Linkte bahsi geçen getiri inanılmaz başarılı bir sonuç değil mi? Ne dersininz Sn. Dudu ve Sn. Cautionary ?
https://twitter.com/necip_tansel/sta...63105525760000
Printable View
Linkte bahsi geçen getiri inanılmaz başarılı bir sonuç değil mi? Ne dersininz Sn. Dudu ve Sn. Cautionary ?
https://twitter.com/necip_tansel/sta...63105525760000
XN30 üzerinde ben de çalışacağım, bugün neye göre oluşturulduğu ve denklem yapısını konuştuk biraz. Zaten 2012-17 performansı çok iyi seçilen hisselerin, bu şekilde bir endeks geliştirmek çok entresan gerçekten.
Hatta Twitter'da yazışırken sizin önerdiğinizi söylediğimde Dudu isimli bir kullanıcı beni takip etti ama sanırım siz değildiniz, uzun süredir kullanlmayan ama ismi geçince otomatik takip eden bir hesap olduğunu düşündüm?
O Günler güzeldi.
bazıları fordu 11 liradan alma peşindelerdi.
aselsanı 4 lerden :D
tüpraşı 20 lerden...
sizi de hatırlıyorum sabırla temettünüzü bekliyordunuz...
beklemek yerine alıma başlayıp ortalama yapmak daha mantıklı bence. dibi de zirveyi de bilmemiz mümkün değil.
o zaman da evet zirvedeydi borsa , hisselere pahalı deniyordu. ama geldikleri nokta ortada..
sygılar
Arkadaşlar çok kişide 3-6 hisse uv yatırımı yapılıyor, bende temettü ve büyüme beklentisi olan toplam çeşitli sektorlerde 28 hisse var,
Çok mu yanlış yapiyorum bilemedim. ..
28 mi hey maşallah..............
riski baya dağıtır fakat kazançta düşer bence...
1 hisse taşımakta yanlıştır bana göre.. ortasını bulmak lazım...
28 bana çok gelir :D hangisini alacagımı bilemem. aylık düzenli alımlarda eşit miktarda almak iyidir.
atıyorum 28 in içinde egeen vardır. 1 lot egeen ile portföydeki 12 hisseden de belki 1 lot alınıyordur. ben buna karşıyım açıkcası.
egeen kötüdür demiyorum tamamen örnek verdim.
Borsaya yeni girecek kişinin çıkmazı dibi ve zirveyi aramak sanırım :) Bir süre ben de bekledim en son zamana ayılmış alımlarla maliyeti ortalama metodunu seçtim.
Keşk Necip ve Halil Beyler foruma geri dönseydi.. Çok değerli insanları kaçırmışım..
Sabahtan beri Necip Bey'in y=a * b^x regresyonunu çalıştırmanın bir yolunu arıyorum. :)
Adnac, asuzu.aygaz.alka.bascm.brisa.ecilc.egeen.hektas
Isdmr.kords.froto.mrdin.pagyo.poltk.sarky.soda.ttk om.
Ulker.goody.petkim.sasa.enkai (lotsayilari 250 ile 1000 arasi hisse fiyatina gore)
Büyüme beklentisi olanlar, deva.dgklb.glyho.karel. odas (500 adet lotlar var)
Ytd
Hisse sayısı elbette önemli ama portföydeki ağırlıkları nasıl bu da önemli. Bunlardan 8 tanesi hemen hemen eşit dağılımla portföyün %70'si ise bence çok da problem değil ama her hisse %2-5 arasında değişiyorsa hem riski dağıtmanın avantajından belli bir sayıdan sonra fayda gelmediği için avantaj sağlayamazsınız hem de getiri imkanının düşmesi olası duruyor. Lot sayısını da vermişsiniz ama her hissenin fiyatını kontrol etmek lazım. Eşit dağılım için mantıklı değil eşit dağılım değilse olmasında bence pek de bir mahsur yok. Takibatı için zamanınız varsa tabiki
http://www.nasdaq.com/investing/risk...ification4.jpg
Bence 10'dan sonra marjinal faydası marjinal maliyetine değmiyor..
Egeen.poltk.froto hariç diğer hisse lot hedefim 1000 lot ve yaklasik yirmi hissede gerceklesme oranı % 40 larda
Oyak grubu hisselerinde geçen hafta odenen temettü lerle genelde 3.Ve 5.Ayda temettü odeyen hisslerin lot sayısını
Artirip bu aylarda ödenen temettü lerle oyak grubu hisseleri
Lot sayılarını artirmak plan bu aylik 1250 -1500 arası portföy u destekliyorum
Ytd.
Benim dediğim lineer regresyondaki formül. Necip abinin diğer formüllerini bilmiyorum. Üstel regresyon vardı.
Lineer için excelde verileri seçtikten sonra grafik oluşturuluyor. Sonra grafik ayarlarından sağ tıklayıp regresyon eğrisini göster vardı sanırım... Tam hatırlayamadım. Sonra oradan formülü göster falan. Şimdi bilgisayar başında değilim.
orge,uluse,hektaş,erbos şimdilik piyasa degeri yüksek olanları tercih etmiyorum. İstikrarlı kar ve temettü tercihimdir. Petkim, ege gübre, despc, gerel, çemtas, alka,alkim, seykm,poltk düşündüklerim. Tüpraş, aselsan,fortoto,bim,brisa,sasa,egeen felan birsürü süper şirket var ama piyasa degeri önemli benim için
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TAKİP
Akıl defterin yanında olsun.
6 ayda 1 kez Chek Up
1.F/K oranı hala uygun mu?
2 kurulusun kazançlarını arttırabilecek yeni gelişmeler var mı?
3.Bilanço nasıl.
Sonuç
1. Durun eskisinde iyi--- Arttır.
2. Durum kötüye gitmiş---Azalt.
3. Durum aynı.--- tut yada dah iyileri araştır.
Sayın dostlar algyo hakkında düşünceniz nedir kasasi USD ile dolu gayrimenkul örnek cakabasa dolu sizce uzun vade de alınabilir mi
Sn dudu
sn cautionary
etab5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn dudu öncelikle yanlış anlamayın ?
sizi zor durumda bırakmak için yazmıyorum Siz ilk kez portföy oluşturmanız gerekse su anki piyasadan ilk ne alırsınız ?
1Brisa _2hektas_ 3alka _4asels_5soda_froto yada toaso
sn Dudu benimde merak ettiğim katılım 50 endeksinden ilk 5 sıraya uv için hangisini kendiniz için siralardiniz?
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz da balık tutmayı öğrenmeye fayda sağlayacak bir soru sorayım; yatırım konusunda beğendiğiniz kitaplar neler? Aklımda yatırım dünyasının başucu birkaç kitabı var ancak sizlerden de tavsiyeler duymak isterim, herkese faydası olmuş olur.
Eski abilerime bir soru sormak istiyorum.
Özellikle Dudu abiye..
Diyelim ki 2001 deki gibi bir kriz oldu.. Yada olacak.. Anayasa kitabı fırlatılacak yada atıyorum kabine üyeleri birbirine girecek ve hükümet yola devam edemeyecek vb gibi..
Yarın sabah kalktığımızda krizin tam içinde nasıl bir strateji izlemeliyiz..
Mesela %100 borsadayız.. veya % 100 tl deyiz..
2001 Mayıs 2002 kasım arası askerdim. Krizi anlamadım.. 2009 ta işim vardı bakmakla yükümlü olduğum bir birey yoktu rahattım.. paramda yoktu..
Böyle bir krizle karşılaşırsak ne yapmalıyız sizce..
Bize 2001 krizini anlatırmısınız..
Brisa, Hekts, Froto, Asels zaten var..
Bulunduklarl fiyat seviyesi ve yatirimlari nedeni, yatirim surecinin asamasi goz onune alinirsa Brisa ve Soda oncelikli olurdu.
Sonra cok guzel, saglam trendi nedeni ile Toaso sanirim..
Hic birinden blok alim yapmazdim.
Yavas yavas sindire sindire, demlene demlene aylik duzenli alimlarla guzel bir ortalama maliyet olustururdum.
Syg,
Tuprs Froto Hekts Brisa veya Soda ve Asels'den olusan 5 sirketlik uzun vadeli bir portfoy yapmaya calisirdim, ama zaman icinde yavas yavas biriktirerek.
Bunlardan bazilari fiyat olarak uygun seviyelerde olabilirler.. Bazilari da olmayabilirler.. Bu nedenle blok alimi hic bir zaman tercih etmezdim.
Syg,
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...612908dc81.jpg
Bu hisseler için bir yorum alabilirmiyim ustadim
Teşekkürler sn.dudu seni varlığını hissetmek gayet olumlu bizler icin
Sn. Dudu hocamızın ttrak için görüşlerini almak istiyorum.
saygılar.
Teşekkür ederim.
E5603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim
Hocam nerede yaşıyorsunuz.. :)
Şu an yurtdışındayım ama geleceğim yakın zamanda Ülkeye.. Sizinle rakı içmek şereftir bana :)
Çokta kısa olmakla beraber, 240 karakterde mesela Ky ne yapmalı.Ne yapmamalı. Borsa da olan kaybeder mi az mı kaybader.. ama zamana karşı durabilirse hiçmi kaybetmez.. az kaybedip dolara mı kaçmalı.. unutmalımı bir süre yatırımı? gibi gibi kısa bir özet rica etsek sizden
O tip krizlerde en çok düşünmesi gerekenler ,ticarette açık gidip borçlu olanlar, günlük yaşayıp ihtiyat saiki ile kenara 3-5 kuruş koymayanlardır. Yoksa tasarruf yapıp kenarda birikimi olanlar, borçsuz olanlar için bir sıkıntı olacağını sanmam.birde yüzde yüz hisse de isek demissiniz. Şahsi görüşüm ,yatırımların tümünü hisse senedinde tutmak çok büyük risk .
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.