Originally Posted by
keko
doviz dönem başında 5,30 idi ,dönem sonunda ise 5,58 den kapattı...bu yükseliş de %5,3 lük bir yükselişi işaret ediyor...85 milyonluk döviz açığında bu oran 4,5 milyon ediyor..bu ilk etapta bu miktarda olumsuzluk oluşturuyor...ama buna karşılık vergi dairesi beyannamesinde 49 milyon ihracat ihracat var , spk bilançosuna göre ise 40,5 milyon....
49 milyon ihracat dersek dövizi %5,3 yükselmesi 2,5 milyon tl ekstra gelir oluşturur....4,5 milyon olumsuzluktan 2,5 milyonu çıkarırsak nette 2 milyon tl bir olumsuzluk yansır..spk bilançosuna göre ise 40,5 milyonluk ihracattan 2,150 milyon tl bir ekstra kar artışı olur...buna göre ise fark 2,350 milyonluk ekstra olumsuzluk oluşur...
kısacası dövizin net zararı bize 2,00-2,350 milyon tl olarak yansır...
yalnız 2019 yılı ilk çeyreğinin 2018 yılı son çeyrekten iyi olacağını düşünüyoruz (şirketten yapılan açıklamaya istinaden) bu durumda artacak eksra ciro ve kar ile döviz kaynaklı oluşacak olumsuzluk neredeyse nötr hale gelir...
benim beklentim 10-15 milyon tl aralığında bir karın olmasıdır...
şirket gelecek bilançolarda ne kadar kar açıklarsa hissenin 4 fk değerine göre olması gereken fiyatı da o olacak....örneğin 8 milyon tl kar açıklarsa olması gereken fiyatı 8 tl...10 milyon açıklarsa olması gereken fiyatı 10 tl...13 milyon tl açıklarsa olması gereken fiyatı 13 tl....15 milyon tl açıklarsa olması gereken fiyatı 15 tl olarak görüyorum...