para ve maliye politikalarını genişletelim diyen, bunu ekonomi politikasına sokan aynı Keynes değilmiydi ?
Keynes sayesinde ülkeler enflasyon, stagflasyon her ne varsa gördü ?
Burda Keynes'ten alıntı yapmak da ayrı komedi !
Printable View
FOREX'de 400 kaldıraç, 100 kaldraç 10 kaldıraç olabiliyor, ama hisselerde büyük oyuncu isen 2 kaldıracı geçmemen gerekir. Sürekli nakit teminata maruz kalmak yakışmıyor.
%10 düşüşte 1,8 milyar istendiğine göre 18 milyarlık veya kabaca 1 milyar dolarlık girmiş, eğer yönü tuttursaydı 10 milyar dolara kadar çıkacaktı belki.
Takasbank teminatları miktara göre ayarlamalı. Küçük oyunculara yüksek kaldıraç, büyük oyunculara düşük kaldıraç uygulanmalı.
Sistem bu şekilde devam eder ise 10 milyar doları olan kaldıraç ile bütün borsayı alır.
Londra'daki bankerler küçük ülkelerin merkez bankalarını kaldıraç ile sıkıştırabiliyor.
35 milyar TL pozisyon çift taraflı 70 milyar TL eder.
Long olan büyük oyuncular muhtemelen 25 milyar, ufak oyuncunun long kontratı azdır o da 10 milyar olsun. Karşı tarafta 30 milyar TL arbitraj pozisyonu vardır muhtemelen, taban oluyor ama işlem az oluyor, çünkü etkilenmiyorlar.
Yeni oyuncu gelmesin diye başlangıç kontratlar artırılmış. Mevcudun erimesi gerekiyormuş.
Bu tip bir şey bir daha olmaması için olay baştan itibaren incelenip yeni düzenlemeler olmalı.
Emin misiniz? Ben yüzleşmedim ama yazdıgım örnekte yemezmi mc? Ozaman firmanın başlangıc teminatını 3x 5x artırmasının etkisi nerede olur ?
Benim bildiğim böle yanlısta olbilirim ama o yüzden her firma kendi riskine göre bu teminatı belirliyor.;
* Yatırımcının hesabındaki teminat miktarı Başlangıç Teminatı seviyesinin altına düşerse, yatırımcı Teminat Tamamlama Çağrısı (Margin Call) alır. Bu durumda yatırımcı teminatını yeniden en az Başlangıç Teminatı seviyesine kadar yükseltmek zorundadır.
Bence Takasbank ayrı, aracı kurum ayrı. Aracı kurum ekstra teminat isteyebilir volatil durumlarda. Şu anki artırma ise erimeyi sağlayabilmek için olmalı.
Herifin elindeki hisseleri ve pozisyonlar belki iskontolu alacaklar grafiklleri bozdurmayacaklar.
Ya da herif güçlü iken zayıf görün prensibi uyguluyor arkasında daha büyük güçler var. Yarın daha kritik bir gün.
kaldıraçlı piyasalarda kaldıraç oranını ayarlamak en zoru !
çünkü piyasa ile değil kendin ile kapışıyorsun bir insan nefsini nasıl yenebilirki( zor savaş)...
tüm insani zaaflarınla yüzleşiyorsun....hele o hırs denen(masadaki hepsi benim)...hele o ego yok mu( herşeyi ben bilirim )havası...
ben işde o yüzden pala gelsin diyorum çünkü paladan değil kendimden korkuyorum .
çok bildiğimden değil. cahilliğimden korkuyorum. cahilliğin sınırı yok çünkü.
not:okuyunuz ve geçiniz.aklım olaydı uykuyu yarılamıştım.
Daha detaylı çalışma yapıp ortalama hisse hacimine ve fiili dolaşım payı adetine göre, APS ve vadeli işlem hacmi vs incelenebilir.
Herif parayı bulur ise bir çok hissede önemli bir paya sahip olabiliyor.
https://i.hizliresim.com/pciu6jm.jpg
Diyelim 10 bin altı poziyona 20 kaldıraç gibi.
Rakamlar düzenlenebilir, ama gizli bir şekilde vadeliden şirket ele geçirilebilir mevcut düzende. AKBNK halka açıklık çok fazla.
https://i.hizliresim.com/f50upxt.jpg
saygılar dostum gecenin bir yarısında verdiğin tüm faydalı bilgiler için teşekkürü bir borç bilirim.
ne sorsam sanki tüm cevaplar sizde varmış gibime geliyor!
sinema dan borsaya ...
not:orjinal filmler denk gelirse bana herzaman özelden mesaj atarsan sevinirim.sizin seçtiğiniz filmler benimde ilgimi çeker.
saygılar iyi geceler dostum .
Rabbim ettiğiniz tüm duaları kabul eylesin mübarek cuma gecesi hürmetine.
Yarın ola hayrola ben kaçtım.
APS'nin fiili dolaşıma oranı en yüksek hisseleri sıraladım verilerde hata olabilir ama doğru gibi
TSKB de başlarda onun kodu listede çıkmamış, SISE, ODAS, SOKM ortalarda 4 kodlu olanlar çıkmamış listede
https://i.hizliresim.com/7feipnc.jpg
https://i.hizliresim.com/du1ojtu.jpg
Her zaman yarın ölecekmişim gibi yaşıyorum.
Şunu bir yere yazmadık diye bir şey kafamda kalmasın diye yazıyorum.
Sığ suda vadeliden şirket ele filen geçmez.. Çıplak satan hıyar fiziki bulamayacağından fiyat derin uzaya gider..
Bakınız abd penny şirketleri
Kaldıraç sıfır sorun.. 10 milyon dolar 40k kontrat.. Tebde 145k bin var..
Derinlik yok..
Vob sakız parasına gidip geliyor...
Hazzın olduğu müzik ve film endüstrisi farklı amaçlar için kullanılagelir. Medeniyetin makas değişimlerinde kullanılır bir zümre tarafından. öyle dünyayı yöneten aileler zırvalığı falan değil. farklı. maykıl ceksının acısı da buydu insanlık için çok huzursuzdu gerçek yüzü görünce çaresizliğe kapılmıştı. karşı durdu üzerini çizdiler.
Yarının 2 hikayesi olacaktır, bankalar muhtemelen taban olmayacak, Hah dengeye oturduk denecek. Ftse değişimleri sebebiyle bazı senetler hareketli olacaktır. Çok güzel mal dağıtma günü bence. Yani ben pala olsam öyle yapardım ama ben pala değilim malesef.
Bankalardan dolayı - GAP kaçınılmaz..
Vakıf ve Halk, tavan serisine tekrar
Dönüş yapabilir?
Beklentimiz varr..
Geçen ay 5.5 TL civarı olan Halk
3 günde 5 TL düşmüş..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temimat tamamlama çağrısı rekor durumda. 1.797.820.240,90
Longçuları doğruyacaklar bugün
Allah yarttı demiyecek pala
bende 2006 da GEDİK le başladım sonra yanlış hatırlamıyorsam 2008 YFAŞ a geçtim o gün bugündür YFAŞ tayım...vaki değildir resmi teminat dışına çıktığı ama bu sefer yaptılar daha doğrusu son 3-5 aydır yapıyorlardı ama resmi rakamın %10 fazlası oldu önce sonra %50 yaptılar şimdi %100...
öyle x3 x5 teminat ile burada kimse kalmaz...istese de kalamaz...1 kontrat için 17.500 TL ne demek ya? 1 kontrat neye yarar? işlem yapacak olan hiç değilse 5 kontrat yapmalı ki 3-5 tırtıklasın...onun içinde x5 teminatla en az 100 bin TL nakitin olmalı...kaç kişide var yahu 100 bin nakit?
kademeler rezalet oldu zaten kimse kalmayınca bu son teminat saçmalığından sonra...aktif alış-satış arası fark bazen 700-1.000 puan oluyor en iyi ihtimalle 150-200 puan fark oluyor...saçmalık bu...
önceden kademelerde 300-500 kontratlar yazılırdı şimdi 3-5 kontrat yazılıyor...50 kontrat pozun olsa 5-10 kademede kapatırsın...aptalca...
resmi teminat uygulanmayacaksa o zaman ne demeye açıklanıyor bu rakam? madem her kurum kafasına göre takılacak ne anlamı kalıyor resmi teminat rakamının?
nefret ettirdiler iyice...
Teminat tamamlama ile pozisyonu karda olanı beraber bakmak lazım. adam hem alıp başka vadede de sattı ise, teminat tamamlama onu etkilemez. bundan dolayı APS verilerinde iki bacaklı işlem yapanların ayrıca açıklanması lazım. APS verisi 305000 açıklanıyor ama bunların kaçının diğer vadelere karşı bacağı var bilmiyoruz.
Teminat tamamlama ile pozisyonu karda olanı beraber bakmak lazım. adam hem alıp başka vadede de sattı ise, teminat tamamlama onu etkilemez. bundan dolayı APS verilerinde iki bacaklı işlem yapanların ayrıca açıklanması lazım. APS verisi 305000 açıklanıyor ama bunların kaçının diğer vadelere karşı bacağı var bilmiyoruz.
A1 capital de 3 katına çıkardı 1 lot 11.100 tl oldu, bende bırakacam bu firmayı.
Zaten teminat uygulanmasa bile 1 lot 3700 tl yani bu parayı batırabilmen için 37 bin puan yemen lazım ki mc düşesin, yani 1 lot bile başlı başına fiyatı yüksek, kar zarar aynı olduğu için aslında zaten teminatlı gibi oynuyoruz.
Sen tutup 1 lot fiyatını 10 bin tl üzerine çekersen mc yemen için 100000 puandan fazlası içeri girmesi lazım.
Yaptıkları saçmalıktanda öte kusura bakmayın ama aptallık, piyasayı sığlaştırmaktan başka bir şey değil.
Devletin böyle birşeye yasak koyması lazım ee sen kafan estiğinde 1 lotun fiyatını 10-20 bin yap kimse piyasaya girmesin de.
Rezillikden başka bir şey değil.
viop teminat eksiği, bankaları ilk seans ++ yaptırır..
1.8 milyar TL banka vadeli teminatlarına yardımcı olunur, mübarek cuma günü..:)
Akşam seansı ve ETF stabil kapatmı
https://i.hizliresim.com/emr1yhf.png
-88Teminat tamamlama çağrısı yarın için 1,8 milyar seviyesinde. Neredeyse tarihin en yüksek seviyesi diyebilirim.
Buna en yakın 21 Aralık 20221 (KKM düşüşü) çağrısı var. 1,4 Milyar lira ile.
Bist 21 Aralık tamamlama çağrısı sonrasında %4,5- %5 kadar düşmüş. Fakat o düşüş endeksin dibini bulmuş diyebiliriz.
Hem teknik grafikler hem de bu temel veri yarın veya pazartesi gününün Bist'in dibi olacağını ve yeni güç toplamanın bu bölgeden başlayacağını gösteriyor.
https://i.hizliresim.com/1ghdlo4.png
Günaydın esnaf, benim kurumda bu sabah itibariyle 14800 yapmış
şöyle oluyor..mc yemiş olmuyorsun, hesabın ekside gözüküyor, ek pozisyon açamıyorsun ama..yoksa takasbank mc raporuna girmez 3-4 kat teminat artışı kaynaklı eksiler.
ha, kurumdan kuruma değişebilir uygulama, en azından yat fin de yeni poz açmana engel olur, ama ertei gün eksi rakam kadar para getir demez kurum.
benim dün vurguladığım da buydu..saçma teminat artışları, ek poz açmana engel oldu...hedge amaçlı shortlarım yanında, trade için de endeks short açma niyatim vardı...onu açamadım.
Günaydin arkadaşlar
bugün işler var
kabaca bakışım
x100
3550 ye yaklaşılan yerlerden şhort
3200 bölgesinden de long
heralde çok yüksek mc var
bakalım
mc leri tabanda mi hal edecekler
yoksa birileri sistemi zorlamayın hal edin dermi
bazen dalga geçmek için mi, manipülasyon için mi yazıyorsun şüphede kalıyorum..yüksek mc nin sebebi bankalarda long kalanlar, ve bunların yukarıdan kapanmasına izin vermelerini beklemek!!! taban açılması normal bir durumdu bence, ama gün içi bence de tabanlar bozulur.
zaten tabana satış gönderen de muhtemelen kurumlardır...mecburi satışlar yapılıyordur.
3725 den bi cetonumu daha aldım makinadan, kaldı 6 dene
Hayır bu fiyattan almam..Endeksin 1.5 dolar olmasını beklerim.SP500 ünde 3.600 altı hatta 3.200 hedef olur.
Ereğlinin 25 olması gayet normal.Bunların hepsi öngörüdür..gerçekleşmeme ihtimali vardır..o fiyata gelmezse başka hisse mi yok?
Ereğli alacağım 6 hisse- bıst30 dan birisi..onun yerine başkası gelir.
1.5 dolardan sonra ralli beklerim..2.5 dolara kadar.
dolar/tl de 20 olsa alın size 5.000 bıst100
onun için bu düzeltmeden sonra ASLA ASLA short kalınmamalı..
Ben pozisyonda bekleyeceğim. maliyete 3.835-40 a stoploss koydum..oraya gelince başabaş her şey kapanır.
hedefim (hayaldir) var...
İŞC spot-eylül vade eşit malınız varsa taşıyın bedava para..
Shortları kapattım...çok strestli...poz. olmadan bakacağım. Teperse tekrar açarım
biraz özel banka alım denedim, bakalım halim nice olacak
bankalar makus talihini kırarsa, endeks dünü zirveleri test eder
Istinyeden geçeceğim mesajınız varsa ileteyim:)