Kurum bonosu çıktı geçen hafta 22 basit 23.9 Bileşik ama bunlarda %15 vergi var o yüzden böyle sanırım
Kurum bonosu çıktı geçen hafta 22 basit 23.9 Bileşik ama bunlarda %15 vergi var o yüzden böyle sanırım
Yok fibadan ppz alim satim yapiyorum
Bugun ppz sattim.14.30 da hesaptaydi.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın ABD Tüfe gelecek 5,6 ve üstü çıkarsa kötü olur. Ayrıca FED 21-22 Eylül toplantısı da var bakalım ne olur.
Macera seven birisi olarak ; düz mevduat, enflasyondan düşük faiz gibi ne öldüren ne onduran işlerden sıkılıyorum. Genelde trade işleri yapıyorum. Heyecan yapmadan sabırla kar alma noktasını beklemeyi becermeyi öğrendim. Bu kapsamda ;
Özellikle genç arkadaşlardan agresif ( büyük kazanç- büyük zarar riskli ) yatırım ürünleri bekliyorum. Yabancı dilim olmadığından dünyadaki diğer yatırım ürünlerini inceleyemiyorum. Bu ülkede yapılabilecek riskli trade işlemleri bilen varsa öğrenmek isterim.
https://emlakkulisi.com/borsa-istanb...k-olmaz/682705
Bist hakkında bir yorum... Ytd.
Bu tebernüş denen kişi döviz ve borsanın betonun en büyük rakibi ve düşmanı olduğunu bildiği için ikisini de sürekli karalar. O yüzden bu betoncu yazarın yazılarının objektif olmadığını bilerek değerlendirmek gerekir. Bu kişi piyasadaki sınırlı paranın hepsinin betona akmasını ister genelde..
Bu ve buna benzer tek taraflı insanları okumak zaman kaybı...
Adamlar bizim TL mevduatındaki birikimlerimizi ÇEKİRDEK diye çitlemeye yeminli...
Eylülde çitlemezler sanırım ekimde çitlemeye başlayacaklar gibi görünüyor...
İnşaat maliyetleri artti.bi milyon maliyet var 100 m2 de.dalga dalga geliyor maliyetler.
Dünyada dijital göçebe sayısı 150 milyon civarında. 2035 e kadar 1 milyar kişinin dijital göçebe olacağı tahmin ediliyor. Hal böyle olunca yaşam kalitesi yüksek ülkelerde gayrimenkul fiyatları artacak ama çağ dışı, çok kalabalık ve özgürlüğün görece daha az olduğu şehirlerdeki gayrimenkul fiyatları düşecek.
İşin daha da ilginci dijital göçebe sayısı arttıkça kiralama talebi artacak ama satın alma talebi azalacak.
Şimdi hala pandemi olduğundan dolayı digital nomad akımı sekteye uğramış olsa da artık işyerinde çalışmaktansa evden çalışmanın da yapılabileceği öğrenildiği için virüs sonrasında dijital göçebe sayısında kuantum sıçrama yaşanmasını bekliyorum. hal böyle olunca da bizim gibi beton sevdalısı ülke de bile betonlar gelecekte reel anlamda kazanç-getiri vermeyebilir.
GM her zaman kazandirir...
Hic zarar ettirmez de derler buyuklerimiz..
Buyuk sozu dinleyin....:)
Syg,
Gm 100 yilda degerlenir.o da dogru yerde alirsan.likit degildir.kira sorunludur.
Size tam olarak katılamıyorum. Çünkü döviz, mevduat ve emlak yatırımcılarının neredeyse tamamına yakını borsa yatırımcısından farklı ve garanticidir. Borsa da yükseliş beklentisi için TL ya da döviz mevduatını bozan ya da emlağını satıp hisse alan oransal olarak çok az. Bunu merkez bankası TL, döviz mevduat miktarlarından da takip etmek mümkün.
Gayrimenkul mis gibi yatırım aracıdır. Alan bir pişman ise, almayan bin pişman. Ah ulan Beylükdüzü'nden bir daire kapatmak vardı zamanında şimdi emekli olmuştum. ah ah ahh. :(
Bu beylikdüzü nerede ki ? Hergün okuyorum çok övmüşler. Oysa Ağadüzü ve hanımkavağı hiç konuşulmamış. Yine de konuşulmasın , bakir kalsınlar.
GM şu anda şişik diyelim 2+1 daire 1 milyon ve üstü bunu kaç kişi alacak? Ayrıca 2+1 kirası çıktı 4000 TL ye kaç kişi verecek. Bunun eskimesi var vergisi var birde kirayı takarlarsa yani en güzel şey nakitte dağıtmak bence 4 böl parayı döviz ,mevduat, borsa, altın hiç olmazsa rahat uyursun ben şu anda 3 e böldüm bir tek borsa yok onu da bekliyorum uygun bir zaman kollayarak
Kişi kendinden bilir işi.. Ah dostum ah. Bende sizin gibi inanmak istemedim, zira çevrem benim gibi züğürt idi. Ulan bu 20 yaşındaki evlere her hafta 20 - 20 koyuyorlar bunlar kafayı mı yedi diyor geçiyordum. Baktım ki satılıyor. Kim alıyor diye baktım , inan ki ağlayan sızlayan, pazara bile hava kararınca giden bir kaç komşu 3. ev olarak almış ve kiraya vermiş. İşte o zaman kendime bir kez daha kızdım. '' Ben neden bu kadar safım, her ağlayana inanıyorum '' dedim. Sonuçta piyasa yanılmaz. Arz talep meselesi.
Neyse ki, Yöneticilerimizin ekonomiye bakışını çözdüm de üç beş kuruş trade işlemlerinden kazanıyorum. Maaşa dokunmadan geçinip gidiyorum.
https://twitter.com/NesliKoroglu/sta...131854341?s=19
Faiz indirimi
Aylık 0.64 faizli konut kredisi verip 1 yılda geri ödemesiz yapınca millet deli gibi evlere hücum etti 700k lık ev1500k ya çıktı konut piyasası her sıkıştığında enflasyonu patlatma pahasına para musluğu açılıyor yine bu ara sıkıştılar bakalım yine bu tarz bir hamle gelip 1500k lık evi 3000k yapacaklar mı merakla bekliyorum
Stopaj uzaması şartıyla Kasım 50 aralik 50 .indirdim mi indirdim daha fazlasına enflasyon izin vermez.ekim ayında elektrik zamlanirsa 2022ye kalir.
https://twitter.com/ENAGRUP/status/1...694525448?s=19
Enag - Enflasyon
Merkez Bankası yabancı para zorunlu karşılık oranlarını artırdı
Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırdı
Merkez Bankası yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırdı. Vadesiz ve 1 yıla kadar vadeli döviz hesapları için zorunlu karşılık oranı yüzde 23'e yükseldi.
1 yıl ve uzun vadeli döviz hesaplarında zorunlu karşılık oranı yüzde 17 oldu.
KARŞILIK ORANI 2 PUAN ARTTI
Merkez Bankası, bankaların TCMB nezdinde tuttuğu döviz mevduatları için karşılık oranını 2 puan artırmış oldu. Merkez’in döviz rezervlerini güçlendirme adımı olarak değerlendirilebilecek bu hamle ile bankalar artık döviz tevdiat hesapları için daha fazla karşılığı TCMB kasasına koymuş olacak.
TCMB, 1 Temmuz'da Türk lirası zorunlu karşılıkların döviz cinsinden tesis edilmesi imkanı azami oranını yüzde 20'den yüzde 10'a düşürmüş, döviz cinsinden mevduat ve katılım fonuna uygulanan zorunlu karşılık oranlarını da tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırmıştı.
Son olarak yine aynı amaçla 19 Temmuz’da da 200 baz puanlık artış yapılmış ve bu sayede TCMB’nin rezerv pozisyonunun 3 milyar dolar artırılması sağlanmıştı.
TCMB 9 Eylül'de ise toplam rezervleri 3 Eylül haftasında 933 milyon dolar artarak 119 milyar 198 milyon dolara yükseldiğini duyurmuştu.
Söz konusu artırım ile hem Merkez Bankası’nın rezervinde iyileşme hedeflenirken döviz mevduatlarına yönelimin de bankalarca daha az özendirilmesi amaçlanıyor.
Habertürk
https://i.hizliresim.com/jch0tua.png
Arkadaşlar dikkatimi çeken bir durumu sizle paylaşayım dedim. N kolay bono günlük getirilerde stopajı % 5 değil, % 5,24 olarak uygulayıp, daha fazla kesinti yapıyor. Sizde hesaplarınıza bakıp bunu teyit edebilirsiniz.
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...236963332?s=19
Fitch - dolarizasyon
O durum normal.
Nkolay'da getiri her gün aynı olmuyor.
Size vade sonu için taahüdü var, vade sonu bildirdiği miktarı alırsınız.
Ama vade doluncaya kadar her gün az eksik az fazla gider.O stopaj değil, bononun size o gün eksik yada fazla vermesiyle alakalı.
Bir kaç gün sonra fazla yattığını da görmeniz lazım.
Zaten amaçta bu günlük al sat olmasın