Ben kýsa vade olura bakýyorum ayrýca bu ülkede sivil bir insiyatif nasýl alýnýr öðrenilmeden kim, hangi iktidarý ,ne zaman ne maksatla ,nasýl deðiþtirebilir? Ayrýca da sadece deðiþtirmek için deðiþim deðil, denetimle birlikte deðiþim olmalý baþýmýza ..... aramaya lüzüm yok![]()
ben ilk defa duydum hakkaten ilginc
https://www.facebook.com/reel/882461766814445
En son ki özel hastaneye gitme olayýmýz pandemi civarýnda idi. Dedim hanýma gidelim muayene ücreti çok deðil. Hanýmýn öyle abartýlý sorunu yok baker kisti. . Dr muayene etti ( bu arada fazla saplamasýnlar diye ayný hastanede çalýþan baþka Dr arkadaþý arattým.) Neyse muayene etti. Ýlaveten þunlara da bakalým muayene ücretinin beþ altý katý kadar ücret farký istediler. Hanýma dedim altý üstü enjektör ile çekip alacak. Bu adam muayeneye bu kadar giydirdiyse biz buradan çýkamayýz.
Pandemiden önce özelde beþ ameliyat oldum. Dr beyin cerrahi çok yardýmcý oldu öyle abartýlý ücret ödemedim. Bugün ki fiyatlara bakýyorum mümkün deðil. Kamu da bile en az 1000-2000 USD býçak parasý alýyorlar. Kamuda býçak parasý yok gözüküyor. Eðer hocanýn odasýna gidip para vermezsen benim gibi 20 gün yatarsýn. Benim özelde ki beyin cerrahi uzmaný beni üniversite hastanesine gönderdi hastane enfeksiyonu yüzünden vidalar sökülecekti. Telefon açtý beraber uzman olduðu arkadaþýna git selamýmý söyle dedi. Gittik selam söyledik. 20 gün yattým hiç uðrayan yok bana. Ameliyat olacaðým Dr belli deðil tarih belli deðil. 20 gün sonra oradaki çömezin biri yaptý ameliyatý. Ameliyattan bir çýktým kollarým ellerim damar yolu doluydu. Çivi gibi damar yolu intraket vardý. Muhtemelen baþýma kötü bir þey geldi. Þuan iki ameliyatým var bekleyen. Pandemi biterse giderim. Beþ yýldýr da bitmedi.
Açýk yüreklilikle söyleyeyim Allah Beyin Cerrahi doktordan razý olsun evladýmý bana geri verdi...Hanýmýnda bel fýtýðý problemi vardý...Özel Devlet gez Allah gez , en sonunda bir Doç ismi buldum ..Devlette onun yönlendirmesi ile Bölüm Baþkaný Profa gittik...Sorun fýtýk deðildi , dýþarýdan 2 kutu ilaç aldýrdý , çok þükür Hanýmýn da sorunu 1 yýldan fazladýr çözüldü...
Bazen hastane , hastanedeki doktorun yaklaþýmý , adamýn hayata bakýþý falan çok etkili oluyor...Paragöz ipneler olduðu gibi Mesleðini idealist idealler doðrultusunda yapýp kanaatkar olan deðerli Doktorlarda var...Allahdan varlar yoksa saðlýk sistemi tamemen çökerdi...
Bugün özelde bir Dr hastaya para ödetmeden ameliyat yapsýn muayene yapsýn paralý tahlil tetkikler film istemesin o Dr orada çalýþamaz. Þuan üniversite hastaneleri hocalar Özel muayene yapsýn ameliyat yapsýn diye yýrtýnýyor. Çünkü devletin ödediði miktar çok düþük özel olunca ek gelir kazanç saðlýyor. En son baktýðýmda SGK nin ödediði doðum ücreti 1000 TL gibiydi. Hele hele devletin muayene tahlil ve film için ödediði paket üniversite hastaneleri için 65 TL gibi biliyorum bu küçük hastaneler için daha düþük. Bunun için biyokimya hormon hematoloji mikrobiyoloji röntgen ultrason dahil. O paraya özelde iki hormon tahlilin maliyeti bile fazladýr.
Yer Ýmleri