Simdi farkettim. Domain cok ama hic teklif yok.
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Simdi farkettim. Domain cok ama hic teklif yok.
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim baktığım firma birtane ve örnek olsun diye koydum fiyat sabit fiyata göre listenlendi verilen teklife göre değil :) biraz araştırırsanız çatır çatır satışların yapıldını görürsünüz.
büyük bir firma veya marka olmayı düşünüyorsan kusura bakma .com olan domaine parayı bayılacaksın. yapacağın işlede uyumlu olmalı domain .
çok büyük bir video sitesi yapacaksan weoyu wevo vevo vio gibi domain ve marka gibi çalışma yapman lazım. haa çok büyük firma olacksın ama jipibifigi.com gibi domain alırsan tutacağı varsada tutmaz :he:
http://666kb.com/i/dk02y5bdfrrvs02ec.png
konu hakkında ısrar etmek istemiyorum bilen biliyordur zaten piyasayı.
yukarıda verilen tekliflerde var üstelik oldukça fazla.
Hiç web sitesi olmayan ama milyonlarca kullanıcısı olan mobil uygulamalardan haberiniz var mi?
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kırmızıladığım kısmı okurken, "hah işte, karakemal bile büyümedeki çarpıklığa vurgu yapacak" dedim..devamında karakemal, akkemal olduğunu hatırladı ve durumu toparladı, araya küçük bir propaganda mesajı bile sıkıştırdı:)
şaka bir yana, karakemal mehmet şimşek gibi, bakdığı açıdan çok güzel analizler yapar, çok mantıklı konuşur...ama sorun, hep aynı açıdan olaya bakmasıdır...hani şu mini etek hikayesi gibi, çok şey söyler ama, vsvs.
son 15 yılda, o kadar büyüdük, ama geliştik mi emin değilim...gelir dağımını ölçen gini katsayısı hala oecd ülkeleri arasında 37. filan olduğumuzu söylüyor, 40 ülke arasında....yani 85 de ne isek, 2000 de ne isek, 2017 de de oyuz.
gelir dağılımında elt katmanda olan ayni ya da nakdi bir şekilde devlet ve belediye gibi kamu kurumlarınca fonlanan kesim nispeten şartları iyileşti...ve bu kesim nerdeyse %10 lardan, %20 lere çıktı...ama bu kesimin zaten ev alam ile ilgili bir hayali yok, hayatını idane ettirme derdinde.
mavi yaka dediğimiz işçi kesimi, özellikle kamu ve belli sektörlerde çalışan işçiler, 2000 öncesi emekli olduklarında ikramiyle ile bir ev alabiliyorlardı...hele devlet memurları, hele de nispeten üst sınıf memurlar, kozyatağı-ümranıye vs den ev alabiliyordu emekli olduklarında...şimdi bu kesimin böyle bir umudu kalmadı.
kendini zengin sanan, ama maaşı yüksek işçi olan beyaz yakaya gelince..türkiye nin ilk 100 şirketinde karı koca çalışıyorsa 10-15 yıllık kredi ile bu işlere girebilir...orta halli firmalardaki beyaz yakanın da ev alma şansı çok azaldı ist de.
sonuç olarak, alınan evlerin %90 ını orta direk dediğimiz kesim tarafından alınamıyor...özel iş çeviren, ihale-arsa vs iş takibi yapan kesim tarafından alınıyor...böylece konut stoğu belli ellerde birikiyor.
altunizade de 200 tl lik aaidat için cıngar çıkaran emekli amca-teyze de vefat edince, oradaki evi de mirazçıları tarafından satılcak ve zenginlerin eline geçecek...konut stoğunun sahipliğindeki dengesizlik daha da artacak.
belki, kentsel dönüşüm ayağına, bu denge 5-10 sene iyileşme gösterebilir...ama sonrası yine gidişat belli.
Siz Aplikasyonlarla domaini karışıyorsunuz sanırım :)
diyelimki uygulamadan bahsediyoruz ve dediiniz gibi milyonlarca kişide uygulamanız var adıda yoyo . şimdi bu yoyo sizin uygulamanızın ve markanızın adı ama yoyo.com başkasına ait. şirket yönetimi 330 bin dolar teklif verdi diyelim bu domaine sahibide sattı farzedelim. uygulama şirketi bunu yapmakla hem büyük bir reklam yapmş olur hemde domain ve markasına değer katmış olur. o domaine giden para boşa olmaz katkısı olur. aplikasyonların çoğunlunun aynı domain markası olması bundandır.
whatsapa milyar dolar sayan adam whatsapp.com a 1 milyon $ neden vermesin. ? gibi ...
iltifatın içim teşekkürler ali'cim :) lakin oecd içinde gini katsayısı sıralamasındaki yerden daha önemli olan hikaye şudur ki, gini dağılımıda son 15 yılda en fazla düzelme görülen ülke TR
işin aslı şudur; 2001 yılında bütçenin %86 kısmı faiz ödemelerine gidiyordu, bugün %12 faize gidiyor (devlet tahvillerine ödenen o faizin %93 kısmını da 5.000 aile tahsil ediyordu).. faizden tasarruf edilen bütçe artık eğitim-sağlık-sosyal harcamalara gidiyor, bu da alt/orta sınıfın hayatında hiç görmediği bir kamu desteğini görmesine yol açtı ve sandık sonucunun temel belirleyicisi oldu.. yaşı yetenler hatırlar, eskiden millet kenarda ilaç parası diye bir para tutardı, her sonbahar gazeteler 'kitap/kalem fiyatları el yakıyor' diye manşet atardı, hastanelerin hal içler acısıydı.. falan.. alt/orta sınıf niçin ısrarla oy veriyor? diye merak etmek abesle iştigaldir.. bu demek değil ki, kamuda yolsuzluk/rüşvet vs bitti, elbette hala var ve en büyük yolsuzluk imar işlerinde dönüyor, bu açıkça görülüyor, lakin milletin fikri- çalıyor ama çalışıyor' minvalinde
son bir yıldır değişen en önemli bir hikaye; büyüme artık para politikası üzerinden değil, mali politikalar üzerinden destekleniyor.. reis uzun zamandır- ey merkez bankası, indir şu faizi (büyüme lazım) demiyor.. bunu dediği dönemde ters teptiğini gördü, artık bir piyasa faizi var (tcmb ort. fonlama faizi) ama krediler bütçe üzerinden destekleniyor- kgf örneğinde olduğu gibi.. işi bütçe üzerinden desteğe çevirdiğin zaman, stratejik sektörlere avantaj sağlamak da otoritenin elinde.. yani kredi faizi batıda olduğu gibi %3-4 olsa, millet gidip teknolojik kobi'ye yatırım yapmayacak- gidip gayrimenkul alacak.. o yüzden teknolojik yatırım yapacak olana bütçe üzerinden teşvik daha doğru bir yöntem..
tabii, bu tür politika değişikliklerini yapabilme kapasitesi bütçe'nin gücüyle ilgili.. sağlam bütçe dinamiğinden başka TR ekonomik avantajları; sağlıklı/güçlü banka sektörü ve genç nüfus.. bu ekonomi iktisadi sebeplerle kolay kolay çökmez, ancak savaşla çökertebilirsin- iç savaş yada dış işgal..
Aynı adam domaine 330 bin dolar veren gidip 3 milyona boğazdan yalı alsa adını da "yoyo yalısı" yapsa 3 milyon çöpe gitmiş olmaz şirketin reklamını yapmış olur sizin mantıkla...
Merak ettim bildiğiniz en büyük domain satışı ne kadarlık?
TR' deki en büyük 500 bin TL imiş...
Çok büyük dediginiz pazarda. 3-5 harfliler milyon eder dediginiz yerde...
Liberal iklim eksik üstad. Krem beyin tabakası dışarı kaçıyor, bizim gibi 3 5 milliyetçi kaldı tutturan yapıştırdı gitti.
Genç nüfus çok güzel ama bunun nitelikli genç nüfus olması gerekiyor ki katma değer yaratılsın. Kafası kesilmiş tavuk gibi ne yapacağını bilemeyen, eğitimsiz ve cahil bir genç nüfus iç savaş için yekten adaydır...
"2001 yılında bütçenin %86 kısmı faiz ödemelerine gidiyordu" şeklindeki iddianın kaynağı olması lazım. bu anlaşıldığı kadarıyla bazı çevrelerde bugunku ekonomik başarısızlıklarını örtmek için kullandıkları bir taktik, bugunü konuşturmamak için geçmişi kötülemek.
aşağıda Ege Cansen in bir yazısından alıntı var:
"2016 bütçe sonuçları açıklanırken 2002'de devletin faiz giderlerinin 51.7 milyar lira olduğu ve bunun bütçe gelirlerinin yüzde 86'sına tekabül ettiği gibi hatalı bir bilgi yine hortladı. 2001 yılı ve öncesinde Türk ekonomisinin, özellikle banka sektörünün çok kötü yönetildiği hatta yönetilemediği inkâr edilemez. IMF tarafından önerilen ve çarnaçar kabul ettiğimiz kur çapası yüzünden faizler kopup gitti. Ancak aynı dönemde enflasyon da 2000'de yüzde 33. 2001'de yüzde 69 ve 2002'de yüzde 29 oldu. Kriz ortamında yüksek faizle borçlanan Hazine'nin, hangi dönemin tahvilini, hangi yıl ödediği ve reel faizin ne olduğu kolay hesaplanamaz. Ama ödenen faizin hiçbir yıl, bütçe gelirlerinin yüzde 86'sına ulaşmış olması mümkün değildir."
http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...ngesi-1642849/
:)))
iki sene önceki haber
http://www.webtekno.com/internet/360...ldi-h5208.html
"haberden alıntı;
"İşte uçuk fiyatlara örnek vermek gerekirse 2013 yılında Men.com domaini $1.300.000'a satılırken Property.com alan adı da $4.000.000 fiyatıyla sandığımızdan çok daha fazla para edebileceğini göstermişti."
Yani piyangoda büyük ikramiye her zaman haber olur...
Domain alıp beklemektense piyango bileti alın. Daha kısa sürede neticesi belli olur...
Kumar oynamam...
Ve elinizde kaç domain var merak ettim....
10 bin tl izi üzeri bir fiyata kaç tane sattınız bir de? 😁😁
Bende domain yok ama niyetliyim sonuçta maliyeti hiç sayılır. bana sorarsan mantıklı yani neden olmasın ? ek bir çaba yok çalışma yok vs. al bekle ne kaybediyorsunki :) yeterki jenerik bir isim bul veya yarat. senelerce bir ev almak için çabalıyor insanlar tonla para döküyor. 30 senede amorti süresi şuan sanırım.
birde yabancılar bizim gibi değiller marka olayına çok ciddi önem veriyorlar. ve binlerce domain alman mantıksız 10 tane al ama anlamlı ve güzel birşey olsun. satılırsa satılır satılmaz ise maliyeti ne 5 dolar.
Aldığınız da haber edin. Merak ettim...😊
zaten onu diyoruz biz de.. domain alma işi 1990'ların işiydi, 20 sene sonrasında para edebilecek herhangi bir domain ismini 10 dolardan alıp 10 bin dolara satma şansın sadece sıfır.. yazıyla sıfır..
mesela atasözlerinin patentini almaya çalış, daha mantıklı.. internet üzerinde atasözünü her kullanandan telif alırsın :)
Belki de domaine gerek kalmayan bi sisteme geçilecek?😂😂😂
En basitinden mobil uygulamalar için domaine gerek yok.
İkinci olarak eskinden com,net gibi 3-5 uzantı vardir. Şimdi ha bire uzantı çıkıyor...
Şöyle bi haber okumuştun bi kaç yıl önce son yıllarda diyordu e-mail adresi talebi önceki yıllara göre ciddi anlamda düşüyor....
Birçok siteye telefon numarası ile üye olunabiliyor artık genç nesil de mail adresini gereksiz buluyor sanırım bu nedenle...
Belki benzer bi sistem arama çubuğuna telefon numarasını yazacaksınız ve o şirketin web sitesine girecek...
Mesela akıllı telefonda numara üstüne tıkladığınız zaman altta seçenekler çıkıyor ara, görüntülü ara, mesaj at gibi.
Orda bi secenek daha çıkar "adrese git" diye. Olur biter...
😂😂😂
Dur bu fikrin patentini alayım!!!
😉😊😉
güvenilir kiracı bulmanın yollarını açıklıyorum:
1- devlet memuru olması
2- devlet memuruyum dese bile tc no üzerinden kredibilitesine bakmanız.
3- özel sektör çalışanı ise gene tc no üzerinden kredibiliresine bakmanız.
not: birinin tc nosu üzerinden kredibilitesine bakmak legal değil. Kendisi isterse kredi programında bunu size kanıtlar.
bankacı bir tanıdıgınız sayesinde kiracıların ( artık kac kişi oturacaksa ve kefili de dahil) tc noları ile bankacı mali geçmişlerini görebiliyor ve bu adama evim olsa ben kiraya vermem yada veririm diyebiliyor.
şimdi buradan soralım: abd de insanlar araba kiralarken sadece kredibilitelerini belgeleyerek araba kiralayamıyorlar mı_?
kiracıyla anlasma yapmıstık cunku adamlar cakal ctesi gelip kapora koymuslar masaya ptesi bi baktık kefil saglam kiracının karı koca secere bozuk. kefil saglam olmasına ragmen vermedik evi. neden cunku dava acılırken masraf artıyor kefilden alabilmek için bi de birine kefil olmak için artık eşinden izin alıon vs vs . dukkan yada ev kiralarken 2 defa dusunun. saglam kiracı bulmanın tek garanti yolu bir bankacıya sormak. misal evi polise vericen yada ogretmene unutma o da borclu olabilir devlet memuru olsa dahi gene kredibilite baktırmakta buyuk fayda var.
domain konusu konuşulmuş bir iki cumle de ben etmek isterim.
bence domain satma pazar payını artık yitirmiştir.
neden cunku zaten yeni bir firma acacak bilincli kişi hem ticaret sicilden hem tpe den hem domainden hem sosyal media dan tarama yaparak isim koyuyor tek tük ucuk rakamlara satıs olsa dahi devede kulaktır pazar payı için.
emailin kullanılmadıgını dusunmuyorum bu arada halen her site email istiyor. kaldı ki gün gelir facebook twitter instagram da tasfiye olabilir hiç bi furya sonsuza dek sürmez. email değil de tel no uzerinden gitmesi saglıklı değil de sanırım yakın gelecekte siber suclar acısından kimlik no üzerlerinden ilerleyecek bir sistem üzerinden ilerlenecektir.
Herkes heryerde kimlik numarasını paylaşmak istemez. Başka suçlara davetiye çıkarır bu....
Cumleten gecmis olsun
Resen mükellef yapılmasının ardından faaliyetlerin izleneceğini ayrıca bütün bankalardan kendilerine gelen bilgilerle karşılaştırma yapacaklarını anlatan Ağbal, “İnternetteki ilanda 1 milyon dolara satış gözüküyor ama tapuda 300 bin lira. O ilanla tapudaki bilgi tutuyor mu tutmuyor mu, bakacağız. (1 milyon dolara satmadım, pazarlık yaptım) diyebilir. Biz yeni bir izaha davet müessesesi getirdik. Mektup yazacağız o zaman (izah et) diyeceğiz. İzahı yoksa vergi incelemesi ile bunların üzerine gideceğiz†dedi.
http://www.borsagundem.com/haber/agb...alirim/1202715
1- Türkçe domainleri çok iyi fiyata satmak mümkün değil , vizyon ve işe yatırım yapma isteği lazım.
2- Resimde gösterilen domainler 10 dolar etmez
3- Domain yatırımı kolay bir iş değil 8 usd desek , 2000 domain için senelik 16000 usd para bağlamanız gerekli.
4- Çok değil 4-5 sene önce alınan 4 harf domainler 400 usd ve üstüne satılıyor dolar bazında 10 kat (maliyete +yenileme)
5- Gerçek satışları burada görmek mümkün (listede Mng.com'da var)
http://www.dnjournal.com/ytd-sales-charts.htm
Domain
Sold For
Where Sold Date*
Düzgün yapılırsa her işte para var ama kolay para artık nadir.Mesela ben 15 yıl önce domainlerden belli bir gelir elde ederken şu an elde kalanları elememe rağmen zaman yokluğunda cebimden para harcıyorum.Alıntı:
1. Fly.com $2,890,000 Pvt Sale 5/3/17
2. Freedom.com $2,000,000 Starfire Holdings 5/26/17
3. 01.com $1,820,000 VIP Brokerage 2/1/17
4. 20.com $1,750,000 NameExperts 4/19/17
5. SW.com $660,000 RightOfTheDot/
Sharjil Saleem 5/10/17
6. Lola.com $550,000 Pvt Sale 6/7/17
7. Place.com $550,000 RightOfTheDot/GoDaddy
Domain Buy Service 5/26/17
8. Refi.com $500,000 Buckley Media Group 3/15/17
9. Asset.com $406,000 Sharjil Saleem 3/29/17
10. Advance.com $300,000 Buckley Media Group 1/11/17
Emlak sektörüne dönersek yavaşlama var.
Elinizde uygun fiyatlı domain neler var acaba? (Azami 200-250 USD) Sakincasi yoksa?
Dün bu siteyi örnek gösterecektim vaz geçtim nede olsa anlamak istemeyen anlamıyor :) ve konuyla ilgisi olmayınca uzatmak istemediğimide belirtmiştim. ama işte ah eğitim. :)
Tek başına site ismide önemli değil içerik çok önemli mesela bu forum ayda 6-8 K dan aşşağı reklam geliri yoktur. yabancı forum olsaydı 2 katı kazanırdı en az.
Sevgili forumdaşlar ,
Aramızda emlakçılar ve hukukçular vardır. Topik ile çok uzaktan alakalı da olsa bir konu danışmak istiyorum.
Tekirdağ - Muratlı nın bir köyünde eşimin ailesinin tarlaları var. Aynı köy ün içinde de ayrıca evimiz,bahçemiz var. Köyde geçen sene Amerikalı bir firma , doğalgaz arama çalışmaları yapmış. Köyün içinde , köyün etrafındaki tarlalarda doğalgaz bulundu.
Köye 5 km uzaklıkta bir yerde bir tesis kurulduğu bilgisi geldi. Geçen hafta sonu , hem Tekirdağ Kiraz festivaline gitmek hem de asıl önemlisi bu tesis neyin nesidir diye araştırmak için köye gittik. Gerçekten de köyün 5 km dışında 7/24 çalışan bir doğalgaz santrali full çalıştığını gördüm. Firmanın adı KCA Deutag mış. Santralde bir kuleleri var , tepesinde bu firma ismi yazıyor. Geceleri kulenin ışıl ışıl çalıştığını çok uzaklardan da görebiliyorsunuz. Öyle ki köyün içinde , bizim evin hemen karşısındaki sokakta , yaklaşık 30 metre ilerimizde bir komşunun tarlasında bile adamların doğalgaz çıkardığını öğrendim.
İnternette araştırdığıma göre bu firma 125 yıllık , doğalgaz sondajlama , santral işleme işi yapan bir firmaymış. Köy ahalisi bir şeyler olduğunun farkında ancak örgütsüz , neyin ne olacağının da farkında değil , aynen kısmen de olsa benim gibi.
Sanırsam , köy de , köyün etrafında doğalgaz var. Adamlar santrali de kurmuşlar , 24 saat , 365 gün çalışıyor. Rezerv ne kadardır , hangi bölgelerdedir, hangi arazilerdedir bilmiyorum.
İnternette araştırdığıma göre bu ve benzeri durumlarda , gerekli yasal düzenlemeler olduktan sonra insanlar ya tarlalarını ilgili firmaya kiraya verirlermiş , ya da toprağın altı devletindir mantığıyla kamulaştırılır ve kamulaştırma bedeli ödenirmiş.
Konu ile ilgili belli bir bilgisi , tecrübesi , fikri olan arkadaşlardan istirhamım , bizim rasyonel davranışımız ne şekilde olmalı ?
Tamam bu işler belki 10 sene sürecektir ama devlet , kıytırık bir fiyata kamulaştırırsa bu fiyata razı mı olmak zorundayız , itiraz edilse nasıl bir olay çıkar ki devletin yaklaşımını da tahmin edebiliyorum bir yandan, muhtemel ki tarlaların ederinden daha ucuza halletmeye çalışacaklardır. Aslında ailecek genel isteğimiz hiç bu işler olmasın , oradaki insanlar tarlalarından mutlu,mesutlar. Buğday, gündöndü geçinip gidiyorlar , kimseye muhtaç olmadan.
Benzer bir olay bizim köy tarlarında da oldu ancak tarlarlar kiralandı . devletin üstü senin altı benim gibi bir durum söz konusu değildir.
satarsanız satarsınız satmaz iseniz kiralayabilirsiniz. söz konusu yabancı şirket ise usülsüz işe hiç girmez cezası çok büyük olur ve tesisi kapamaya kadar gider mahkemelik olursa. paşa paşa kiraları seveseve ödeyecektir.
muhtarınız ile topluca bir toplantı yapın ve arsa ve tarlaların yeri resmilik kavuşsun muhtarada çok güvenmeyin :) çünkü tarlaların sınırları belli değil ise muhtara öderler kirayı tarla sahiplerine ulaşamazlar ise. çünkü dededen kalma tarlalar genelikle pay edilir ancak kimin nerede tam olarak tarlası var belli değildir( Aile fertlerine pay edildikten sonra ) bize tapudan eleman gelmişti köyde sınırları belirlemişlerdi vs.
Teşekkür ederim değerli fikirlerinizi paylaştığınız için.
Tarlalar evet hanımın dedesinden kalma ama gerekli paylaşımlar yapılmış, tarlalar eşimin annesi üzerinde yani kayınvalide üzerinde . Resmi tapuları var. Muhtar konusunda doğru söylüyorsunuz dikkat etmek lazım. Ama devlet tarafından kamulaştırılma da olmuyor mu? İnternette bu gibi şeyler okudum ve mantıklı da geldi aslında devletin hakkı olduğuna yer altının. Bizim kayınvalide , yıllardır tarlalarından icar alıyor. İstanbul da yaşıyor. Yazın da bizim köy evinde yaşıyor 3 ay kadar. İş olgunlaştıkça kuşkusuz hukuki yardım alacağız , ben ön fikrim olsun istiyorum. Hanımın anne tarafından tarlalar , ondan da eşim ve baldız var zaten 2 kardeşler. Baldız da bekar olduğundan , bu işlerle benden başka uğraşacak kişi yok. Dediğiniz gibi yabancı firma olması daha iyi , ama ileride yerli firmaya devir olur mu , bizim yerli firmalar çakalın önde gideni olur zaten.
Benim çekincem , kamulaştırma olursa adım gibi eminim devletimiz ölmüş eşek fiyatına bağlamak isteyecektir , itiraz etmek para edecek mi, devletle uğraşılmaz kolay kolay. Hele bu hukuk sistemimiz ile.
Özelikle parantez içinde de belirttimki tapunun olması size ulaşabileceklerinin anlamı taşımıyor.sizi orda yoksanız nasıl bulacaklar ? muhtardan bulacaklar muhtar orda herşey çünkü .
Mesela iş acil olabilir bakmışsınız tarlanızda tesis kurulmuş.:) bizim aynen öyle oldu bir karayolu şirketi devletten ihaleyi alıyor ama tarsa sahiplerinin çok azına ulaşabiliyor muhtara 3 senelik 5 senelik kirayı imzalayıp ödüyorlar toplu, tarlaların tapuları var ama sınırlar belli değilbunu muhtarda tam bilemez. sadece senin parselin olduğu yerede yapabilr yada öyle bir noktaya koyarki 5 10 tane birden tarlayı işgalde edebilir. çık işin içinden çıkabilirsen. sonra firmaya şikayet gidiyor ne işin var tarlamızda gibisinden . muhtara verdik kira vs derken iş mahkemelik olmasın diye tarla sahiplerine yeniden ödeme yapıyor. bu nedenle dedim. tapunuz vardır zaten ama en azından siz sınır çekin vb. birde deden kalma olduğu için çok hisseli olur genelikle.
kısaca muhtar ile şimdiden bir topluca görüşme yapın böyle bir durum var diye.
kamulaştırma olayı aihm ne kadar yoluvar birşey olmaz korkmayın ondan. arsa sahibi istemez ise yol bile geçemez diye biliyorum artık. çünkü buzamana kadar ne kadar mahkeme olmuşsa arsasahibi kazandı sanırım butür işlerde. belediyeler bile değerinde arsa veya para vermediği surette park bile yapamaz.
Köy tarlaları çok acayip bir konu hiç tahmin edemeyeceğiniz yerden tarla çıkıyor üstünüze bizde zaten tesis kurulunca farkına vardık. tesis kurulmasa üzerimize okadar tarlanın kalacağını hayal bile edemezdik. 8 tane tapu çıktı annemlerin üzerine. biri dedemden kalma diğeri öbür akrabadan kalma vs. çünkü geçmişte kanıt yok bişey yok şu arsa kimin senin bu kimin mehmetin işlemişler tapuya zamanında. ordan kalmış burdan kalmış.. biz bile şaşırdık. köyün merkezinde bellidir ama dışında kalan çok yer olur böyle oraya zamaında mehmet patates ekmişti te bilmem nere işlemişler tapuya mehmetin çocuklarının haberi bile yok.
ciddiyim bu konuda.
300 aylık kiranın altında satılık site tarzı yeni ev bulamıyorum...Ayrıca kiralar da artmıyor...Oranlar 350-400 gidecek gibi...Ne olacak bu işin sonu bilmem...Gerçi Hong-Kong da falan 50 yıllık kira amortisman süreleri varmış..
Su anda yillik Mevduat faiz geliri konut kira gelirini iki katini gecmis vaziyette....Bu durumda konut yatirimini cazip kilacak diger etken emlak primi kaliyor. Istanbul gibi prim bakimindan doyuma yakin seviyelerde olan bir yerde bu ic-dis ekonomik ve siyasi sartlarda buda zor gozukuyor....
Sahsen 2020 yilina kadar istanbul konut fiyatlarinda kayda deger bir hareket beklemiyorum. Bu sureye kadar ortalama deger artisi enflasyonun altinda kalacak diye tahmin ediyorum....Kira gelirleride mevduat faizleri ile ayni yada altinda kalacak gibi.... Batan muttahit ve sirketler biraz artacak...
Ama Betonu ideolojik dusman gibi goren bazi kesimlerin bekledigi gibi Turkiyede konut sektorunde ABD yada Ispanya daki gibi bir cokus olmayacak...Konut kredisinden tutun ipotek modeline kadar bizim sartlar tamamen farkli....Ama Makul bir fiyat dususude muhtemeldir......
Ayrica sanayinin Istanbuldan yavas yavas tasinmasindan sonra yakin ve uzak gelecekte istanbulda ne eskisi gibi bir nufus artisi nede gayri menkul fiyatlarinda bir artis olacagini saniyorum....Marmara ve Trakya bolgesinde sanayinin yeni merkezleri olacak bazi sehirlerin gayri menkul yatirimlari icin istanbula gore daha cazip geliyor bana.
Sn abartin balon patlamışmıdır daha patlamadı ama iyice balon söndü. zaten topicde o eski heyecan yok burdan bile belli emlakta yatırım yapanların durumunu göstermekte.
Nikiniz EMLAK ama konuyla pek ilginiz yok gibi ; Öncelikle Tüm Türkiye de e- devlet dedikleri portala kişisel her veri yüklü. PTT den alacağınız bir şifre ile E-Türkiye sitesine girecek, orada tüm kurumların harf sırasına göre dökümüne bakacak, Tapu kadastro Gn.Md. lüğü başlığına tıklayacak ve '' tapu bilgilerim '' sekmesine tıklayarak üzerinize kayıtlı tüm bilgileri detaylarına kadar göreceksiniz. SGK başlığında kullandığınız ilaçları, ilaç bitim tarihlerini, aile hekiminizi vs. görebilirsiniz. Mesela Nüfus ve vatandaşlık gn.md. lüne tıklayınca nüfus kayıt örneği alabilirsin. Velhasıl, istediğin her konuya ulaşabilirsin. Sadece kullanmasını bilmen yeterli.