Mimar Sinan 1900 u görseydi belki bizde yapardık. O olmayınca at gözunde olmamış demek ki.
Printable View
Neden insanlar AKP ye oy veriyor cunku hizmet var vatan aski var vatandasi dusunmek ve yaninda olmak var
Baskalari konusur AKP yapar.
2025 yılına endoskopi randevusu verilen vatandaş
https://eksisozluk111.com/2025-yilin...9014?a=popular
ne şanslı vatandaşmış ki 2025 senesine randevu alabilmiş, gözlerimde sıkıntılar başladı randevu alamayınca özele gittim iki gözünde katarak [biri ilerlemiş] var ameliyat olman gerekir dediler fiyatını sorunca ikisine 50 bin dediler tabii bu bir ay önceydi , şimdi muhtemelen 75 diyecekler çünkü asgari ücrete yüzde 50 zam geldi haklılar burumda, emekli bir memur olarak[112 acil ambulans şoförü] 1 aylık uğraşmam sonucu bir arpa boyu yol alamadım şimdi kendime 1 hafta izin verdim çünkü psikolojim çok bozuldu izin bitince tekrar randevu alma mücadelem devam edecek, 2023 te uzaya gideceğimize inanan kardeşlerimi öpüyorum
buarada haksızlık yapmayalım maaşımda 10 binden 15 bine çıktı
85 gram döner olmuş 400 TL
https://i.hizliresim.com/bgzzuz4.jpeg
Herkesin elinde ceptel dötüne sokacağına açsın bir baksın , yurtdışında ki markette et başta olmak üzere temel gıda fiyetı nedir..Sonra bilinçli tüketici her ay bir ürüne boykot etsin , bak bakalım o fiyatı şişirenler ne yapacak a.q...
AHABER dinleyerek uzaya 4 şeritli otoban yapıldığına inanacağına dötüne girene baksın daly.raklar....:oleyo:
Dipnot: Almanya Minimum Wage €1,976
TR min 17.000 gayme...
Adam kendi parasıyla eti 8 birime bizimki 400 birime alıyor a.q...
bir sivil platform olmalı farklı siyasi görüşlerden oluşmalı, mesela biber fiyatlarını protesto amacıyla 1 ay boykot düzenleyecek gibi veya 3 harfli bir market eğer ön ayak oluyorsa sırayla kimse gitmeyecek hizaya gelinceye kadar, başka türlü sorun çözülmez.
Lakin...... Hep aynı noktada S veriyoruz... Sonra SS Le satın alıyoruz.
Ben kısa vade olura bakıyorum ayrıca bu ülkede sivil bir insiyatif nasıl alınır öğrenilmeden kim, hangi iktidarı ,ne zaman ne maksatla ,nasıl değiştirebilir? Ayrıca da sadece değiştirmek için değişim değil, denetimle birlikte değişim olmalı başımıza ..... aramaya lüzüm yok :kahkah:
ben ilk defa duydum hakkaten ilginc
https://www.facebook.com/reel/882461766814445
En son ki özel hastaneye gitme olayımız pandemi civarında idi. Dedim hanıma gidelim muayene ücreti çok değil. Hanımın öyle abartılı sorunu yok baker kisti. . Dr muayene etti ( bu arada fazla saplamasınlar diye aynı hastanede çalışan başka Dr arkadaşı arattım.) Neyse muayene etti. İlaveten şunlara da bakalım muayene ücretinin beş altı katı kadar ücret farkı istediler. Hanıma dedim altı üstü enjektör ile çekip alacak. Bu adam muayeneye bu kadar giydirdiyse biz buradan çıkamayız.
Pandemiden önce özelde beş ameliyat oldum. Dr beyin cerrahi çok yardımcı oldu öyle abartılı ücret ödemedim. Bugün ki fiyatlara bakıyorum mümkün değil. Kamu da bile en az 1000-2000 USD bıçak parası alıyorlar. Kamuda bıçak parası yok gözüküyor. Eğer hocanın odasına gidip para vermezsen benim gibi 20 gün yatarsın. Benim özelde ki beyin cerrahi uzmanı beni üniversite hastanesine gönderdi hastane enfeksiyonu yüzünden vidalar sökülecekti. Telefon açtı beraber uzman olduğu arkadaşına git selamımı söyle dedi. Gittik selam söyledik. 20 gün yattım hiç uğrayan yok bana. Ameliyat olacağım Dr belli değil tarih belli değil. 20 gün sonra oradaki çömezin biri yaptı ameliyatı. Ameliyattan bir çıktım kollarım ellerim damar yolu doluydu. Çivi gibi damar yolu intraket vardı. Muhtemelen başıma kötü bir şey geldi. Şuan iki ameliyatım var bekleyen. Pandemi biterse giderim. Beş yıldır da bitmedi.
Açık yüreklilikle söyleyeyim Allah Beyin Cerrahi doktordan razı olsun evladımı bana geri verdi...Hanımında bel fıtığı problemi vardı...Özel Devlet gez Allah gez , en sonunda bir Doç ismi buldum ..Devlette onun yönlendirmesi ile Bölüm Başkanı Profa gittik...Sorun fıtık değildi , dışarıdan 2 kutu ilaç aldırdı , çok şükür Hanımın da sorunu 1 yıldan fazladır çözüldü...
Bazen hastane , hastanedeki doktorun yaklaşımı , adamın hayata bakışı falan çok etkili oluyor...Paragöz ipneler olduğu gibi Mesleğini idealist idealler doğrultusunda yapıp kanaatkar olan değerli Doktorlarda var...Allahdan varlar yoksa sağlık sistemi tamemen çökerdi...
Bugün özelde bir Dr hastaya para ödetmeden ameliyat yapsın muayene yapsın paralı tahlil tetkikler film istemesin o Dr orada çalışamaz. Şuan üniversite hastaneleri hocalar Özel muayene yapsın ameliyat yapsın diye yırtınıyor. Çünkü devletin ödediği miktar çok düşük özel olunca ek gelir kazanç sağlıyor. En son baktığımda SGK nin ödediği doğum ücreti 1000 TL gibiydi. Hele hele devletin muayene tahlil ve film için ödediği paket üniversite hastaneleri için 65 TL gibi biliyorum bu küçük hastaneler için daha düşük. Bunun için biyokimya hormon hematoloji mikrobiyoloji röntgen ultrason dahil. O paraya özelde iki hormon tahlilin maliyeti bile fazladır.
Bu konuda Acıbadem de iyi tecrübelerim oldu, göğsümde timik kist çıktı sanki büyük bir dilim antrikot gibi 18x7 gibi bi şey kocaman tesadüfen gördük covidde devlette 2 prof baktı özelde de acıbadem üniversitesi hastanesi ne gittim Doç Dr Ahmet Yıldırım mıydı neydi adı ben hastaneye gelmeden bütün e nabız çekilen verileri incelemiş ayrıca 10 yıl evvel acıbadem Maslak'ta çekilen göğüs filmine de ulaşıp gelişime bakmış ben gittiğimde neden gittiğimi herşeyi bilir durumda sağolsun beni en son noktaya kadar aydınlattı. Extra hiç bir işlem yapmadı, böyle doktorlarımızda var, ameliyatımı yedikulede prof Levent Cansever yaptı hiç bir kuruş almadı istemedi ve beklemedi ayrıca kendisi Sağlık bilimleri üniversitesi göğüs cerrahisi ana bilimdalı başkanıdır.
Böyle doktorlarda var tüccar kasaplar da var ve olacak iyilerin kıymetini bilip motive etmek lazım en azından tatlı dille...
Aslında Dr larin para hırsının sebebi toplum algısı. Hastanede bir Dr 30 yaşında arabaya binsin personel dahil herkes dalga geçer. Çevresindekiler iyi Dr değil galiba para kazanamıyor bu arabaya biniyor der. Diğer yandan bir uzman Dr 6 yaşında okula başlasa 30 yaşında uzman oluyor. Hele ki asistanlığı süresince yaşadığı şeyler bence o parayı istemesine sebep oluyor. Bizim bu tip uzmanlık sürecini gelişmiş ülkelerde ki gibi kanunlarla hukukla düzeltmemiz gerekir yoksa ilerde tıp da fakir ailelerin çocuklarının tercih ettiği bölümler olur.
Yeniçağ da Arslan Tekin'in bugün ki terör ile ilgili yazısını okumanızı tavsiye ederim.
Adamın biri TV'de, siz dedi hiç zengin ailenin çocuklarının doktor olduğunu duydunuzmu, tamamı orta sınıf ailelerden gelir dedi.
Ben buna polis, subay, hakim ve savcılarıda ilave edeyim. Ankarada yolsuzlukla suçlanan bir hakim pahalı araba, çok lüks daire v.s benim ailem çok zengin dedi, ben de hastir çektim.
Bunun istisnası ise benim bildiğim ABD'dedir, örnek vermek gerekirse başkan John Kennedy'nin kardeşi Robert F. Kennedy (Booby) çok ünlü yüksek savcıdır, o da başkanlığa aday olunca benim tahminim bu ağabeyinin ölümünü çok derin araştırır denilerek, suikastle öldürülmüştür.
Çok uzun ve karışık oldu, bu saatte bu kadar oluyor.
Money puan güzel bir tanımlama olmuş :) , bunları alıp testislerinden asacaksın, eskiden de SGK hastanelerinde Doktor'un masasında kartı olurdu oradan ister alır önce muayene haneye gider sonra hastanede sıra beklemeden işlerini hallederdin demek ki eski günlere geri döndük.
Bu tıp öğrenci lerini seçerken özel bir etik yöntem bulmak lazım sadece sınavla adam alıp yaptırılacak bir iş değil.
abi bence yanlış düşünüyorsnz fiyatlar şişik değil bence heval üstad da yanlış düşünüyor bi kere döviz ederinde mi? süt fiyatı baskılanırken ne oldu hadi protesto ettin süt almadın adam napacak tezek mi yiyecek götürüp ineği satacak eti bi kaç ay ucuz yiyeceksin sonra hem süt hem et girecek reyonlara avrupadan ithal o zaman ab den ithal edeceğine nakliyesi vergisi bilmem nesi ben neden bu paraya üretemiyorum diceksin sorun cycle in basında zaten tam da böyle oldu
sencer solakoğlu şahit olduğum kadarıyla elinden geleni yaptı adamın kafa çalışıyo fuckıfather ne dedi kafamı bozman fıstık ithal ederim suriye den el-answer baklavanın kilosu 650 gaymeydi en son almadım bayadır
saygılar
Gaya abi sizin gibi tecrübeli adam nası böyle der
bakın şimdi meseleyi bir video ile izah edeyim öyle düz koşarsan ağzının yerini de dötünün yerini de saptar bunlar duvar dibi yengeç yürüyüşü yavaştan ege üstadım bilir yoksa bulursun ağzında endoskopiyi :kahkah: kıçında kolonoskopiyi :evil:
https://youtu.be/MIM4DHs0fko?si=HAkd9ZIBYEo6Zn6Y
Yahudiler parayla her işi çözüyor Adamlar sinir uçları ile oynamakta eğitimli profesyonel ..
https://resmim.net/cdn/2024/01/15/ZiGvKT.png
Sevgili Batman,
Bazı ürünler de üretici gerçekten mağdur ama tüketici daha mağdur , geçen gün adam çıktı ve Antalya da sivri biber veya çarliston biber kilosu 2 tl den alınıyor dedi ve istanbul da minimum 39 TL den ortalama 50 Tl den biber satılıyor dedi aynen böyle eylül den bu yana biber 40 50 tl.
Bu bir örnek üretimi süt gibi zor olmayan ve basit olan ürünlere bak tuz, karbonat vb düzenli zam yapıyor lar ürünlerde belki 2 yıllık depo miktarı var eskiden 50 kuruş olan bir paket karbonat şimdi 5 lira bunun üretimle tüketimde ilgisi yok.
Süt konusu farklı devlet politikası gerektiren gerekirse yem de mazotta süt üreticisi ne destek sağlanması gereken bir ürün.
Bilmem izah edebildim mi.
Boykot şart en önce bu 3 harfli marketleri..
Madem tıp konusu açılmış, belki aynı sorunu yaşamış olan, fikir verebilecek biri vardır diye sorayım arkadaşlara...
Geçen eylülde sağ böbreğimde çömelirken, kalkarken vb hafif bir ağrı olması sebebiyle taş veya kum şüphesiyle dahiliye ve ürolojiden randevu aldım. İlk gittiğim gün ayrıntılı kan ve idrar tahlili yaptılar, hafif bir kolestrol yüksekliği dışıda her şey normal çıktı.
Ultrasona yolladı ama Aralık sonuna(yaklaşık 3 ay sonra) tarih verildi. Ultrasona da girdim, görevli "ne taş ne kum var, kristal bile yok" dedi, batın, prostat vb diğer yerlere de baktı , hiçbir anormallik yok dedi. Doktora gösterdim ultrason raporunu, o da kas ağrısı filandır deyip merhem verdi. Zaten başka kötü birşey olsaymış kan ve idrar tahlilinden kendini belli edermiş.Ben tabi o gün herşeyin normal çıkması sebebiyle mutlu bir şekilde eve döndüm.
Neyse ocak oldu ve bende hala bu durum devam ediyor. Sağ böbrek civarında iç tarafta her zaman olmayan, ama arada sırada kendini belli eden bir sızlama. Sizce ne yapmak lazım, daha önce böyle bir tecrübesi veya bilgisi olan var mıdır. Beyin ve sinir cerrahiye filan mı gitsem.
(Bu arada ultrason gününü beklerken bir gece inanılmaz bir sırt ağrısıyla uyandım ve 2-3 gün sonra randevu bulup ortopediye gittim, röntgen çektiler ki zaten o sırt ağrısı 2-3 günü beklerken merhem vb sürerek iyileşmişti, neyse röntgen sonucu da normal çıktı, yani ortopedik bir durum da gözükmüyor, her ne kadar diğer ağrıyla ilgisiz olsada)
valla desidero abim ben hala ekonomik dengenin bozuk olmasında suç buluyorum 3 harfli pahalı satarsa 6 harfli ucuza verir onu kırar yani artık nette her şeyin fiyatı var ama bir de işin içine nakliye kira depo vergi algı işleri girince
hatta bi ara 6 harfli olan da meyve sebze ürünlerini kalem kalem açıklıyordu maliyetleri ara giderleri karını vs. hani biz şişirmedik siz fakirsiniz babında baktığımda sıkıntı gormemiştim ama karbonatı bilemiyorum :)
reha abi de yazmıştı bi ara limon ağacı kesiliyor vs. var bi cenabetlik bi yerde
Qnbfinansbankın mobili cortladı heralde, giriş yapamıyorum
Bir Dana 1 araba fiyatına çıkınca üretici sütle uğraşmıyor...Eskiden ineğin 1 memesi danaya diğerleri süt ürünleri için sağım yapılırdı...Şimdi üretici ineği koyunu sağmıyor direk yavrusuna içiriyor..Hem daha sağlıklı ve besili hemde daha hızlı büyüme oluyor..Adam d*****n erken semirdiğini gördükten ve fiyatınında bir araba yaptığını bildiğinden süt işini süt besiciliği yapana bıraktı..Sonuç itibariyle süt ve süt ürünü üretimi düştü...
Yaw haklısın da ara kalem felan bizim memleket de doktoru, avukatı sahte belge, düşük fatura ile vergi ödemiyor kene(ler), 3 harfliler dötlerinden rakkam uydurmakta zorlanır mı ki.
Aslında yeniden keşfe gerek yok gönder müsteşar yardımcılarını ABD Evropaya orada bu işler nasıl dönüyor bak, dün sayın Heval ın yazdığı Alamanya da et 8 yuro iken burada nassıl 12 yuro oluyor anla gel.
AMA ASLINDA BU OYUNU OYNAYANLAR ALMANYA DA , EVROPA DA İŞLER NASIL YÜRÜR BİLİRLER, MİSAL .100 DOLARLIK YEMİ 1000 DOLARA ÇAKARSAN VE DE BİRİLERİNE YAKINSAN MİLLET SİKTTİM SENE PAHALI YER İÇER,.
O YÜZDEN BOYKOT ŞART.
p.tesi günleri kkm dönüşleri 3 günlük birikiyor diye doları baskılıyor, yarın en az 10 krş. birden salar..
Son emekli zammı öncesi Takvim paçavrası hergün bir kaç tane emekliye zam haberi yapardı.
Son zamdan sonra, bütün muhalif medya da hergün emekliye zam haberi var.
2 sene önce Istanbul'dan Almanya'ya göctüm. Metro'dan bir kere alisveris yapayim dedim, cünkü et en ucuzu orada; ancak ticari isletme yoksa alisveris yapamiyorsunuz(gerci bunun bir katakulli cözümü varmis, ugrastirici). Istanbul'daki Metro'da giriste kart alarak alisveris yapilabiliyor.
o nedenle aldi, lidl, netto ve penny gibi ucuzluk marketlerini baz almak daha mantikli
rewe ve edeka görece daha pahali
bir de burada bazen veriler karsilastiriliyor, eger orta halli dogrulukta bir veritabani isterseniz:
https://eksisozluk111.com/calisilan-...slari--3205221
https://eksisozluk111.com/yurtdisind...alari--5998918
saygilar