Sayfa 212/1003 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,689 - 1,696 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. son zamanlarda tdg ve ipv fonların getirisi sürekli eksi oluyor, getirisini götürdü bunları elden çıkarmak mı yoksa biraz daha eklemek mi mantıklı olur sizce?

2.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Kıymetli hocam, RBH'yi son fon dağılımından sonra kesin olarak satmaya karar verdim. Kağnı gibi giden kendi bankalarını en başa almışlar peşine de şişmiş patlamış konya çimentoya devam demişler. Şu aralar hsyf almamak lazım demişsiniz ama NNF maşallah çok iyi gidiyor. Sattığım rbh'nin yerine nnf koysam fikriniz ne olur?

İkinci sorum elimde yüklü miktar AFT var. Faiz artırımı beklentisiyle beraber dolar baskılanmaya devam ediyor. Uzunca bir süre bu seviyelerde doların dolaşacağını zannediyorum. nasd** ise malum çok şişmiş canlı bomba... Bunu da satıp aktif yönetilen GBC yi alsam ne dersiniz. teşekkürler.
    Hocam ben genel olarak coşkulu piyasanın fonlarının alımını o esnada durduruyorum. Yani döviz coşarsa döviz fonu, endeks coşarsa hsyf almıyorum bir süre, elimdekilerle bekliyorum, gevsediginde biriktirmeye devam ediyorum. Fonların iyi, kötü gitmesinden bagımsız olarak söylüyorum. Sonucta ben hsyflerden endekse relatifleri ile kazanıyorum. Endeks yüksekken almak relatif maliyetini yükseltiyor. Endeks gerilediğinde endeks kadar kısmını geri verecekler, elimizde relatif kısmı kalacak.
    Rbh'ye ve katılım tarafına çok hakim değilim, çok daha iyi bilen arkadaşlar var, yanıltmak istemem.
    Son olarak bahsettiğiniz dahil, büyük 3 özel banka fonlarını asla başarılı bulmuyorum, aktif yönetilmiyorlar, portföyleri gram değişmiyor, sürekli ve inatla her yıl kıyas kriterlerinin/benchmarklarının gerisinde kalıyorlar. Getiri listelerinin üstlerinde cıkma nedenleri bence konjünktürel ve dayanaklarının o getirilerin 2-3 misli getirmesi, dayanakları gerileyince gerçek nitelikleri ortaya çıkacaktır. Kişisel olarak ben bu kurumların fonlarını almıyorum, yani yeryüzünde 3 fon kalsa, yine bu 3 büyük özel banka fonunu almam, benim yatırım anlayışıma uygun değiller, o yüzden bir yorumum yok.
    Ben Gbc taşıyorum çok uzun zamandır, periyodunuz uzunsa, telaş olmayacaksanız, perspektifiniz yıllar ise, yapısı gereği yöneticileri değişmezse, döviz üstü getiriler yapacağını düşünüyorum, geçmişte yaptı. Ama gelecek ne getirir bilinmez.

Herkesin kendi tercihi ve risk algısı farklı tabi. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3. İnsanları anlamak zor herkes Râb bana Râb bana dolaşıyor. Dün aldı bugün Tkf niye düştü diye sormalar başladı.Acaba arsa, araba, ev alınca da aynı soruları soruyorlar mı? Yatırım işi (fon olsun;hisse senedi olsun.) ciddi altın toplayan teyze sabrı gerektiriyor. Eğitimli insan böyle yaparsa ...

4.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    GSP'nin temettü ödemeleri;

Pay Başına Ödenen
    Üstadım maile dönüş yapmışlar, aynı değerler zaten Performans Sunum raporlarında varmış ben görememişim.

thumbnail_image001.jpg

5.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Benim bildiğim sadece bir fon var.O da GSP.
    Tefas'da görünen getiriler gerçek getirileri yansıtmıyor.
    Benim aklıma yattı.
    Saygılar.
    Çok teşekkürler. İpin ucunu aldım. Biraz inceleyeyim
    Yatırım tavsiyesi değildir! Yanılma ihtimalim her zaman vardır!

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam ben genel olarak coşkulu piyasanın fonlarının alımını o esnada durduruyorum. Yani döviz coşarsa döviz fonu, endeks coşarsa hsyf almıyorum bir süre, elimdekilerle bekliyorum, gevsediginde biriktirmeye devam ediyorum. Fonların iyi, kötü gitmesinden bagımsız olarak söylüyorum. Sonucta ben hsyflerden endekse relatifleri ile kazanıyorum. Endeks yüksekken almak relatif maliyetini yükseltiyor. Endeks gerilediğinde endeks kadar kısmını geri verecekler, elimizde relatif kısmı kalacak.
    Rbh'ye ve katılım tarafına çok hakim değilim, çok daha iyi bilen arkadaşlar var, yanıltmak istemem.
    Son olarak bahsettiğiniz dahil, büyük 3 özel banka fonlarını asla başarılı bulmuyorum, aktif yönetilmiyorlar, portföyleri gram değişmiyor, sürekli ve inatla her yıl kıyas kriterlerinin/benchmarklarının gerisinde kalıyorlar. Getiri listelerinin üstlerinde cıkma nedenleri bence konjünktürel ve dayanaklarının o getirilerin 2-3 misli getirmesi, dayanakları gerileyince gerçek nitelikleri ortaya çıkacaktır. Kişisel olarak ben bu kurumların fonlarını almıyorum, yani yeryüzünde 3 fon kalsa, yine bu 3 büyük özel banka fonunu almam, benim yatırım anlayışıma uygun değiller, o yüzden bir yorumum yok.
    Ben Gbc taşıyorum çok uzun zamandır, periyodunuz uzunsa, telaş olmayacaksanız, perspektifiniz yıllar ise, yapısı gereği yöneticileri değişmezse, döviz üstü getiriler yapacağını düşünüyorum, geçmişte yaptı. Ama gelecek ne getirir bilinmez.

Herkesin kendi tercihi ve risk algısı farklı tabi. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
    3 büyük banka fonu dediğiniz AFT, YAY diğeri nedir? IPJ aktif yönetiliyor bildiğim kadarıyla.

7.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    3 büyük banka fonu dediğiniz AFT, YAY diğeri nedir? IPJ aktif yönetiliyor bildiğim kadarıyla.
    Hocam isim vermek istesem gönderide verirdim zaten. 3 fondan bahsetmiyorum. 3 fon değil, 3 büyük özel bankanın tüm fonları. Ben almıyorum. Alana saygı duyup, bol kazançlar diliyorum. Üçüncüsü de yoncalı banka. Mevzu sadece aktivite değil, aktivite ile birlikte benchmark başarısı hayati önemde benim fon yatırımımda.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8. ZİRAAT PORTFÖY KATILIM 30 EŞİT AĞIRLIKLI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ YOĞUN BORSA YATIRIM FONU
    #Z30KE

Bu fonun bilgilerini tefasta göremiyorum. Kodu da 5 haneli. Bunla ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Sayfa 212/1003 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •