Sayfa 212/466 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312 ... SonSon
Arama sonucu : 3727 madde; 1,689 - 1,696 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

1. Demedum desem derdum...

Az daha sabır bence...Sürdürebilir kar bu işin fitilini ateşler...Beklediğimiz oranda şirketin değerini bulmasını sağlayacaktır. 3. çeyrek ve yıl sonu bilanço kara döndüğünde herkesin kendi hesabında yol alacağı güzel güneşli günlere yolculuk başlayacaktır.

Çok komik değil mi? Yaklaşık bin çalışanın var. Beş lokasyonda 6 fabrika var ve şirket değerin 50 Milyon USD bile değil...

Ciro yerinde maşallah...

Cebe attığın bir sürü hikayeden giderler var. Yersen ki elhamdülillah yemedik..

Yok öyle yağma...Gün gelir hesap döner...Kimsenin ettiği yanına kalmaz....

Böyle bir şirketi bu gün sıfırdan kurmaya çalışsan veya satsan bu değer mümkün mü? Elbette ki değildir...O halde !!!

Kim ki ülkemin vatandaşının emeğini sömürüyorsa Allah onu ''taş'' etsin...Adalet gün gelir tecelli eder.

Benim hedefim belli herkesin hesabı kendine göre olmalı....Neşeli zamanlarda yeniden motivasyon sağlarız...

Elbette ki hakkımızı elin adamına yedirmeyeceğiz...

Eğer haala sabırrr dersen bu iş bizi bozar cengggizzzzz....

Sürdürülebilir kaarı yapmak istemiyorlar isteseydiler bu senede devam ederdi bence.....
    Eğer sürdürelibilir kaar olmassa ne olucak ????
    Zaten bilinçli olmuyormu olanlar yapılanlar...??!!

3. Bu kağıt bahtsız bedevi demiştim inceleme olmazsa böyle de devam eder.

4. Sabretmekten başka seçenek yok ama ''az'' sabır...

Şirketin kara dönmemesi teknik ve ısmarlama bilanço nedeni ile yapıldığına ben de inanıyorum...

Şirketler nihayetinde ''kar'' amaçlı kurulan ortaklıklardır. Buna inanıp güveneceğiz...Bu cirolar ile kar etmemesi dükkanı kapa git demektir.

Tire Mondinin bir hedefi mutlaka ihracat olmalıdır. O kadar sözde danışmanlık ödeyen şirketin sadece iç pazara yönelik satışları olması düşündürücüdür. Bu tarz bir haber ve iş bağlantısı büyük beklenti yaratır.

Bir borsa kağıdında büyük çaplı bir hareketin sağlanması çok uzun yıllar alır. Tire mondi bence bu doygunluğa ulaştı...Sürdürülebilir kar = büyük hedefler...

Şirkette sanki hiç bir olumlu gelişme yokmuşçasına haber akışı olmuyor. Her bir güzel haber beklentileri artırır.

Kısaca, Sürdürülebilir kar, İhracat ve yeni hal yasası büyük beklentileri sağlar...

Borsada olmamızın bir sebebi beklentiyi satın alma ve gerçekleştiğinde realize etme amacıdır. Burada herkes kendi bir muhasebe yapar...

Tüm bunlar olmazsa ne olur? : Bundan farklı ne olabilir ki...Kısmet değilmiş deriz...Ama o sabır bende var...

Sabırı kalmadı,azıda kalmadı....burada büyük Bir tiyatro var bu tiyatroyu oynayanları denetleyen devlet görevlileri SPK ne yapıyor o kadar itirazlara rağmen herhangi bir değişiklik yok ne olması gerekiyor ki yasal işlem olması gerek....???!!! şirket yabancı olunca böyle mi olması gerekiyor, patron dediğim dedik çaldığım düdük isterseniz alın isterseniz satın diyor serbes piyasa diyor bizim yapacağımız bir şey yok diyor bu ne demek sizce...???!!!
    Biri demiyor ki kardeşim senin şirketin değeri ederi bu mu nasıl olur o kadar yapılanma yaptın o kadar şirket zararları bitirdi ( kaarı götürdüğü halde) Şirket düze çıktı iki senedir de çok iyi konumda olmasa bile eski günlere göre çok iyi durumdaydı... neden şirket en az 1 $ değerine gelmedi...!!??? En az 1 $’a gelip aşağı düşseydi zarar açıkladı ya o yüzden diyorum,normal karşılanırdı bence...fakat bunlar 2.71 gösterip yangından mal kaçırır gibi hisseyi 1.32 ye neden düşürdüler....o yüzden diyorum 2 3 sene geriden neden gidiyor olmamalı,şimdi hepten geriye düştü akıl mantık yok bu işte....sözün bittiği yer......şirket sahipleri en büyük problemdir böyle istiyorlar Ben böyle düşünüyorum......ytd.....

6. Devlet bu konuda kesin kanıt istiyor ve bunu ispatladığında da belli tutarda ödül veriyor. Örneğin şu fatura ve hizmet şeklinde kesin kanıt sunmak lazım. Bu pratikte pek de mümkün değil sadece Tire'de çalışan bir kişi (muhasebe-satınalma) bu konuda bilgi sahibi olabilir.

Çalışan bir kişi şimdi bu riski de almaz hatta işten ayrılsa bile imzaladığı sözleşmeler (ikale) ile bunu yapamaz.

Biraz riskli ama sosyal medya bu konuda etkin olabilir.

Belki başkaca yöntemler olabilir en önemlisi de genel kurula katılmak olacaktır. Genel Kurul tutanaklarına geçirilecek konular resmi belge niteliğindedir.

Bir diğeri de Bilgi İsteme Yasası, şirketten bilgi isteğine yazılı cevap verme zorunluluğu vardır. Tire Mondi şeffaf bir yönetime maalesef sahip değil....Aldığı mal ve hizmetler için ihale düzenleme KAP'a bilgi verme zorunluluğu olmasına rağmen bu konuda oldukça ketum davranıyor. Belli ki bedavaya dayak yememişler...

Devlet ilk önce bir şirkette istihdam sağlanmasına bakar...KDV gelirlerine bakar...Kar'da varsa değme keyfine...Bu yüzden kesin kanıt ve belge olmadan şikayetler havanda su dövmeye benzer....

Forum yazarlarının sıkça belirttiği örtülü kar transferleri mutlak suretle devam edeceği gibi şirket ana hedefi ''kar''lılıktan hiç bir zaman vazgeçmez. Vazgeçemez....

Bilakis örtülü kar transferleri şirketin ''kar''lılığında daha da göze batmaz bir hal alır...Hem zarar he de örtülü transfer risktir.

Ben bunun için sürdürülebilir karı oldukça önemsiyor ve değerli buluyorum. Bu ilk açıklanacak çeyrek karında gerekli karşılığını bulacaktır.

Tire mondi için bir diğer önemli konuda ithalat olmalıdır. Bu kalem oldukça düşük seyrediyor...Ham madde ve işçilik oranlarında cazibe bu konuda fırsatlara gebedir. Bunun için iyi bir geri dönüşüm sağlanmalıdır. Hurda kağıt vs...

Yeni hal yasası ve poşet konusu biraz daha medyada işlenirse önemli sonuçlar doğuracaktır.

En önemlisi de faizlerin düşüşü finansman maliyetleri....Şimdilik 5 puan bir iyileşme olmasına rağmen önümüzdeki dönemde 15 baz puan altına inecek faizler mutlak surette iyi bilançolar sağlanmasına olanak tanıyacaktır.

Şirket yönetiminden mutlaka yatırımcı turları ve bilgilendirmeleri istenmelidir. Bunu aracı kurumlarınızdan isteyebilirsiniz....

Bu günlük yeter mi? Bence yeter....Yarın için ben ışık görüyorum...%5 ve üstü iyidir....Sonra 1,61 direnci....

7. Buradaki problemlerden biri örtülü kar transferi şüphesi barındıran işlemlerin ; yani lisans ,know how ve danışmanlık ücretlerinin
    1-Euro üzerinden 2-Hasılat a bağlı olarak yapılacak olması...
    yani şirketin satışları artığı vakit , doğal olarak Euro da meydana gelecek artış sayesinde mondiye ödenecek miktar katlanarak artacaktır. Ne kadar satış(kar etmesinin önemi yok) o kadar mondiye kaynak...
    SonuÇ : Şirket Avusturya bağlanmış,ordan yönetiliyor...
    SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında yatırım tavsiyesi ve danışmanlığı olarak değerlendirilemez.

8.  Alıntı Originally Posted by selimsen Yazıyı Oku
    Buradaki problemlerden biri örtülü kar transferi şüphesi barındıran işlemlerin ; yani lisans ,know how ve danışmanlık ücretlerinin
    1-Euro üzerinden 2-Hasılat a bağlı olarak yapılacak olması...
    yani şirketin satışları artığı vakit ve doğal olarak Euro da meydana gelecek artış sayesinde mondiye ödenecek miktar katlanarak artacaktır. Ne kadar satış(kar etmesinin önemi yok) o kadar mondiye kaynak...
    SonuÇ : Şirket Avusturya bağlanmış,ordan yönetiliyor...
    Halka açık bir şirket bu konuda yatırımcısına bilgi verme zorunluluğu bence vardır. Bunu hiç bilgi isteme yasası kapsamında sordunuz mu? Nasıl bir anlaşma var? Hangi tutarda ne ücret ödenecek?
    Her anlaşmanın bir yazılı protokolü olmalıdır....

Sayfa 212/466 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •