Sayfa 214/1003 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,705 - 1,712 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    hellistheothers hocam kolaya kaçıyorum ama gbc hangi borsalarda yatırım yapıyor. ağırlıklarını konjektürel artırıp azaltıyor mu?
    Benim portföyümde olduğu dönemde ana omurga emtia olmak üzere, portföyü değişiyor dönemsel olarak, öyle aydan aya değil, ama ağır ağır dönüşüm geçiriyor genelde . Çok yoğun teknoloji taşıdığı da oldu, medikal etfleri de taşıdı, bambaşka şeylerde. yıllık usdtry+15-16 puan gibi bir performansı oldu bende olduğu dönemde ( son 5 yılda da bu civarda) Onun da ötesinde benchmarkların her yıl düzenli 10-15 puan üstünde oldu her yıl.
    Ama GBC'nin 4-5 ay sıfır getiri ile beklettiği dönem de oldu. Günlük gürültüye, haftalık kısa vadelere bakılınca genelde can sıkar, ama benim şahsen yabancı hisse fon tarafında ülkemizde tek güvendiğim ve taşıdığım fon bu.
    Uzun vadede portföyü eritmeyim, dolar mevduatından da bir nebze fazlasını alayım diye düşünenler için bence iyi bir fon bir çok açıdan.
    Döviz bazlı sepetimde hep vardı.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2. Tümü temettü dağıtan şirket olduğu için, yıllık getiri üzerine dağıttığı kar payı ile değerlendirmek lazım. Tabii toplam getiriyi kıstasına göre ayrıca bakılmalı, daha önce araştırdığım bir fon değil açıkçası.

Anladığım kadarıyla dağıttığı kar payından ayrıca bir vergi kesilmiyor, bunu doğrulamak gerekiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Ferrero Yazıyı Oku
    Bir tane geçmiş örnek yoktur Sn pit %10 gibi büyük yüzdesel düşüş..Duzeltmelerde veya olumsuz haberlerde % 3 veya 4 ü geçmez çoğunda...Endeks %5 düşse bile çoğu hsyf o kadar düşmüyor çoğunlukla...Insanlari panikletmeye ve bu şekilde yanlış yönlendirmeye gerek yok bence.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ne zamandır hsyf taşıyorsunuz Sn. Ferrero ? Bir günde olmaz, 4-5 günde olur en iyi hsyflerin bir ayda %25-30 gerilediği bir sürü dönem oldu son 4-5 yılda. Bundan panikleyebilecek adam niye hsyf taşısın ki ? hsyf'ler bütün risk kategorilerine göre en riskli fon enstrümanı. Bunu bilerek girsin , çeşme gibi sürekli akmaz, yeni girecek adam farkında olsun diye uyarmış, bunda ne kötülük var ki ?
    Ayrıca %100 hsyf taşıyan adam, allame-i cihan en iyi fonu alsa bunlara hazırlıklı olacak.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederim hocam ilginiz için. RBH full AFT %75 sattım. NNF ve GBC alıcam sonra da hiç arkama bakmıcam. Çok sağ olun.
    nacizane tavsiyem alımlarını tek günde değil günlere yayarak yapınız. hayırlı olsun
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by adinm Yazıyı Oku
    ZİRAAT PORTFÖY KATILIM 30 EŞİT AĞIRLIKLI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ YOĞUN BORSA YATIRIM FONU
    #Z30KE

Bu fonun bilgilerini tefasta göremiyorum. Kodu da 5 haneli. Bunla ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
    bu tür fonlar, borsada bir hisse senedi gibi anlık işlem görmekte olup borsa yatırım fonu olarak adlandırılırlar ve bildiğimiz tefaş fonları gibi olmadıklarından tefaşta görünmezler.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ne zamandır hsyf taşıyorsunuz Sn. Ferrero ? Bir günde olmaz, 4-5 günde olur en iyi hsyflerin bir ayda %25-30 gerilediği bir sürü dönem oldu son 4-5 yılda. Bundan panikleyebilecek adam niye hsyf taşısın ki ? hsyf'ler bütün risk kategorilerine göre en riskli fon enstrümanı. Bunu bilerek girsin , çeşme gibi sürekli akmaz, yeni girecek adam farkında olsun diye uyarmış, bunda ne kötülük var ki ?
    Salgın döneminin ilk başlarında yalnızca tek bir günde -%10 ACC düşüşünü bizzat yaşamış biriyim.

7. 2 gündür hsyf ve değişkenlerden bir miktar çıkıp likit fona geçiyorum kar cebe yakışır misali, 1350 ler direnç gibi duruyor.
    kırılması için mb faiz kararı ya da yaptırım olmayacağının kesinleşmesi gerekebilir.
    1350 ler üzerinde 2 kapanış alınırsa tekrar girilebilir.
    ytd..

8.  Alıntı Originally Posted by Ferrero Yazıyı Oku
    Bir tane geçmiş örnek yoktur Sn pit %10 gibi büyük yüzdesel düşüş..Duzeltmelerde veya olumsuz haberlerde % 3 veya 4 ü geçmez çoğunda...Endeks %5 düşse bile çoğu hsyf o kadar düşmüyor çoğunlukla...Insanlari panikletmeye ve bu şekilde yanlış yönlendirmeye gerek yok bence.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yanlış yönlendirmiyorum veya panik yaptırmıyorum. HSYF lerde topu topu iyi olan 3-4 tane var. HSYF olup yıllıkta bu yıl %16 yapan var. Her zaman iyimser tarafı göstermek de doğru değil. Marttaki pandemi düşüşüne bakın, en iyi hsyf ler bile -%25-30 yaptı. Pandemi dibinden bu yıl çok sert bir toparlanma olmasına rağmen o düşüşün geri alımı enaz 2 ayı buldu. Bu şekilde de olmayabilirdi. Gelişmekte olan ülke piyasasında olduğumuzu gözden kaçırmamak lazım. Çoğu kişi boğa piyasası olan 2019-2020 yıllarını değerlendiriyor. TKF nin 2018 yılına bir bakın bakalım ne kadar getirmiş?
    İhtiyatlı ve reelist olmak hayalperest olmaktan iyidir her zaman.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 214/1003 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •