bence gyo lar arasinda rasyoları en iyisi alarko gyo..sermaye 10 milyon.yil sonu beklenen 140 milyon kar. temettülü.
yalniz özsermaye karliligi acisindan msgyo % 70 algyo % 20 civarlarinda.
Printable View
bence gyo lar arasinda rasyoları en iyisi alarko gyo..sermaye 10 milyon.yil sonu beklenen 140 milyon kar. temettülü.
yalniz özsermaye karliligi acisindan msgyo % 70 algyo % 20 civarlarinda.
gyo sektorunun pd/dd si genelde dusuk olur.sebebiyse kazandigi paraciklari tekrar gayrimenkule yatirmak zorunda kaldigindan ve temettü sorunu olduğundan hisseye akım az olur. Temettu geliri taahhut ettikleri gibi olursa durum farkli olabilir.
Bir de şurası var 6 aylikta bu 165 milyon aciklanmadan once msgyo nun pd/dd si 5.5 idi. hatirlayan vardir. 165 aciklandi ve defter degerine yakin kabul edilen özkaynaklar kalemi bir anda artti ve pd/dd 1.2 lere düsmüştü.
Önemli olan ne f/k ne de pd/dd dir. ÖNEMLI OLAN PD/DD YI F/K YA ORANLAMANIZDIR.BU DA SIZE OZSERMAYE KARLILIGINI VERİR. yani su an elindeki tum kaynaklarla ne kadar kar edebildigindir.
Örnegin bana 100 tl paranizi verseniz.seneye ne yaptiniz diye parayi sorsiniz hangi cevabi duymak istersiniz. tabiki özsermaye karliligı. 100 tl olan özsermayenizin su an 140 ciktigini soylesem% 40 olan Ö.k. ile mutlu olursunuz.
Arkadaşlar kusurumabakmayın bu topiclerde çok hikaye konuşuyorsunuz.Farzet bu şirket yıl sonu tamamen sallıyorum 100 mln kar etti.Hepiniz ağlarsınız kötü değil mi?e 160 dan 100 e düşmek kötü.SOnra kalktı hisse başı atıyorum 2 lira temettü dağıttı.O zamanda 45 lira verip 0,7 kuruş temettü alan ALGYO alanlar ağlar.Mühendislik okumadığınız bazen o kadar belli ki.
Bu şirket şu an pandoranın kutusu gibi şu an.Hiç belli olmaz bazı şeyler.Harbiden bişey bildiğim yok kendimi tutamadığım için 1-2 kelime karaladım.
Ama şöyle gyo ları alt alta sıralayıp sanki 5.koşu tabela yapar gibi borsa yatırımcısı görünce dayanamıyorum.Bunların hepsi ayrı birer karekter genellemeler ile bu işler olsaydı piyasaya traderlar değil argeciler yön verirdi.Şimdi herkese hayırlı bol kazançlar dilerim.Bazı soruları burada sormak yerine telefon açıp şirkete sormanızı tavsiye ederim.
Bence ne bilanço nede başka bişeyde değil sıkıntı.
...asıl sıkıntı patron satışları..gemiyi terkeden kaptan hissi....
Diğer taraftan 1 yknın 8.80lerden 5000lot alması daha ilginç...5k lotta 10k bıraktı...elinde 300k falan vardı...orda bıraktığının yanında bu sadaka
halniz bu f/k ya bir aciklik getireyim. en son olan bilanco kari degil.tahmini yil sonu kara göre hesaplaniyor.
tuprs a bakin% 40 ö.k. asels % 28. egeen % 40. bu sirketlere bu yuzden yatirim yapiliyor. Yani aktif büyüklük gitgide artiyor. örnek % 40 ö.ķ ile aktif büyüklük 100tl-140tl-196tl-274tl....bu yuzden hisseler 20 yilda genellikle hep artar.onemli olan düşüste dayanabilmek. insallah faydali olabilmisimdir.
sen algyo yu 45 ten alirsan tabi aglarsin.zamaninda algyo halka arz oldugunda alsaydin ne olurdu? kendini bilmis muhendis arkadaş? 20 yillik perspektifte bakarsin bi sey olur.aldim sattimci degiliz.
msgyo 20 yil icindeki getirisini dusunerek yaziyorum tum dusuncelerimi.
F/k gyolarda sökmez...nedeni dürdürülebilir olmaması.yani msgyo atıyorum yıl sonunda 200 m keara ulaştı...temel 2011 teslim 2017....yani bu kear 6 yıllık....
Bu akşam 40 kişiyiz....aselsan 300 altına düşmüyor...hergün kopuyor hoş
ben de onu diyorum f/k onemli degil.her yil olan ozsermaye karliliginda tutarrlilik varsa kagit yukselir zaten.
Sen ALGYO topiğini 17-25 aralıkta bul biraz oku.Benden sana sevgiler saygılar hürmetler.Biraz takıldım sana umarım yanlış anlamazsın.
ha bir de ALGYO da spekciğimiz 40 tan basıp malları 27 den milletten geri alıcam diye uğraşırken ; Bu kağıdın teknik analizi olmaz diyenlere de orada bir analiz yaptım.O gün bugündür yazmam.Çünkü ALGYO topiğini okuyunca ben yazmadan duramıyorum.Herkese hayırlı bol kazançlar dilerim.
ya bu koydugum gyolarına ne söker?
onu diyoruz, o sökmez
bunu diyoruz, bu tutmaz
ya arkadas öyle bi konusuyorsunuzki suan bu hisse bi 3 yıl yeşil yakmayacak gibi geliyor
:)))) borsamızda bir kağıdın 4 günden fazla kırmızı yakması pek olağan değil...ama bu sene enteresan koca arçelik bile dev kearıyla günlerdir kırmızı.
Geçen seneden beri bir dolu kağıtta yapıyorlar...fiyatı yarısına kadar indiriyorlar...geçen sene thy ve goodyearda yaşadım...1 yılda toparladılar ancak.
Bu hissenin sıkıntısı 1 veya 2 defalığına yuksek kar açıklamasıdır. Elinde başka proje olmadığı için geleceği nasıl olacak kimse bilmiyor
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanırım çok kişi bu kağıtta hataya düşmüş durumda yoksa ne dıye böyle düşşün sürekli bi hata var ama ne
Yarın için vurdum kırbacı. :cool:
https://i.hizliresim.com/ByWLMG.gif
YTD
Enteresan moral zaten sifir herkeste.morali dahada bozmak icin bu gayret niye.zarari kabullendim.misal yarin hisse dustu mutlumu olacaksin.empati lütfen.baskalarinin mutsuzlugundan mutlu olanlar cok gecmez mutsuz olurlar.ama insallah herkes mutlu olur bu hisseden.y.t.d.
Dostum istersen kırbacı bir yere koyda uyuyalım artık
Bak saat kaç olmuş. birazda yarın vurursun
borsa acıkken vurursan daha etkili olabilir.
vura vura yorulmuş olmalısınız dinlenmek size
İyi gelebilir.[emoji16]
Lenovo K33a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haydi Abbas, vakit tamam;
Akşam diyordun işte oldu akşam.
Kur bakalım çilingir soframızı;
Dinsin artık bu kalb ağrısı.
Şu ağacın gölgesinde olsun;
Tam kenarında havuzun.
Aya haber sal çıksın bu gece;
Görünsün şöyle gönlümce.
Bas kırbacı sihirli seccadeye,
Göster hükmettiğini mesafeye
Ve zamana.
Katıp tozu dumana,
Var git,
Böyle ferman etti Cahit,
Al getir ilk sevgiliyi Beşiktaş'tan;
Yaşamak istiyorum gençliğimi yeni baştan.
https://www.youtube.com/watch?v=4ldZOF7pm8w
Bu filmin sonunda ıki gozum bi yemek ayarlayalım seninle
Filmin sonunda kazanan yemegı ısmarlar:)
Moral bozmayın...25k lotla %10 yükselebiliyor...hepi topu yarım 1+1 fiyatı....yarın yukarı yapma ihtimali yüksek.
Bu hisse neden mi düşüyor ??
Borsamızda her daim bir trend (moda) kağıt çıkar, herkes bütün elindekileri satar ona dolar, asels.
Tum Kartlar masaya serildi. Önemli olan bundan sonrasi
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynı tas aynı hamam. Sabahtan düştü %4-5. Akşama kadar gider gelir buralarda.
Yakında bürüte de alınır. Olduda bitti maşşalla deriz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Panikle satana gecmis olsun....
Yesilleri yaktık
Birazdan yine kırmızı olur.
yükseltip tekrar aşağıda vurabilirler hemen sevinmeyin..ytd....
Hemen sevinmek yok
Ama ky ye sattirmak icin ellerinden ne geliyorsa yapiyorlar sebebi ne olaki
Bir hafta çalkantılı olur bu kağıtta. 7 nin üstüne çıkabilir ancak çok durmaz.
hisslerini satacak patronun şirketinin hisselerine kim güven duyar....kim alırki ??????????ytd
yükseltip yükseltip vuruyorlar....ytd
Genelde yükseltip yükseltip çakarlar malı..
Bu film baska senaryosu farklı
Sah mat olmus hisse senedine aksam pespese iki haber pompalayıp satacaz diye tehdit ediyorlar.
Amaç ne cozebilmis degilim ama dökmek istediklerinden eminim.
Patron malı 5 tl ye verecek değil herhalde o da yüksek fiyata satmak ister.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisseyi yükseltip, dikkat çektirdiler, sonra da halka arz (ırz) başladı.
Ky de satıp kaçıyor.