Sayfa 442/1001 İlkİlk ... 342392432440441442443444452492542942 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 3,529 - 3,536 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Adamlar avcı gurubu,nasıl zaman bulmuşlar bunları yaparken,üstelik %1-10 bölümü çıkartılmış ortaya,daha alt katmanlarda ne var acaba ?,yaparken başka yerden görmüş,yada yardım almış olabilirler.Edgar Caydce Sfenks altında atlantislilerin gizli bölümü var demişti çok önceden,japonlar giriş kapısını buldular araştırmalarında,mısır hükümeti izin vermedi araştırmaların devamına,Atatürkünde Mu araştırması yarı kalmıştı öldüğünde,sanırım eski dediğimiz uygarlıklarda bilimsellik vardı,ama ne tür bilemiyoruz,üstelik yazı yok sadece oymacılık var

Bence Göbeklitepede o yapıları yapanlar belki insan olmayabilir bir ihtimal. Yerinde detaylı inceledim. O bölgede insanın yaşaması pek mümkün değil. İnsanın yiyeceği içeceği bir yer değil. Su yok. Kuyu yok. Tarım yok. Hiç bir şey yok. O zaman belki 3 harfliler olabilir. Zaten Kuranda önce 3 harfliler vardı, sonra İnsan yaratıldı diyor. Mantıksız olduğunu düşünmüyorum. Şaka olsun diye de yazmıyorum. Bizden önce bu dünyada bizim zaman boyumutuzda yaşadılarsa neden gözle görülebilir eserler bırakmış olmasınlar.

Göbeklitepe haricinde de bir sürü neden nasıl olduğu açıklanamayan dev yapılar var.

Göbeklitepedeki dev kayaları taşımak için böyle dev araçlar lazım. http://sahadakiler.com/en-buyuk-10-maden-kamyonu/ Tekerlek ne zaman icat olmuştu? 12 bin sene önce böyle deva kamyonlar mı vardı? Zannetmiyorum. Ayrıca o kabartma heykelleri bozmadan dev kayalara işlemek için lazer mi vardı? Zannetmiyorum.

Mısır Piramitleri mesela. Mısır müzesini gezenler belki yerinde görmüştür okumuştur. Tutankamon bu yapılar bizden çok önce vardı, biz yapmadık diye bizzat kayıtlı Papirüslere böyle yazdırmış.

Keza Sfenksi yanından yakından görenler de bilir. Bunun herhangi bir yapı ile benzerliği yok. Karbon testlerinde yüzbinlerce yıl eskiye dayandığı çok yüksek ihtimal.

Keza Bosnadaki dev güneş piramitleri de 35 bin yıllık eski yapılar olarak sınıflandırılıyor. Tenisçi Djokoviç in eğitim merkezi de orada. Gidenler muhakkak görmüştür.

Kuranı Kerimde biz 3 harflileri önce yarattık, önce onları bu dünyaya gönderdik deniyor. Kurana göre insan varlığı onlardan sonra yaratılmış ve Dünyaya onların yerini almak üzere gönderilmiş.

İsteyen inanır isteyen inanmaz. Fakat bu kitaba inananlar için madem bu kitap gerçekse bu 3 harfliler bizim zaman boyutumuzda bize hangi eserleri bırakmış olabilirler diye sorulması gerekmez mi?

Teoloji bilimine göre bunun ihtimalinin sorgulanması lazım. Kuran da bunun suresi de var. Merak eden okuyup kendi kendine değerlendirsin.

Dolar topiği meşgul ettim ama pazar gırgırı olarak aklımdaki bir ihtimali yazayım dedim. Neyse biz en azından gördüğümüzü anladığımızı doları euroyu faizi altını vs vs değerlendirelim. Bu konular yoruma çok açık, her türlü kahve muhabbetine gidebilecek gevşek konular.
    Son düzenleme : kastirsef; 01-10-2023 saat: 23:17.

2. Enteresan bir millet olduk dolar topiğine şöyle bir baktım son 10-15 sayfasında Doların d si yok. Hakikaten enteresan..

3.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Enteresan bir millet olduk dolar topiğine şöyle bir baktım son 10-15 sayfasında Doların d si yok. Hakikaten enteresan..

Dolar analizi yapmaya gerek yok ki. Asgari ücreti 380 / 400 / 420 ye böl, asgari ve azami bantları bul. Dört işlem bilgisi yetiyor.

4. İkinci daha kesin fakat zahmetli olan diğer dört işlem ise M3 para arzındaki artış oranları karşılaştırmasıdır.

Aylara göre Türkiye TCMB TL M3 artışına bak.

https://tr.tradingeconomics.com/turkey/money-supply-m3

Sonra FED in USD M3 artışına bak.

https://fred.stlouisfed.org/series/MABMM301USM189S

Bunların artış yüzdelerini birbirine orantıla ve olması gereken dolar kurunu bul.

Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Bence o bölgedekiler insan olmayabilir bir ihtimal. Yerinde detaylı inceledim. O bölgede insanın yaşaması pek mümkün değil. İnsanın yiyeceği içeceği bir yer değil. Su yok. Kuyu yok. Tarım yok. Hiç bir şey yok. O zaman belki 3 harfliler olabilir. Zaten Kuranda önce 3 harfliler vardı, sonra İnsan yaratıldı diyor. Mantıksız olduğunu düşünmüyorum. Şaka olsun diye de yazmıyorum. Bizden önce bu dünyada bizim zaman boyumutuzda yaşadılarsa neden gözle görülebilir eserler bırakmış olmasınlar.
    3 Bin yıl önce Sahra ormanlarla kaplıymış, Mezopotamyadaki uygarlıklar falan o zamanların eseri, Şanlıurfada yaşam yokmu da Gobeklitepede yaşam olmasın, ayrıca Firig ve Hitit uygarlıklarının ormanları keserek Anadoluyu çölleştirdikleri bilinen bir şeydir.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Syn kastirsef ;

Bahsettiğiniz olay Kuran da açıkça anlatılmış...Kan döken ve bozgunculuk çıkaran akıllı varlıkların helak edildiği ve onların Halefi olarak İnsanların gönderildiği ifade ediliyor.Bu Akıllı varlıkların 3 harfli olduğuna dair hiçbir bilgi de yok...

Bazı tefsirciler ise Halef kelimesini farklı yorumlasa da genel kanı bu yönde...

Dipnot:Kuran la ilgili düşüncem farklı olsa da İlahiyatçılar kadar Kuranı ve onun usul ilimleri ile ilgilenmişliğim var....Edip gibi kendimi ikna için 19 mucizesi falan da üretmedim ...

7.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Syn kastirsef ;

Bahsettiğiniz olay Kuran da açıkça anlatılmış...Kan döken ve bozgunculuk çıkaran akıllı varlıkların helak edildiği ve onların Halefi olarak İnsanların gönderildiği ifade ediliyor.Bu Akıllı varlıkların 3 harfli olduğuna dair hiçbir bilgi de yok...

Bazı tefsirciler ise Halef kelimesini farklı yorumlasa da genel kanı bu yönde...

Dipnot:Kuran la ilgili düşüncem farklı olsa da İlahiyatçılar kadar Kuranı ve onun usul ilimleri ile ilgilenmişliğim var....Edip gibi kendimi ikna için 19 mucizesi falan da üretmedim ...

Konuyu buraya park edelim ve topiği şişirmeyelim derim.

Kuranda net sadece 2 varlık var ibadet için yaratılan. İnsanlar ve 3 harfliler. Başka bir varlık tipi yok. Diğer tür Melek ama onun da ibadet etmesi ve dünyaya gelmesi gibi dir durum yok.

Benim aklıma gelen Kurandaki anlatılanlara göre bir ihtimal ilk başlarda belli bir zaman diliminde bu 2 tip varlıklar birlikte yaşamış olabilirler. Sizin bahsettiğiniz bozgunculuktan kastedilen belki hibrit varlıkların ortaya çıkması olabilir. Hibrit varlıklar üretilince ortalık karışıp tanrının gazabı geliyor olabilir. Bu tabi kimsenin bilemeyeği bir şey. Ancak tuhaf tuhaf heykeller var. Bunlar durduk yerde ortaya çıkmaz diye düşünüyorum.

Konuyu buraya park edip topiği yoruma boğmayalım. Yorumunuz için de sonsuz teşekkür ederim. Okuyan insan neye inanırsa inansın çok kıymetlidir. Bütün kutsal kitapları okumak lazım.

Klaus Schmidt te bazı heykeller konusunda benim gibi düşünüyor. Sayfa 245. Vaktiniz olura bu araştırmayı bir ara okuyun.

https://dergipark.org.tr/tr/download...e-file/2755820

İyi pazarlar.

Dolara Euroya Altına Faize FEDe ECBye TCMBye devam. Paramızı arttıralım haftaya. Selamlar.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Enteresan bir millet olduk dolar topiğine şöyle bir baktım son 10-15 sayfasında Doların d si yok. Hakikaten enteresan..
    Saldık onu kendi haline be ya, koyverdik gitti

Aga rezerv biriktirecez diyor, 10-12 birikiyor, çat 1 ay sonra biriktirdiğini satıyor, sonra tekrar biriktiriyor gibi yapıyor, faiz arttıracaz diyor, enflasyon daha da hızlı artınca, hiç arttırmamış gibi oluyor, diğeri çıkıyor düğüm olmuş burası optimize edecem diyor...

E saldık biz de, napalım, hesap kitap tutmuyor, kafasına göre, dış ticaret açığı 12 aylık 109 milyar dolar, toplam dış borç muhtemelen yarım trilyon dolara ulaştı, nema problema....onlar da salmış..

Enflasyon verisi yanlış, işsizlik verisi yanlış, mülteci sayısı müphem, kayıt dışı ekonomi...Deflatör tutarsız..sorarsanız her şey mükemmel, kapı kapı dolaşıp borç arıyorlar...

Mevzunun dolarla ilgisi yok zaten, mevzu TL ile ilgili, çatır çatır para basıp değerini düşürüyorlar, mürekkep ve kağıt olduğu sürece sorun yok? Ne hızla basıldığını, nereye kadar basılacağını da bilen yok, son yıllarda hedeften ciddi manada sapmayan bir tane OVP yok, hala OVP ye bakıyoruz işte, yıl sonu hedef 30.4...

Evet, konu dışına çıktım arkadaşlar özür dilerim, ne diyorduk Göbeklitepe'deki heykelin şeyini kim kırdı

Sayfa 442/1001 İlkİlk ... 342392432440441442443444452492542942 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •