Originally Posted by
Hissedarxd
Gelmişken 1-2 laf edip gideyim dedim...:)
Yukarıdaki yazım ve bundan önceki takas değişimlerine ilişkin tablolar geride duruyor...Malum hisse satışından o dönem sermayenin % 30'una denk gelen miktarda hissenin genel kurulda hiç kimse tarafından temsil edilmemiş olması ve en son yapılan toptan satış işlemini birlikte değerlendirdiğimde, bu gizemli grup çok büyük ihtimal Venezuela'daki şirkette ve dahi CANTE'de yüksek oranda hakim konumdalar...Bakın tekrar söylüyorum bunlar benim -eldeki verilere göre- kendi çıkarımlarım...Haliyle o tarafta şirketi zora sokacak bir oluşumun içerisine giremezler, bu bakımdan sıkıntı yok gibi duruyor...ABD ile F-16 satışının onayı da dahil olmak üzere son dönemde yaşanan olumlu gidişat, Exxon yetkililerinin en üst düzeyde temaslarda bulunması vs eklediğimde oralarda bir şeyler var ama ne ? Şirketin yatırımcı ilişkilerinden çok çektim zaten sorsan da söylemezler bu türden bir içsel bilgiyi...Ama bilen biliyordur...
Son olarak şunu söyleyeyim, CANTE için Venezuela konusu olmazsa olmazdır dostlarım...Çünkü ülkemizin ekonomik durumu termik santral işletip para kazanmaktan çok uzak bir noktada maalesef...Muhakkak stratejik bazı hamleler olması lazım...Tamam, borcu harcı yok ama ürettiği enerjiyi satacak yer de bulamıyorlar ve ayrıca vergi bulma uzmanı bakanımız Mehmet beyin son "karbon ayak izinin vergilendirilmesi" ile ilgili beyanını hafife almamak gerekir...Muhtemeldir ki, Erdoğan'ın hocası sayılabilecek şirket üst yönetiminin bu gidişattan önceden haberi vardır ve ona göre tedbir almıştır...Almıştır da sayın Erdoğan "dün dündür bugün bugündür" felsefesinin de ötesinde dünyanın en pragmatik lideri...Güvenilir mi, bilemedim !...Gerideki "devam eden belirsizlik" konusuna da böylece belirsiz içerisinde belirsizlik yaratmak suretiyle :) kısmen açıklık getirmiş oldum sanki...
Saygı ve hürmetlerimle