Terbiyesiz utanmaz adiiii bir şirket görmek istiyorsanız buyrun TİRE kanı bozuk bunların
Printable View
Terbiyesiz utanmaz adiiii bir şirket görmek istiyorsanız buyrun TİRE kanı bozuk bunların
Zaten dediklerim hep ters çıkıyor. Yarını geçelim Perşembe günü bir bakalım. Hadi rast gele...
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili jah ağzınla bin yaşa...👏👏👏
Entirika bir gün derseki şişman kadın yok öyle birşey yok sahne falan yok derse görün bak daha farklı olacak...
Entirika derse eğer böyle bir nikah yok böyle nikah kıyılmaz bile bakın görün herşey çok farklı olacak....
Sayın Entirika sabır=kazanç....bu hissede olsaydı eğer 12 yılda herşey farklı olurdu..bu olay çok farklı birşey bu hissenin sahipleri çok farklı bir gurup Ejnebi yezit...şirketin değerini bilinçli aşşağıda tutup şirketin hisselerini öyle böyle yıllardır toplama derdindeler....!!!!
Babacığım bana bu hissede olmayacak şeyleri yazma olanları anlat birkere....neden böyle,niye böyle,bunun sonu nezaman biter...sadece gerçekleri gör olmayan şeylerin peşinden koşma koşturma milleti derim...!!!!
Tabiki birgün birşeyler olur fakat güzele güzel demem güzel benim olmayınca demişler....
Neden diyorum birlik olalım diye...eski yeni kye satmadığı sürece bu ejnebi yezitler emellerine ulaşamazlar....
Saygılar....
Al sat tut tavsiyesi asla değildir....!!!!
Sahipleri adam olsaydı bu fiyatlarda olmazdı.Patronda suç yok suç spk ve devletde.Türkiye de kanunlar karşısın da yabancılar kendi vatandaşından daha üstün demek ki.
Ben mi dedüm ''Şişman Kadın'' diye.... Yooohhhh o 3.**'te ortaya çıkacak...Katolik nikahı mı dedüm.....Yooohhh İmam Nikaaahü canııım...
...Tüm hisse ortaklarımın Gönlünce olsun...
Tamam demediysen Öyle şeyler demekki bir şeyler olacak artık babam....😊😊
Bu hissede her türlü katakulle vardır yapılanları herkes biliyor....fakat şirketin değerinin bu kadar düşük olması nedendir...??? O kadar zarar neden şirketler neden değerinin çok üstünde....?????babam babacığım söyle nedir nedendir....???? senin fikirlerini alalım !!!
Büyüksün baba oy oy oy oy oy ekmek teknesinden alıntı....😉🙃
Demedum desem derdum...:):):)
Az daha sabır bence...Sürdürebilir kar bu işin fitilini ateşler...Beklediğimiz oranda şirketin değerini bulmasını sağlayacaktır. 3. çeyrek ve yıl sonu bilanço kara döndüğünde herkesin kendi hesabında yol alacağı güzel güneşli günlere yolculuk başlayacaktır.
Çok komik değil mi? Yaklaşık bin çalışanın var. Beş lokasyonda 6 fabrika var ve şirket değerin 50 Milyon USD bile değil...
Ciro yerinde maşallah...
Cebe attığın bir sürü hikayeden giderler var. Yersen ki elhamdülillah yemedik..
Yok öyle yağma...Gün gelir hesap döner...Kimsenin ettiği yanına kalmaz....
Böyle bir şirketi bu gün sıfırdan kurmaya çalışsan veya satsan bu değer mümkün mü? Elbette ki değildir...O halde !!!
Kim ki ülkemin vatandaşının emeğini sömürüyorsa Allah onu ''taş'' etsin...Adalet gün gelir tecelli eder.
Benim hedefim belli herkesin hesabı kendine göre olmalı....Neşeli zamanlarda yeniden motivasyon sağlarız...
Elbette ki hakkımızı elin adamına yedirmeyeceğiz...
Eğer haala sabırrr dersen bu iş bizi bozar cengggizzzzz....
Sürdürülebilir kaarı yapmak istemiyorlar isteseydiler bu senede devam ederdi bence.....
Eğer sürdürelibilir kaar olmassa ne olucak ????
Zaten bilinçli olmuyormu olanlar yapılanlar...??!!
Bu kağıt bahtsız bedevi demiştim inceleme olmazsa böyle de devam eder.
Sabretmekten başka seçenek yok ama ''az'' sabır...
Şirketin kara dönmemesi teknik ve ısmarlama bilanço nedeni ile yapıldığına ben de inanıyorum...
Şirketler nihayetinde ''kar'' amaçlı kurulan ortaklıklardır. Buna inanıp güveneceğiz...Bu cirolar ile kar etmemesi dükkanı kapa git demektir.
Tire Mondinin bir hedefi mutlaka ihracat olmalıdır. O kadar sözde danışmanlık ödeyen şirketin sadece iç pazara yönelik satışları olması düşündürücüdür. Bu tarz bir haber ve iş bağlantısı büyük beklenti yaratır.
Bir borsa kağıdında büyük çaplı bir hareketin sağlanması çok uzun yıllar alır. Tire mondi bence bu doygunluğa ulaştı...Sürdürülebilir kar = büyük hedefler...
Şirkette sanki hiç bir olumlu gelişme yokmuşçasına haber akışı olmuyor. Her bir güzel haber beklentileri artırır.
Kısaca, Sürdürülebilir kar, İhracat ve yeni hal yasası büyük beklentileri sağlar...
Borsada olmamızın bir sebebi beklentiyi satın alma ve gerçekleştiğinde realize etme amacıdır. Burada herkes kendi bir muhasebe yapar...
Tüm bunlar olmazsa ne olur? : Bundan farklı ne olabilir ki...Kısmet değilmiş deriz...Ama o sabır bende var...
Sabırı kalmadı,azıda kalmadı....burada büyük Bir tiyatro var bu tiyatroyu oynayanları denetleyen devlet görevlileri SPK ne yapıyor o kadar itirazlara rağmen herhangi bir değişiklik yok ne olması gerekiyor ki yasal işlem olması gerek....???!!! şirket yabancı olunca böyle mi olması gerekiyor, patron dediğim dedik çaldığım düdük isterseniz alın isterseniz satın diyor serbes piyasa diyor bizim yapacağımız bir şey yok diyor bu ne demek sizce...???!!!
Biri demiyor ki kardeşim senin şirketin değeri ederi bu mu nasıl olur o kadar yapılanma yaptın o kadar şirket zararları bitirdi ( kaarı götürdüğü halde) Şirket düze çıktı iki senedir de çok iyi konumda olmasa bile eski günlere göre çok iyi durumdaydı... neden şirket en az 1 $ değerine gelmedi...!!??? En az 1 $’a gelip aşağı düşseydi zarar açıkladı ya o yüzden diyorum,normal karşılanırdı bence...fakat bunlar 2.71 gösterip yangından mal kaçırır gibi hisseyi 1.32 ye neden düşürdüler....o yüzden diyorum 2 3 sene geriden neden gidiyor olmamalı,şimdi hepten geriye düştü akıl mantık yok bu işte....sözün bittiği yer......şirket sahipleri en büyük problemdir böyle istiyorlar Ben böyle düşünüyorum......ytd.....
Devlet bu konuda kesin kanıt istiyor ve bunu ispatladığında da belli tutarda ödül veriyor. Örneğin şu fatura ve hizmet şeklinde kesin kanıt sunmak lazım. Bu pratikte pek de mümkün değil sadece Tire'de çalışan bir kişi (muhasebe-satınalma) bu konuda bilgi sahibi olabilir.
Çalışan bir kişi şimdi bu riski de almaz hatta işten ayrılsa bile imzaladığı sözleşmeler (ikale) ile bunu yapamaz.
Biraz riskli ama sosyal medya bu konuda etkin olabilir.
Belki başkaca yöntemler olabilir en önemlisi de genel kurula katılmak olacaktır. Genel Kurul tutanaklarına geçirilecek konular resmi belge niteliğindedir.
Bir diğeri de Bilgi İsteme Yasası, şirketten bilgi isteğine yazılı cevap verme zorunluluğu vardır. Tire Mondi şeffaf bir yönetime maalesef sahip değil....Aldığı mal ve hizmetler için ihale düzenleme KAP'a bilgi verme zorunluluğu olmasına rağmen bu konuda oldukça ketum davranıyor. Belli ki bedavaya dayak yememişler...
Devlet ilk önce bir şirkette istihdam sağlanmasına bakar...KDV gelirlerine bakar...Kar'da varsa değme keyfine...Bu yüzden kesin kanıt ve belge olmadan şikayetler havanda su dövmeye benzer....
Forum yazarlarının sıkça belirttiği örtülü kar transferleri mutlak suretle devam edeceği gibi şirket ana hedefi ''kar''lılıktan hiç bir zaman vazgeçmez. Vazgeçemez....
Bilakis örtülü kar transferleri şirketin ''kar''lılığında daha da göze batmaz bir hal alır...Hem zarar he de örtülü transfer risktir.
Ben bunun için sürdürülebilir karı oldukça önemsiyor ve değerli buluyorum. Bu ilk açıklanacak çeyrek karında gerekli karşılığını bulacaktır.
Tire mondi için bir diğer önemli konuda ithalat olmalıdır. Bu kalem oldukça düşük seyrediyor...Ham madde ve işçilik oranlarında cazibe bu konuda fırsatlara gebedir. Bunun için iyi bir geri dönüşüm sağlanmalıdır. Hurda kağıt vs...
Yeni hal yasası ve poşet konusu biraz daha medyada işlenirse önemli sonuçlar doğuracaktır.
En önemlisi de faizlerin düşüşü finansman maliyetleri....Şimdilik 5 puan bir iyileşme olmasına rağmen önümüzdeki dönemde 15 baz puan altına inecek faizler mutlak surette iyi bilançolar sağlanmasına olanak tanıyacaktır.
Şirket yönetiminden mutlaka yatırımcı turları ve bilgilendirmeleri istenmelidir. Bunu aracı kurumlarınızdan isteyebilirsiniz....
Bu günlük yeter mi? Bence yeter....Yarın için ben ışık görüyorum...%5 ve üstü iyidir....Sonra 1,61 direnci....
Buradaki problemlerden biri örtülü kar transferi şüphesi barındıran işlemlerin ; yani lisans ,know how ve danışmanlık ücretlerinin
1-Euro üzerinden 2-Hasılat a bağlı olarak yapılacak olması...
yani şirketin satışları artığı vakit , doğal olarak Euro da meydana gelecek artış sayesinde mondiye ödenecek miktar katlanarak artacaktır. Ne kadar satış(kar etmesinin önemi yok) o kadar mondiye kaynak...
SonuÇ : Şirket Avusturya bağlanmış,ordan yönetiliyor...
Buradan yatırımcı ilişkileri yetkilisi hanımefendiye soruyorum. Şirketin 2019 yılında açıkladığı duyurular(özetle) ;
1. 2018 Yılı bilanço
2. Üretim hattının durdurulması
3. İşçi çıkarılması
4. Kar dağıtmama kararı
5. Genel Kurul
6. 1. Çeyrek bilanço
7. 2. çeyrek bilanço
Halka açık bir şirket adeta aldığı nefesin bilgilerini bile KAP'a açıklamak zorundadır. Örneğin;
1. Alınan banka kredileri (Hangi banka, vade ve faiz oranı vs)
2. Siparişler ve tedarik zincirleri
3. Yapılan ve yapılmakta olan yatırımlar durumları
4. Ödeyeceği lisans, know how ve danışmanlık ücretleri
4. Sektörel bilgiler..
Bunlar sayesinde şirket hakkında daha net bilgiler edinilmesi mümkündür....Peki Tire Mondi bunları neden yapmaz...Çünkü şeffaf bir yönetime sahip değildir. Bu açık bir kanunsuzluktur...
Bu ve ekleyeceğiniz konularda SPK'ya bende şikayet edeceğim. Ekleyeceğiniz konular mutlaka olacaktır...Artık hiç bir şey eskisi gibi olmamalı/olmayacaktır.
Entrika kılıcını çekti...Bu iş bundan sonra Viyana kapılarında sonlanır...
''Yatırım Tavsiyesi Değildir''
Evet böyle olmalıyız gerçekleri heryerde anlatmalıyız şikayetlerimizi yetkililere açıkça bildirmeliyiz..bu ecnebiler bunlardan çekiniyorlar gerçekler onlara batıyor çünki suçlular....!!!
Gelin birlik olalım hisselerimize sahip çıkalım...
Dinsizin hakkından imansız gelir....!!!
Kimseye al sat tut tavsiyesi asla değildir.....!!!!
Manav reyonlarında plastik poşet kullanımında ciddi artış görüldüğünü ancak kese kağıdı uygulamasına geçilmesinin hedeflendiğini bildiren Birpınar, 20 yıl içerisinde oluşan atık miktarının 32 milyon tona çıktığını, ancak 2000'li yılların başında yüzde bir olan geri dönüşüm oranının ise yüzde 13'e ulaştığını kaydetti.
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/zor...ayacak/1567199
İstedikleri kadar şirketi hortumlasınlar, düzenli olarak kötü haber düşürsünler Kap a, farketmez...
Öyle ya da böyle zaman daralıyor, bu mızrak bu çuvala sığ-ma-ya-cak.
1.50tlleri çok ararlar.
Reklam yapıyorlar sağda solda,vur kaçda olabilir....haber açıklarsalar kapa,ozaman hareket farklı olabilir.....1.50 altı alım için çok iyi 1.80 altıda çok iyi olacak yakında,bakalım ne yapmak isteyecekler planları ne kapalı kapılarda ne plan yaptılar önemli olanlar bunlardan ibaret olabilir...ytd....
Bir tavan ve üstüne Falcao güzel olur :):):)
...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Fenerbahçe 29 olacak yakında fedarasyon Fenerli futbolcumu bu falcao ne demek istedin babam...😉
Bu arada değişik bir bilgi, Ağustos başından 27sine deutsche bank sessiz sedasız lotlarını 40 bin lot arttırmış. Az ama olsun bir kıpraşmış...
Bu reklamcıları Gömerlerse bu tahtacılar hareket daha iyi olacak sanırsam kapa haber düşecek alış mı yaptı ne yaptı bu mondi...ytd..
tire de son durum...
https://i.hizliresim.com/BOGbmj.png
Devre kesici geldi.serefsizler düşerken yapmazlar
Demiştim size....Aman ha babacığım Şişman kadın katolik nikahı her şey çok güzel olacak laflarını ağzından bile geçirme yoksa her şey ters gidiyor babacığım...🤣🤣🤣
Dedum mi? Demedum...Desem Derdüm...Diyeceğim zaman var mi? Henuz değul...
Akşam'da 19.05'te Falcao Cimbom'a hayırlı olsun...
Bu Perşembe bir şey olacağını tahmin etmiştim...İnşallah satıcısız tavana yapışır...İlk hedef Akdeniz(2.00) ileeriii...
Sonra da Viyana kapılarına...
Ben yamyamlara 1.71 20 bin satış verdim 1.74 10 bin bakalım bu çakallar gerçekten açmı değilmi Allah kimseyi utandırmasın ...😉
2 günlük AKD...Adamlar doğru dürüst mal almadan tahtayı zıplattılar.Operasyon merkezi YKY gözüküyor.1.68 civarında açıkçılar doluştu..
Biraz kesenin ağzını açsalar tahta kilitler...
https://resmim.net/f/kg9F29.png
50bin defa yazdım yine yazayım sevgili arkadaslar, hissenizi kiralamazsaniz, araci kuruma sozlesmenizde bu izni vermezseniz, acikcilari koseye sıkıştırirsiniz. bu adamlarin aciga sattigi mal sizin kiraladiginiz mal
Nasıl yani örneğin benim hisseyi aracı kurumum iznim onayım olmadan alıp satabilirmi. Bu suçtur
Şimdilik koparıp götürme niyeti yok gibi. Sadece alttan hızlı çektiler ki heralde orada maliyetlenenlerden memnun kalınmadı...
Reklamcı hareketi olduğunu düşünmüyorum, iş yatırım, yapı kredi filan bunlar hep patronun kullandığı kurumlar. Kaldı ki müsade etmeselerdi yapılamazdı, 200k 300k kademe başı satışı kafaya vurur oturturlardı. Dolayısıyla patron onaylı bir hareket diye düşünüyorum. Buradan satanlar olacaktır onların malları toplanır.
Merrill 218k almış yabancı alımı görmek güzel. Deutsche takaslarını da önümüzdeki günlerde takip etmek gerek.
Hayaldi gerçek oldu amk.
Açıklara ödünç veya kiralık hisse vermeyin arkadaşlar.2017de vakfın de 2tl den açıcılar yakalandı banka benden yüzde 4000 üzerinden kiralık hisse istedi vermedim hisse kısa sürede 5.45tl oldu.2018de ozgyo da açıkcılar gene 2tl de yakalandı inat ettim vermedim,7.50den sattım.o operasyonda a1 kapital 15milyon civarı zarar etti az daha iflas ediyordu.bundada inat ettim 7.70ten önce vermem.herkese bol kazançlar.
1,61 üzeri kapanış direncin kırılması olur. Hacimde destekledi...Grafikte küçük çanak tamamlanmış olur. 1,99-2.10 TL'de büyük çanak tamamlandığında bence 2,71 TL yolculuğu başlayacaktır.
Piyasa söylentisi :1. Yeni fabrika açılışı...2. Makine satışı...3. Patron hisse alışı...
Bence de 3. çeyrekte güzel bir bilanço bizi bekliyor olacak....
...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
İnşallah ben de sizin gibi pozitif düşünüyorum.
Çünkü öyle komik bir durumdaki Tire, bakın mesela yünsa satıldı az önce %58 i gitti, kaça? 4.11 tlye hisse başı e hisse kaç para 4.37... bir uyum bir harmoni mevcut, gelelim bize, Tire yi mondi almış 1 dolardan hisse başı ama şu an hisse 27 cent...
Mantık bunun neresinde?
Obareyt biraz bakmadk noolmus buna geberikti az geberik olmus daa cok var zararn cıkmasına ama buda bişidir