Bence Göbeklitepede o yapıları yapanlar belki insan olmayabilir bir ihtimal. Yerinde detaylı inceledim. O bölgede insanın yaşaması pek mümkün değil. İnsanın yiyeceği içeceği bir yer değil. Su yok. Kuyu yok. Tarım yok. Hiç bir şey yok. O zaman belki 3 harfliler olabilir. Zaten Kuranda önce 3 harfliler vardı, sonra İnsan yaratıldı diyor. Mantıksız olduğunu düşünmüyorum. Şaka olsun diye de yazmıyorum. Bizden önce bu dünyada bizim zaman boyumutuzda yaşadılarsa neden gözle görülebilir eserler bırakmış olmasınlar.
Göbeklitepe haricinde de bir sürü neden nasıl olduğu açıklanamayan dev yapılar var.
Göbeklitepedeki dev kayaları taşımak için böyle dev araçlar lazım. http://sahadakiler.com/en-buyuk-10-maden-kamyonu/ Tekerlek ne zaman icat olmuştu? 12 bin sene önce böyle deva kamyonlar mı vardı? Zannetmiyorum. Ayrıca o kabartma heykelleri bozmadan dev kayalara işlemek için lazer mi vardı? Zannetmiyorum.
Mısır Piramitleri mesela. Mısır müzesini gezenler belki yerinde görmüştür okumuştur. Tutankamon bu yapılar bizden çok önce vardı, biz yapmadık diye bizzat kayıtlı Papirüslere böyle yazdırmış.
Keza Sfenksi yanından yakından görenler de bilir. Bunun herhangi bir yapı ile benzerliği yok. Karbon testlerinde yüzbinlerce yıl eskiye dayandığı çok yüksek ihtimal.
Keza Bosnadaki dev güneş piramitleri de 35 bin yıllık eski yapılar olarak sınıflandırılıyor. Tenisçi Djokoviç in eğitim merkezi de orada. Gidenler muhakkak görmüştür.
Kuranı Kerimde biz 3 harflileri önce yarattık, önce onları bu dünyaya gönderdik deniyor. Kurana göre insan varlığı onlardan sonra yaratılmış ve Dünyaya onların yerini almak üzere gönderilmiş.
İsteyen inanır isteyen inanmaz. Fakat bu kitaba inananlar için madem bu kitap gerçekse bu 3 harfliler bizim zaman boyutumuzda bize hangi eserleri bırakmış olabilirler diye sorulması gerekmez mi?
Teoloji bilimine göre bunun ihtimalinin sorgulanması lazım. Kuran da bunun suresi de var. Merak eden okuyup kendi kendine değerlendirsin.
Dolar topiği meşgul ettim ama pazar gırgırı olarak aklımdaki bir ihtimali yazayım dedim. Neyse biz en azından gördüğümüzü anladığımızı doları euroyu faizi altını vs vs değerlendirelim. Bu konular yoruma çok açık, her türlü kahve muhabbetine gidebilecek gevşek konular.