Originally Posted by
Ayasofya 2005
Aslýnda Dr larin para hýrsýnýn sebebi toplum algýsý. Hastanede bir Dr 30 yaþýnda arabaya binsin personel dahil herkes dalga geçer. Çevresindekiler iyi Dr deðil galiba para kazanamýyor bu arabaya biniyor der. Diðer yandan bir uzman Dr 6 yaþýnda okula baþlasa 30 yaþýnda uzman oluyor. Hele ki asistanlýðý süresince yaþadýðý þeyler bence o parayý istemesine sebep oluyor. Bizim bu tip uzmanlýk sürecini geliþmiþ ülkelerde ki gibi kanunlarla hukukla düzeltmemiz gerekir yoksa ilerde týp da fakir ailelerin çocuklarýnýn tercih ettiði bölümler olur.
Adamýn biri TV'de, siz dedi hiç zengin ailenin çocuklarýnýn doktor olduðunu duydunuzmu, tamamý orta sýnýf ailelerden gelir dedi.
Ben buna polis, subay, hakim ve savcýlarýda ilave edeyim. Ankarada yolsuzlukla suçlanan bir hakim pahalý araba, çok lüks daire v.s benim ailem çok zengin dedi, ben de hastir çektim.
Bunun istisnasý ise benim bildiðim ABD'dedir, örnek vermek gerekirse baþkan John Kennedy'nin kardeþi Robert F. Kennedy (Booby) çok ünlü yüksek savcýdýr, o da baþkanlýða aday olunca benim tahminim bu aðabeyinin ölümünü çok derin araþtýrýr denilerek, suikastle öldürülmüþtür.
Çok uzun ve karýþýk oldu, bu saatte bu kadar oluyor.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer Ýmleri