Sayfa 427/1024 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477527927 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,409 - 3,416 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Üstadım dolar da erir, cash nakit her zaman erir..fed ilk para basma sinyali geldiği gibi erir gider dolar. eurobondlara gir, eritme paranı cashte
    Şu eurobond nasıl oluyor bilmediğimden soruyorum.
    Nerden alınır, nasıl alınır, nasıl bozulur vadesi nedir.Hiç araştırmadım ciddi ciddi düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Ahaber 726 arttığını biliyoruz biz Akp öncesi

16 yılda 3 kat çok mu sanki diyor haberde 🤣🤣🤣

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Ahaber bu haberleri yapmaya utanmıyor,yiyorsa o dönem yapılan maaş zamlarınıda haber yapsınlar peki yermi YEMEZ. yine işleri algı yönetimi

3.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    sn martind. merhaba ben bilal..

o yüzden sorularım saçma olabilir ama şu eurobond meselesinde kafama takılan birkaç bişey var. bahsini ettiğiniz bond tr bondu varsayımından.. bu meretin getirisi şu sıralar %8 civarı sanırım. e bunun gelir vergisi var. bir de yanılmıyorsam ana paranın yani kurun yükselmesinden elde edilen gelirin de vergisi var. yanılıyorsam dedim ya ben bilal.. affedin..

e bu durumda vergiler sonrası edilecek kazanca değiyor mu hakikaten beyanıydı, vergisiydi uğraşmaya, vadesi dolmadan satmada olası zararı göze almaya, bugün dolara 5,60 faiz veren bankalar varken? (neti 4,6 biliyorum).

bu döviz mevduatı faizlerine rağmen sizce gerçekten eurobonda girmek açık ara mantıklı mı?. samimiyetle soruyorum. çünkü kafamı kurcalıyor çoktandır.

bilale anlatır gibi anlatır mısınız rica etsem.
    Eurobond yp cinsinden devlet kaadıdır. Eurobondları da tıpkı tl tahvil bonosu gibi bankalar ikincil piyasalarda satın alıp müşterilerine satarlar. Müşteri açısından, Getirilerinin cari dth faizinden kayde değer bir farkı yoktur..

4.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Eurobond yp cinsinden devlet kaadıdır. Eurobondları da tıpkı tl tahvil bonosu gibi bankalar ikincil piyasalarda satın alıp müşterilerine satarlar. Müşteri açısından, Getirilerinin cari dth faizinden kayde değer bir farkı yoktur..
    o kadarını biliyorum sn effendy. siz de beni berat sandınız.. bilal ben..

işin vergilendirmesi kısmı kafamı yoruyor benim. daha önce de sordum burada. sn rxpu kolay hesap olmadığını. eurobond başlığını okumamı tavsiye etmişti.. okumaya çalışım beni aştı. ondan soruyorum tekrar..

hatta şöyle netleştireyim sorumu.. gittim 100K dolarlık eurobond aldım attım kenara. vadesine kadar da tuttum.. kupon getirisi %8.. her sene 8K dolar faiz aldım.. dolar da diyelim tl karşısında her yıl %20 arttı.. başka hiçbir gelirim yok diyelim emekli maaşımdan başka beyan edecek. benim bu kazançtan ödeyeceğim senelik gelir vergisi nedir.?

5. Moody's also recognises the potential risk of a parallel deterioration in confidence in US dollar domestic deposits..

https://m.moodys.com/research/Moodys...key--PR_388052

Rapordaki ilginç bir tespit..

Sn shorts sorunuz beni aşar 🙂

6. Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Kupon getirisi belli bir kısmı geçmiyorsa tl olarak vergi Yok .

Nominal olarak yatırdığı dolara bakıyor artmışsa aradaki farkın dolar olarak vergisi var .tabi kurdan vergi çıkıyor doğal olarak

Çünkü 2010 da düştüğü için beyan dışı olmadı 2008 de alınan 68 nominalle 100 olduğu zaman 32 kazanmış ana para zaten doların düşmesini veya çıkması ödenmiyor durumda [emoji2][emoji2][emoji2]

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Sn shorts sorunuz beni aşar ��
    eyvallah hocam

8.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Faiz toto da son durum...

Faiz artışı bekleyenler

1)Işık Ökte
    2)Gökhan Şen
    3)Burak Kanlı
    4)Figen Özavcı Gümülcineli

Beklemeyenler

1)Tengri Han (geçen sefer terste kaldığım göz önünde bulundurulmalıdır)
    2)?
    3)?

Ltf sizde görüşünüzü belirtirmisiniz?

saygılar/başarılar
    25 baz faiz indirimi gelebilir
    Bol kazançlar
    hakuna matara....memento mori.

Sayfa 427/1024 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477527927 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız