Originally Posted by
sahingonul
hellistheothers hocam kolaya kaçıyorum ama gbc hangi borsalarda yatırım yapıyor. ağırlıklarını konjektürel artırıp azaltıyor mu?
Benim portföyümde olduğu dönemde ana omurga emtia olmak üzere, portföyü değişiyor dönemsel olarak, öyle aydan aya değil, ama ağır ağır dönüşüm geçiriyor genelde . Çok yoğun teknoloji taşıdığı da oldu, medikal etfleri de taşıdı, bambaşka şeylerde. yıllık usdtry+15-16 puan gibi bir performansı oldu bende olduğu dönemde ( son 5 yılda da bu civarda) Onun da ötesinde benchmarkların her yıl düzenli 10-15 puan üstünde oldu her yıl.
Ama GBC'nin 4-5 ay sıfır getiri ile beklettiği dönem de oldu. Günlük gürültüye, haftalık kısa vadelere bakılınca genelde can sıkar, ama benim şahsen yabancı hisse fon tarafında ülkemizde tek güvendiğim ve taşıdığım fon bu.
Uzun vadede portföyü eritmeyim, dolar mevduatından da bir nebze fazlasını alayım diye düşünenler için bence iyi bir fon bir çok açıdan.
Döviz bazlı sepetimde hep vardı.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri