kesinlikle öyle. girmek için düzeltme bekliyorum ama her gün yükseliyor bu da sinir bozucu. yinede düşüşe yakalanmaktan iyidir diye avutuyorum.
Printable View
Ben de elimdeki TTE ve OPH'ları çıkıp GSP'ye yönlendireceğim, yüzdelik olarak ne kadar ödeme yapmışlar o bilgileri kap raporlarından bakacağım.
Hocam ben de 15 gündür yeni lot girmiyorum, oysa 5 yıldır biriktirdiğim bir fon. Hiç telaşa mahal yok bence. Buralar hsyf toplanacak yer değil artık. Bir boğa bir ayı dönecek devran yine, piyasa yakında kırmızılara başlayınca toplamak en makulu. Son 10-15 gün döviz ve faiz bazlı fon toplamak için çok daha makuldu. Geçmişte 2 ay hsyf alamadığım dönemler oldu, sonra 2 ay durmadan aldım. Piyasa fırsatlar veriyor.
Zaten elimde temettü firmaları uzun zamandır vardı.
GSP ile nakit akışını artırmak güzel olacak.
Ben de dönem dönem ödenen miktarlar var.
Buraya fotoğraf atmayı başarmaya çalışıyorum.
GSP'nin temettü ödemeleri;
Pay Başına Ödenen
Temettü Tutar
Temettü Verimi
2015
1.dönem
0,0005554 3,10%
2015
2.dönem
0,0000239 0,14%
2016
1.dönem
0,0016605 9,03%
2016
2.dönem
0,0000289 0,17%
2017
1.dönem
0,0007977 4,03%
2017
2.dönem
0,0002582 1,13%
2018
1.dönem
0,0008350 3,93%
2018
2.dönem
0,0001563 0,66%
2019
1.dönem
0,0043203 18,04%
2019
2.dönem
0,0002764 0,86%
2020
1.dönem
0,0022433 6,39%
Saygilar.
Kıymetli hocam, RBH'yi son fon dağılımından sonra kesin olarak satmaya karar verdim. Kağnı gibi giden kendi bankalarını en başa almışlar peşine de şişmiş patlamış konya çimentoya devam demişler. Şu aralar hsyf almamak lazım demişsiniz ama NNF maşallah çok iyi gidiyor. Sattığım rbh'nin yerine nnf koysam fikriniz ne olur?
İkinci sorum elimde yüklü miktar AFT var. Faiz artırımı beklentisiyle beraber dolar baskılanmaya devam ediyor. Uzunca bir süre bu seviyelerde doların dolaşacağını zannediyorum. nasd** ise malum çok şişmiş canlı bomba... Bunu da satıp aktif yönetilen GBC yi alsam ne dersiniz. teşekkürler.
son zamanlarda tdg ve ipv fonların getirisi sürekli eksi oluyor, getirisini götürdü bunları elden çıkarmak mı yoksa biraz daha eklemek mi mantıklı olur sizce?
Hocam ben genel olarak coşkulu piyasanın fonlarının alımını o esnada durduruyorum. Yani döviz coşarsa döviz fonu, endeks coşarsa hsyf almıyorum bir süre, elimdekilerle bekliyorum, gevsediginde biriktirmeye devam ediyorum. Fonların iyi, kötü gitmesinden bagımsız olarak söylüyorum. Sonucta ben hsyflerden endekse relatifleri ile kazanıyorum. Endeks yüksekken almak relatif maliyetini yükseltiyor. Endeks gerilediğinde endeks kadar kısmını geri verecekler, elimizde relatif kısmı kalacak.
Rbh'ye ve katılım tarafına çok hakim değilim, çok daha iyi bilen arkadaşlar var, yanıltmak istemem.
Son olarak bahsettiğiniz dahil, büyük 3 özel banka fonlarını asla başarılı bulmuyorum, aktif yönetilmiyorlar, portföyleri gram değişmiyor, sürekli ve inatla her yıl kıyas kriterlerinin/benchmarklarının gerisinde kalıyorlar. Getiri listelerinin üstlerinde cıkma nedenleri bence konjünktürel ve dayanaklarının o getirilerin 2-3 misli getirmesi, dayanakları gerileyince gerçek nitelikleri ortaya çıkacaktır. Kişisel olarak ben bu kurumların fonlarını almıyorum, yani yeryüzünde 3 fon kalsa, yine bu 3 büyük özel banka fonunu almam, benim yatırım anlayışıma uygun değiller, o yüzden bir yorumum yok.
Ben Gbc taşıyorum çok uzun zamandır, periyodunuz uzunsa, telaş olmayacaksanız, perspektifiniz yıllar ise, yapısı gereği yöneticileri değişmezse, döviz üstü getiriler yapacağını düşünüyorum, geçmişte yaptı. Ama gelecek ne getirir bilinmez.
Herkesin kendi tercihi ve risk algısı farklı tabi. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
İnsanları anlamak zor herkes Râb bana Râb bana dolaşıyor. Dün aldı bugün Tkf niye düştü diye sormalar başladı.Acaba arsa, araba, ev alınca da aynı soruları soruyorlar mı? Yatırım işi (fon olsun;hisse senedi olsun.) ciddi altın toplayan teyze sabrı gerektiriyor. Eğitimli insan böyle yaparsa ...
Üstadım maile dönüş yapmışlar, aynı değerler zaten Performans Sunum raporlarında varmış ben görememişim.
Ek 26441
Hocam isim vermek istesem gönderide verirdim zaten. 3 fondan bahsetmiyorum. 3 fon değil, 3 büyük özel bankanın tüm fonları. Ben almıyorum. Alana saygı duyup, bol kazançlar diliyorum. Üçüncüsü de yoncalı banka. Mevzu sadece aktivite değil, aktivite ile birlikte benchmark başarısı hayati önemde benim fon yatırımımda.
ZİRAAT PORTFÖY KATILIM 30 EŞİT AĞIRLIKLI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ YOĞUN BORSA YATIRIM FONU
#Z30KE
Bu fonun bilgilerini tefasta göremiyorum. Kodu da 5 haneli. Bunla ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
hellistheothers hocam kolaya kaçıyorum ama gbc hangi borsalarda yatırım yapıyor. ağırlıklarını konjektürel artırıp azaltıyor mu?
Bir tane geçmiş örnek yoktur Sn pit %10 gibi büyük yüzdesel düşüş..Duzeltmelerde veya olumsuz haberlerde % 3 veya 4 ü geçmez çoğunda...Endeks %5 düşse bile çoğu hsyf o kadar düşmüyor çoğunlukla...Insanlari panikletmeye ve bu şekilde yanlış yönlendirmeye gerek yok bence. SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim portföyümde olduğu dönemde ana omurga emtia olmak üzere, portföyü değişiyor dönemsel olarak, öyle aydan aya değil, ama ağır ağır dönüşüm geçiriyor genelde . Çok yoğun teknoloji taşıdığı da oldu, medikal etfleri de taşıdı, bambaşka şeylerde. yıllık usdtry+15-16 puan gibi bir performansı oldu bende olduğu dönemde ( son 5 yılda da bu civarda) Onun da ötesinde benchmarkların her yıl düzenli 10-15 puan üstünde oldu her yıl.
Ama GBC'nin 4-5 ay sıfır getiri ile beklettiği dönem de oldu. Günlük gürültüye, haftalık kısa vadelere bakılınca genelde can sıkar, ama benim şahsen yabancı hisse fon tarafında ülkemizde tek güvendiğim ve taşıdığım fon bu.
Uzun vadede portföyü eritmeyim, dolar mevduatından da bir nebze fazlasını alayım diye düşünenler için bence iyi bir fon bir çok açıdan.
Döviz bazlı sepetimde hep vardı.
Tümü temettü dağıtan şirket olduğu için, yıllık getiri üzerine dağıttığı kar payı ile değerlendirmek lazım. Tabii toplam getiriyi kıstasına göre ayrıca bakılmalı, daha önce araştırdığım bir fon değil açıkçası.
Anladığım kadarıyla dağıttığı kar payından ayrıca bir vergi kesilmiyor, bunu doğrulamak gerekiyor.
Ne zamandır hsyf taşıyorsunuz Sn. Ferrero ? Bir günde olmaz, 4-5 günde olur en iyi hsyflerin bir ayda %25-30 gerilediği bir sürü dönem oldu son 4-5 yılda. Bundan panikleyebilecek adam niye hsyf taşısın ki ? hsyf'ler bütün risk kategorilerine göre en riskli fon enstrümanı. Bunu bilerek girsin , çeşme gibi sürekli akmaz, yeni girecek adam farkında olsun diye uyarmış, bunda ne kötülük var ki ?
Ayrıca %100 hsyf taşıyan adam, allame-i cihan en iyi fonu alsa bunlara hazırlıklı olacak.
2 gündür hsyf ve değişkenlerden bir miktar çıkıp likit fona geçiyorum kar cebe yakışır misali, 1350 ler direnç gibi duruyor.
kırılması için mb faiz kararı ya da yaptırım olmayacağının kesinleşmesi gerekebilir.
1350 ler üzerinde 2 kapanış alınırsa tekrar girilebilir.
ytd..
yanlış yönlendirmiyorum veya panik yaptırmıyorum. HSYF lerde topu topu iyi olan 3-4 tane var. HSYF olup yıllıkta bu yıl %16 yapan var. Her zaman iyimser tarafı göstermek de doğru değil. Marttaki pandemi düşüşüne bakın, en iyi hsyf ler bile -%25-30 yaptı. Pandemi dibinden bu yıl çok sert bir toparlanma olmasına rağmen o düşüşün geri alımı enaz 2 ayı buldu. Bu şekilde de olmayabilirdi. Gelişmekte olan ülke piyasasında olduğumuzu gözden kaçırmamak lazım. Çoğu kişi boğa piyasası olan 2019-2020 yıllarını değerlendiriyor. TKF nin 2018 yılına bir bakın bakalım ne kadar getirmiş?
İhtiyatlı ve reelist olmak hayalperest olmaktan iyidir her zaman.
1350 üstü kalıcı olması için yeni bir hikaye gerekiyor. şuan görüntü aşırı şişmiş ve ekonomik gerçeklerden uzaklaşmış halde.
diğer bir tarafta 7.80 altı kur ve 15 üstü bir faiz ticari dengeleri bozar. yeni başkan bu toplantıda gerçek duruşunu gösterecek. (geçen toplantıda olması gerekeni yapmıştı)
para basıldığı sürece sıkıntı yok...
ekonomik gerçekler ile finansal piyasadaki gerçekler maalesef çoğu zaman örtüşmez.
dolar endeksi ve vix düşmeye devam ettiği sürece borsalar da yön yukarı gibi duruyor orta vadede.
bizdeki durum mb ve hazinenin atacağı adımlarla ilgili olacak.
tabi bunlar tek başına yetersiz, şimdilik yabancı faize geliyor,
yabancı geldikçe sıkıntı yok ama daha somut adımlar ve reformlar gerekli bunda mutabıkız.
Yaklaşık 3 yıldır taşırım... Son 6 ayda iyice yükselttim payımı hsyf lerde ve şükür güzel de kazandım..Hsyf ve fon sepeti fonlarından alıyorum..
Tabi ki Sn pit iyi niyetle söylemiştir şüphem yok.. Ama hsyf leri de günde -10 bile yapabilir şeklinde vurgulamak yeni giren arkadaşlar için panikletici ve caydırıcı olabilir...
Mutlaka iniş çıkışlar olacaktır...Pandemi çöküşü çok orjinal bir çöküştü..Benzeri çok nadir yaşanmıştır ve kaldı ki paniklemeyen o çöküşü fazlasıyla geri almıştır...
Borsamız güzel bir trend yakaladı.. Döviz bazında borsamizın avrupa ve Abd borsalarindan halen çok ucuz olduğunu ve hsyf lerin orta ve uzun vadede güzel bir yatırım araci olacaginı öngörüyorum...yeter ki doğru zaman da giriş ve iyi yönetilen fonlar olsun veya sabırla beklensin..Dunya üzerinde inanılmaz bir likit bolluğu var ve artmaya devam edecek bunu unutmamak lazım...Tek adres emtia ve hisse senetleri...Tum arkadaşlara bol kazançlar diliyorum..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gediğin gbg fonu ilginç bir fon yabancı fonlar arasında , çok aktif görünmese de kıyaslarını neredeyse yakalıyor. MSCI World'u yani tüm dünya borsa büyümesini bir şekilde yansıtabiliyor görünüyor, geçmişe dönük portföylerini inceleyen, taşıyan var mı ?