Αφτος λέει ο τί «Γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος» καί εγω λέω οτί «Όπου λαλουν πολλοί κοκόρι αργεί να ξημερώσει»
Printable View
....:ok::shh::shh::shh:
Sayın Cari Söke 12 ay çalışacak demişsinizde Söke’nin tam kapasite çalıştığı tek dönem son çeyrek,o dönemdede çeyrek bazda 300 milyon olan ciro 200 milyona düşmüş,Hesler yağış rekorları kırıldığı dönemde bile dünyanın zararını etmiş,Nuh “Tufan”’ı olsa yine kurtarmaz,94 milyona düşen borç azalacak diye beklerken 140 milyon olmuş,bırakın artık sadece bardağın dolu tarafını görmeyi ,birazda boş tarafına bakın çünkü bardakda neredeyse su kalmamış :)
Söke Pd Batıdan fazla ise bunun tek bir sebebi olabilir,Batı’da bir bedelli,sevgili yönetim Söke’de şu anda bir bedelli yapamıyacağınıza göre Batı’da bir an önce geç kalmadan yapınki daha fazla bankalara çalışmayın,topiğe görede hazır herkes hissedeyken,hep beraber taşın altına elimizi koyalım,arkadan birde Söke’de yaparsınız borçlar sıfırlanır gider,zaten bilançoya bakarsak son çeyrek baya stok yapılarak ve muhtemelen sevkiyatlarda yeni yıla ertelenerek bilanço buna hazırlanmış,evet karar zamanı ya şimdi yada hiç bir zaman...
Hem bedelli o kadar kötü bir şeyde değil,ciddi anlamda vergisel avantajıda olacak,bankalara ödenen yüzlerce milyon lira faizden sonra bir kısmı telafi edilir en azından,sayın Cari bu konuda bizi detaylıca aydınlatırsanız çok sevinirim,bilanço dipnotlarında Söke’deki bedellilerden dolayı oluşan 69 milyon liralık vergisel avantaj net olarak görünüyor.
Yok dostum onlar tahtada 3 kuruş menfaat temin etmek için yapmayın dedikçe burada ortam yaratanların ender fikirlerini bekliyorlarmış.Biliyorsun kendileri aylarca esas BTCIM uzmanı biziz diye burada döktürüyordu.Baksana elin oğlu hepsini dut yemiş bülbüle çevirdi.Hepsi sus pus oldu.Yazık.Evdeki hesap çarşıya uymadı tahtada düşsede ucuza mal alsak peşinde olanlar tahtanın altında kaldı.Bizim için zaten fark eden bişey yok.........Elinizde tonlarca mal varken 3 kuruş al-sat kazancı elde etmek için buralarda akıl oyunları oynarsanız birileri de sizin işte böyle aklınızla oynar.Şimdi gidin GEDİK ten bu işleri yapan toz kondurmadığınız abinize benden selam söyleyin.
.Bistte işlem gören birkaç şirket dışında Pd nin hiç anlamı yoktur.Biizim yönetim Allaha emanet.Şirket ticari olarak çalışıyor ve üretiyorsa gerisinin önemi yoktur.Borsa fiyatı yönetimin umrunda olsa böyle olmazdı.Fiyatın itibar olduğu bir borsa için bizim 40 fırın ekmek yememiz lazım.Bu şirketin ABD de işlem gördüğünü düşünebiliyormusun.Küçük yatırmcı hakkını aramakla kalmaz yönetimi hoplatırdı.Batının pd sökeden düşük olması bedelli anlamına geliyor demek yeterli değildir.Tahta ne olduğu belli olmayan çapulcuların elinde de ondan böyle...
Bakın fark iyice açılmaya başladı,ne diyelim şimdi,şöyle desem olurmu mesela;Söke ihracata dövizle satıyor parayı kırıyor! Batı iç piyasaya tl ile,maliyetleri çok arttı zammıda henüz yapamadı,şöyle bilimselde bir done koyalım olsun bitsin,2018 esas faaliyet kar marjları 1Ç.%20,7 -2.Ç.17,9-3.Ç.12.9-4.Ç.8,15 ,Batıda veriler çok kötü! sebeb bu olmalı!
Daha öncede söylemiştim Söke ile kimsenin bir derdi yok,Söke gidemiyorsa tek sebebi Batıdaki operasyon,Söke’nin de sorun çözülene kadar gidebileceği yer sınırlı,aksi olursa büyük süpriz olur.
Kar marjlarında dramatik düşüşü tersine çevirmenin tek yolu yapılacak zam,piyasa şartları ve gelen tepkiler üzerine zam oranında düzeltmeye gidildi,bir miktar zam zaten zorunlu olarak yapıldı ama marjları ne derece düzeltti bunu ilk çeyrek bilançoda göreceğiz.
Düşünsenize ihracatını bile ana şirketi üzerinden yapan,aynı sektörde faaliyet gösteren,enerjideki %30 pay ve batıdaki %4 den başka iştirakide olmayan Söke ana şirketinden 30 milyon tl daha yüksek fiyattan işlem görüyor!?!
2018/9 Bilanço da zarar kur farkı ve finasman gideri yüzünden 100 milyon değilmiydi..13.5 milyona düşmüş bunun neresi kötü anlayamadım.Cirodaki artış bilançoya yansımış.Evet şirketin finansman sorunu çözülmüş değil ama üretimdeki artış oldukça iyi gidiyor.Önümüz yaz inşaat sezonu.Olaya bakış böyle olmalı bence.
Sayın Eksipnos35;
Allahtan ellerinde LİMAN diye bir şirket var.Yoksa durum çok daha kötü.
Marjların gerisin geriye gittiği böyle bir tablodan herkes memnun mu?
3.çeyrek 2. çeyreğe göre 50 milyon daha fazla satıyorsun. faaliyet kar marjın %5 düşüyor. ( ÇOK ZOR BİR GK SORUSU;GK GİDECEKLER BU SORUYU NOT ALSINLAR BENCE İYİ ANALİZ EKSİPNOS35 )
Hata kimde satan iyi fiyata mı satamadı ? üreten verimli mi üretmedi ?sorun ne?
Ytd.
Saygılar,
Marjın azalmasının temel sebebi muhasebesel bir durum. 2. Çeyrekte dolar ucuzken stoka atılan hamadde, dolar kurunun tavan yaptığı 3. çeyrekte satılınca yüksek kar marjı gözüküyor. Aynı hareketi tersten 3. çeyrekte yüksek dolar kurundan maliyetleyip kurun geri geldiği 4. çeyrekte satınca bu sefer marj azalıyor. 2019 1. çeyrek kurun daha stabil gittiği bir dönem olduğu için gerçek karlılık açısından daha net bir tablo verecektir.
Bu arada şirketin danışman firmalarla ile görüştüğü ve varlıklardan bazılarını satabileceğini duygum. Umarım limanı değilde pek anlamadıkları ve beceremedikleri enerji varlıklarını satarlar. 70 MW hidroelektrik santralini 85 milyon dolara almışlardı zamanında bugün de kabaca 70-80 milyon dolara satsalar grup olarak tüm kısa vadeli borçlarını kapatırlar ve geriye 700 milyon TL civarında uzun vadeli borç kalırken çimento şirketleri onu kolaylıkla 3-4 yılda kapatırlar. Limanı satarlarsa büyük hata ederler, şu an ellerindeki en güzel varlığı satmış olurlar.
Bu bilginin herhangi bir kaynağı var mı.
Doğru olmasını burada yazan çizen herkes ister sanırım.Doğruysa bile yine en son biz duyarız.
İşte can alıcı nokta burada döktüren bazı arkadaşların son zamanlarda gıkları çıkmaz oldu.Çünkü çünküsü işte çünkü.Burada dürüst insanları insider mincider itham edip kendileri .................
Tahtadakiler buradaki yancıları ile olmayacak işe kalkışıp milleti buna ikna ederiz sandılar.Dedim ki yapmayın.Biz yemeyiz dinlemediler.Biz yemedikçe de istediğinizi elde edemezsiniz ama anlamadınız.Şimdi kıvranıp durun tahtada yancılarınızla beraber.Yüreğiniz yiyorsa da gelin yazın artık burada tabii kime ne yedirebilirseniz artık...................
Sayın Enerjizer duyumu bilmem yazdığınız yaptığınız analiz için size teşekkür ederim.
Şimdi bir diğer noktaya gelelim.Herhalde Söke ile BaTı arasındaki fark BATI nın araziler dağ taş Söke nin araziler de çok kıymetli ekolojik tarım arazisi.Herhalde olan fiyatlama da bu.Tabii millet yerse...
Hisse önce bir normal olması gereken fiyatlamayı yapsın gerisine sonra bakarsınız sonra tartışırsınız............
Senin gönlünde yatan rakam nedir.Lunar.
Şirketin mevcut yönetimi hisselerini kaça devretmeye razı ise benim fiyatımda odur bunca çektiğim cefaya.
Burada bazılarının gıklarının çıkmamasının sebebi de yukarıda sayın Energizer arkadaşımızın yazdığı duyumun çoktan kulaklarına gitmesi zaten.Yoksa çookkkk destanlar yazarlardı burada.Hani arkadaşlar hem küçük yatırımcı dostu hemde tahtadaki spekin kankisi ya o bakımdan.
Bu derin sesizlik hayra alamet değil.Yakında fırtına kopacak sanki...
Çine HES Özelleştirme İhalesi
EÜAŞ'a ait Çine Hidroelektrik Santrali'ne en yüksek teklif, 120 milyon 500 bin lira ile İşKaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'den geldi.
Aydın'daki 46 megavat kapasiteli Çine HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesi için 5 firma teklif sundu.
http://beyazgazete.com/haber/2018/4/...i-4444987.html
Hayrola ne bu ilgi hiç işinizin olmadığı hissede.Yok yok Bizimkiler Hesleri alanlara hibe edip bir de üstüne para vereceklermiş.Bu topiclerde yazılardan kimlerin tekerine çomak sokulduğu öyle güzel anlaşılıyor ki.Kimlerin bu dümeni çevirenlerin değirmenine su taşıdığı bu işlerden nemalandığı o kadar çok belli oluyor ki.Ne o korktunuz mu 3-5 nemalandığınız işler bir daha olmayacak olamayacak diye.
Arkadaş Devletin ihalesi ile özel şirketin sahip olduğu bir varlığı karşılaştırıyor.Yersen her zaman olduğu gibi tek dert kafa karıştırma.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/u...icimin-4366665
sor bakalım bizimkiler Limanı şimdi 43 mln dolara almış 43 mln dolara verir mi.Sürekli yalan dolan şeyleri buraya pompalayıp 3 kuruş menfaat peşinde olacağınıza hak ettiğiniz şeylerin peşinde olun size tavsiyemdir.
Maliyetler ve kar marjı konusuna katılıyorum,sonuçta maliyetlerdeki en büyük kalem kömür ve elektrik dolara endeksli ve kurdaki sert artış fiyatlara tam olarak yansıtalamayınca marjlar düşüşe geçmiş,agrega fiyatlarındaki artışıda dikkate almak lazım...
Varlık satışı ile ilgili kulislerde konuşulanlar tabiki bizimde kulağımıza çoktan geldi,hatta topicdeki çeteninde kulağına gelmişki üç dört gündür sesleri çıkmaz oldu,bunlar tamamen söylenti ve hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerekir,bu yüzden bunu kalkıp bizim topicde yazmamız tabiki doğru olmazdı,şirketten resmi bir açıklama gelmedikçe sizlerde fazla dikkate almayın derim...Ancak bu kadar ciddi borcu olan,bu kadar yüksek oranda bankalara faiz ödeyen ve önümüzde ciddi risklerin olduğu bir konjonktürde şirketin bunu düşünüyor olmasıda gayet doğal,muhtemelen en azından A ve B planları vardır,sayın Kırmızıya katıldığım nokta Hesleri şu dönemde tek olarak satarsanız iyi bir teklif gelmesi zor görünüyor,mesela bugün Kovada Hesler ihaleye çıksa gelecek en iyi teklif 30 milyon doları geçmez,gurup bu Heslere 55 milyon dolar verdi diye hatırlıyorum,ancak Batıenerji şirket olarak komple satılırsa ki doğru olanda bu görünüyor belki 60-70 milyon dolar bir fiyata gidebilir,liman satışı kesinlikle düşünülmemeli bile,ancak iyi bir teklifle ortaklık olabilir.
3 HES 70-80 milyon usd verirlerse hiç durmasınlar, bu fiyatları yapmaz; ama sadece LİMANI 100 milyon usd satıyoruz desinler,
havada kaparlar. 3 hes +limanı satığını varsalım .tüm kredileri sıfır olan 2 adet çimento fabrikası bir tanesi sıfır daha yeni yapıldı.
22 tane beton tesisi+şehrin içinde kalmış arsaları ,türkiye de hangi çimetosu vardır. Borsa fiyatı 2,37???
ytd.
Saygılar,
ytd.
Saygılar,
Yok ben şimdi Tüm BTCIM portföyümü verip ; Burada ilk dile getirildiğinde 1,80 şimdi 1,07 olan tam bir yatırımcı dostu şirket UFUK yatırıma geçicem??????????????????????????????????????????? ????????????????
Yok ama bu topicde bazılarına harbiden müstehak bazı şeyler o da ayrı konu.Hepsine sıra gelecek bir gün.
Topicte bazı yazıları yazarken nedir bu rahatlık. Çünkü tahtada bu işi yapanlarla dirsek teması var bazılarının da ondan.....
Korkudan kapanış yaptığınız kurumu bile değiştirdiniz bugün.Yine yapsaydınız ya Gedik ten kapanış.Sanki sürekli kapanış yapan GEdik deniz ya da bugün kapanış yapan GLOBAL aynı el değil.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...20#post3257820
Bu sayfayı OKU .
YTD
Ben okuyacağımı okudum seninle ilgili benim karnım tok bunlara.Sen hayatta işim olmaz dediğin hisse ile ilgili daha geçen ben bu hisse ile her zaman ilgiliyim diye kendin burada yazdın mı yazmadın mı?Bana daha neyin hikayesini anlatıyorsun.Zagalanmanın mı?Bir tanesinin de BTCIM maliyeti -3,57 idi açık yapıp çarpılınca 6 ay uğrayamadı buraya benim karnım tok sizin gibilere.Şimdi de önce madur yatırımcı idi şimdi de herşeyi bilen büyük trader.Yersen.
O yüzden bu topiclerde her ne yapmaya kalkışıyorsan benim bulunduğum yerde yapma.Allaha yakın ol bana uzak yolun açık olsun.
Benim karnım tok bunlara.Dediğim gibi yolun açık olsun.Git başka yerlerde yatırımcı dostu ol.Gidin kendinizi içinde olduğunuz işler ile değil derin piyasalarda ıspat edin.Ben senin nerede ne yazdığını özellikle genel piyasa için sonra ne olduğunu çok iyi biliyorum.Biliyor olan genel piyasa görüşlerinde çuvallamazdın.
https://www.yeniasir.com.tr/ekonomi/...ik-dev-yatirim
Al sana belge o zaman toplam 86 mln dolar ödenen hesler için aklın sıra 20 mln dolar bile etmez demeye götüreceksin susucaz burada.Borçlar olunca ödenmez diyeceksin varlıklar olunca para etmez diyeceksin hemde bu hisse ile hiç ilgim yok diyeceksin bunu da hissenin dip fiyatlarında yapacaksın bizde susacağız öyle mi?Daha çok beklersin.Burada her böyle şeyler yapmaya kalkıştığında benden cevabını alırsın.Benim bulunduğum yerde yapma nerede ne yaparsan o da orada olanların sorunu.
Şirketin varlık satışına gideceğini zannetmiyorum. Borçlarını çevirecek kapasiteye fazlasıyla sahip hem borçların vadesi uzun bu sene işler düzelir ellerindeki varlıkları öldüm pahasına satmak aptallık olur. Ytd
Eğer doğruysa tahtayı baskılaysalarin bu bilgiye sahip olduğu ortaya cikar