Şu eurobond nasıl oluyor bilmediğimden soruyorum.
Nerden alınır, nasıl alınır, nasıl bozulur vadesi nedir.Hiç araştırmadım ciddi ciddi düşünüyorum.
Printable View
o kadarını biliyorum sn effendy. siz de beni berat sandınız.. bilal ben.. :p
işin vergilendirmesi kısmı kafamı yoruyor benim. daha önce de sordum burada. sn rxpu kolay hesap olmadığını. eurobond başlığını okumamı tavsiye etmişti.. okumaya çalışım beni aştı. ondan soruyorum tekrar..
hatta şöyle netleştireyim sorumu.. gittim 100K dolarlık eurobond aldım attım kenara. vadesine kadar da tuttum.. kupon getirisi %8.. her sene 8K dolar faiz aldım.. dolar da diyelim tl karşısında her yıl %20 arttı.. başka hiçbir gelirim yok diyelim emekli maaşımdan başka beyan edecek. benim bu kazançtan ödeyeceğim senelik gelir vergisi nedir.?
Moody's also recognises the potential risk of a parallel deterioration in confidence in US dollar domestic deposits..
https://m.moodys.com/research/Moodys...key--PR_388052
Rapordaki ilginç bir tespit..
Sn shorts sorunuz beni aşar 🙂
Kupon getirisi belli bir kısmı geçmiyorsa tl olarak vergi Yok .
Nominal olarak yatırdığı dolara bakıyor artmışsa aradaki farkın dolar olarak vergisi var .tabi kurdan vergi çıkıyor doğal olarak
Çünkü 2010 da düştüğü için beyan dışı olmadı 2008 de alınan 68 nominalle 100 olduğu zaman 32 kazanmış ana para zaten doların düşmesini veya çıkması ödenmiyor durumda [emoji2][emoji2][emoji2]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi