Originally Posted by
oguzvortex19
Emin misiniz? Ben yüzleşmedim ama yazdıgım örnekte yemezmi mc? Ozaman firmanın başlangıc teminatını 3x 5x artırmasının etkisi nerede olur ?
Benim bildiğim böle yanlısta olbilirim ama o yüzden her firma kendi riskine göre bu teminatı belirliyor.;
* Yatırımcının hesabındaki teminat miktarı Başlangıç Teminatı seviyesinin altına düşerse, yatırımcı Teminat Tamamlama Çağrısı (Margin Call) alır. Bu durumda yatırımcı teminatını yeniden en az Başlangıç Teminatı seviyesine kadar yükseltmek zorundadır.
şöyle oluyor..mc yemiş olmuyorsun, hesabın ekside gözüküyor, ek pozisyon açamıyorsun ama..yoksa takasbank mc raporuna girmez 3-4 kat teminat artışı kaynaklı eksiler.
ha, kurumdan kuruma değişebilir uygulama, en azından yat fin de yeni poz açmana engel olur, ama ertei gün eksi rakam kadar para getir demez kurum.
benim dün vurguladığım da buydu..saçma teminat artışları, ek poz açmana engel oldu...hedge amaçlı shortlarım yanında, trade için de endeks short açma niyatim vardı...onu açamadım.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri