Originally Posted by
Ayasofya 2005
Aslında Dr larin para hırsının sebebi toplum algısı. Hastanede bir Dr 30 yaşında arabaya binsin personel dahil herkes dalga geçer. Çevresindekiler iyi Dr değil galiba para kazanamıyor bu arabaya biniyor der. Diğer yandan bir uzman Dr 6 yaşında okula başlasa 30 yaşında uzman oluyor. Hele ki asistanlığı süresince yaşadığı şeyler bence o parayı istemesine sebep oluyor. Bizim bu tip uzmanlık sürecini gelişmiş ülkelerde ki gibi kanunlarla hukukla düzeltmemiz gerekir yoksa ilerde tıp da fakir ailelerin çocuklarının tercih ettiği bölümler olur.
Adamın biri TV'de, siz dedi hiç zengin ailenin çocuklarının doktor olduğunu duydunuzmu, tamamı orta sınıf ailelerden gelir dedi.
Ben buna polis, subay, hakim ve savcılarıda ilave edeyim. Ankarada yolsuzlukla suçlanan bir hakim pahalı araba, çok lüks daire v.s benim ailem çok zengin dedi, ben de hastir çektim.
Bunun istisnası ise benim bildiğim ABD'dedir, örnek vermek gerekirse başkan John Kennedy'nin kardeşi Robert F. Kennedy (Booby) çok ünlü yüksek savcıdır, o da başkanlığa aday olunca benim tahminim bu ağabeyinin ölümünü çok derin araştırır denilerek, suikastle öldürülmüştür.
Çok uzun ve karışık oldu, bu saatte bu kadar oluyor.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer İmleri