o nedenle kendimizi ifade etmeliyiz,..
bölgesel işbirliklerini derhal güçlendirerek devam etmeliyiz
Ya zaten abd zırhlı personel taşıyıcı 1400 adet m1117 yi yunana hibe kararı alarak
Bi ay önce bu kararını duyurdu da
Biz gene ne olmaz ne olmaz dedik
Pozu olan yorum yaparsa böyle oluyor... Parası çok olan ülke yönetirsede aynen böyle oluyor.
Merkez başkanı kovulmuş geçenler long olan delikanlılardan biri artı açar yazmış ...
Borsayı dik tutuyor gibi açar, biz gelir tırıs gider gibi alırlar...sonrada ........... Anladınız siz onu:one:
Güçsüz olduğunda, dayın akraban kalmadığında,
hesabında para olmayıp etrafa borçlandığında,
Bir de uyumsuz,aksi nefret edilen biri olduğunda
karşıdaki bi tekmede ben vurayım yuvarlansın gitsin,der..
Yabancı kaynaklar 10 TL üzeri dermiş,bu akşam...
Recai başta oldukça bu ense daha çok tokat yer..!!
Abd denen sibop yer
İlk olarak sorguladığı
Ne kadar güçlüsün?
Güçlü olmasan dahi
Şişinecen
Blöf felan yapıcan
Öyle görünmeye
Darbe yapar çık demezsin Yaptırım uygular çık demezsin Fetöyü iade etmez çık demezsin Mektupta aptal der çık demezsin Pkk yı pjk yı destekler. çık demezsin Soykırım der çık demezsin! Merak ediyorum incirlik onu çıkarmak için ne yapmaları gerek.
Bence bu hafta BORSA bu beklentiyi sürekli sattı..
Pazartesi USD manyaklaşmaz ise'
çok etkileyeceğini sanmıyorum...
Belki ilk seans..sonrası alım bekliyorum...
Yani %-5 düşerse ,%-2,5 kapatırız gibi....!:)
Ankaraliyim. Benim köyüme 100 sene önce gelenler var.Zamanla tamamen köylümüz oldular.Ilk gelenler bizzat anlatırdı.Dogu illerinde köylerinde yaşarken, Ermeni çeteleri öyle katliam,tecavüzler vs yapmışki hepsi travma geçirmişti.Diri diri oradaki halkımızın uzuvlarını keserlermiş.Devlet her yere yetisemediginden
halk bu zulumden kacmak için Ankaraya kadar gelmişler.
Az bile yapmışız.Sen halkı yılarca katlet....devlet bir şey yapmasin mı.
osmanlıdan kalan borçlar anlaşmaların parçası olarak ödendi, kapitülasyonların kaldırılması ile beraber.. Türkiye cumhuriyeti payına düşeni ödedi kurulduktan sonra ki 20-30 yıl boyunca.. bu konuyla alakası yok.. psikolojiye boyun eğersen kaybedersin ülke olarak. biden putin'e katil, çin'e soykırımcı dedi. iki ülkede güçlü ülkeler..dediğim gibi tek endişe etmemiz gerekn şey akp'nin boyun eğmesi olur, karnesi pek iyi değil zira. onun haricinde çekinilecek bir şey yok.
ABD'nin 40. Başkanı Ronald Reagen'in danışmanı olan Anayasa Hukuçusu Bruce Fine, sözde Ermeni soykırımıyla ilgili Türk tezlerini savunduğu için Ermenilerin hedefinde.
Ermenilerin nefret ettiği Amerikan Hukukçusu
ABD Başkanı Ronald Reagan'ın hukuk danışmanlığını yapan Bruce Fein, sözde ermeni soykırımı iddialarını değerlendirirken, ermenilerin bu iddialarının son derece asılsız olduğunu, Reagan'ın Başkan olduğu 1981'de bu konunun Beyaz Saray tarafından araştırıldığını ve iddiaların asılsız olduğunun belgelendiğini söyledi.
Fein o dönem için, "Beyaz Saray araştırma yaptı, Ermenilerin 2 milyon müslüman Osmanlı'yı katlettiği ortaya çıktı. Ermeniler, kendi arşivlerini açmıyor; çünkü, bu gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyor..." diye konuşmuştu.
Fein'in bu açıklamaları tekrar gündeme gelmesi üzerine, sözde Ermeni soykırımıyla ilgil tam olarak neler söylemişti, okurlarımız için tekrar yayınlıyoruz:
"Reagan, bizden Ermeni soykırımını araştırmamızı istedi. Bu istek üzerine biz de konuyu araştırmağa başladık. Avrupa ve Osmanlı'nın askeri arşivlerinde olan tüm kaynakları ortaya çıkardık. Uzun bir araştırma sonucu, Ermenilerin iddia ettiği 'soykırım' ın asılsız olduğunu gördük. 'Ermeni soykırımı' hakkında şimdiye kadar yazılan ve bilinenler kendilerinin uydurduğu bir şey olduğunu anladık. Unutmamamız gerekiyor ki o zamanlar Ermeniler, Türlerin çalıştığı yerlerde çalışıyor ve onların sahip olduğu tüm haklardan yararlanıyorlardı. Bu haklar sadece Ermenileri de kapsamıyordu, aynı zamanda Rumlar, Çerkezler, Kürtler, Süryaniler, Araplar da yararlanıyordu. Ancak Osmanlı döneminde Ermenilerin yüksek mevkide daha çok bulunduğu gerçeğini de belirtmemizde fayda var. Birinci Dünya harbinde Ermeniler, yaşadıkları toprakları satarak Osmanlı'nın düşmanlarına sığındılar. Ermeni ordusu, Kafkasya cephesinde Ruslarla omuz omuza Türklere ve Gürcülere karşı savaşıyordu. Hanelere baskınlar düzenliyor ve köyleri yakıyorlardı. Sonuç olarak yaptıkları kıyım 2 milyonu aştı. Olayların bu şekilde gerçekleşmesi sonucu sivil halk yaşadıkları yerleri zorunlu terk etti. Türkiye yaşanan bu olayları gün yüzüne çıkarmak için arşivlerinden yararlanmamız için kapılarını açtı, ancak Ermenistan bu isteğimizi geri çevirdi. Düşünüyorum ki, eğer Ermenistan arşivlerini açma isteğimize olumlu yanıt verseydi gerçek ortaya çıkacaktı. Yani Ermeniler tüm dünyadan ve Türklerden uydurdukları tarihi yalandan dolayı özür dileyecekti."