Sayfa 220/656 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon
Arama sonucu : 5241 madde; 1,753 - 1,760 arası.

Konu: DURDO - Duran Doğan Basım

Kağıdın durumu rezillik 27 bin lotla % 3 den fazla düşmüş endeksden fazla düşüyor yaklasık 1 senedir bu kağıdı ara ara alıp satarım bazen kazanc bazen zarar fakat daha görmedimki en fazla yükselen kağıtlar içerisinde olabilsin düşüş yükseliş hep aynı stresden baska bir şey değil

2. Durdo korkulacak bir hisse degil lakin gedik yatırımın işin içine girmesi pek hoşuma gitmediginden kenarda beklemekteyim.gedik takip ettigim kadarıyla 5 ve 6.83 arası kim sattıysa alım yaptılar şu anda 550 000 adet alım yapmış gözüküyor para dergisine göre yani gedik almamış olsa 4 ve 4.50 arası görecekti kanaatimce işin içinde gedik olunca aşagıdan mal toplama hareketi yapalir yada topladıgını 6.83 üzeri satmak isteyecektir ama hangi hareketi yapacak bilmek imkansız .Normalinde iş yatırımda çıkış yapmış gözüküyot birde ilk çeyrek biloncolar zamanı füze alım zamanına çok yakın tarihler dövizde esas yukarı hareket beklenen aylar olacak .yani dikkatli olmakta fayda var gibi .ama şu anda bayagı cazip hisse var ne alsak kazanacagız ama ortam gğven vermiyor.sanki endex dahada aşagı gelecek gibi .yatırım tavsiyesi degildir şahşi görüşlerimdir

3. Yüksek kara kendinizi hazırlamayın kurdan dolayı beklentinin altı olabilir oda normal mühim olan bürüt karlılığı oda yıl sonu gibi olursa bu sene iyi bir yıl geçirecek
    Birde kurdan bukadar korkmayım
    Cünkü kur borcundan fazla ihracatı var yanı heagle etmek demektir
    Birde döviz değilde tl borcu olsaydı şu aralar tl borc almak cok yüksek yani kur olsun tl borcu oldun farketmez
    Yeterki satış olsun bu sene iyi bilancolar görücez birde gedik ten cekinmeyin uzuncu akyat uzuncu veriler iyi geldiği sürece herkese bol kazançlar

4. euronun yüzde 5 yükselmesi 4 milyon karımızı götürdü maalesef...8 milyon civarı net kar bekliyordum...4 milyonu buhar oldu..

5. Durdu tahtası eskisi gibi değil artık.durdo tahtası jeden gitmiyor bu kadar güzel veriler varken ve artık her bilanço güzel kar açıklaması beklenen durdu neden gitmiyor?
    Sebebi şu eski çakal grup yukardan sat aşağıdan al yıllarca böyle yaptılar. Ve so sıralarda iyi mal kaptirdilar.kaptirdilar mali almak için baskı üstüne baskı.
    Ama gedik geldi çomak soktu bu gidisata dur dedi.ve uzuncu gozukuyorlar.ve kağıdı birakacaklar gibide gözükmüyor.
    Artık o eski çakal grup aklını başına almalı bu tahtanin eski diyeceğim ben capsiz spegi bu işleri bırakmalı. Capsiz olmasaydı defalarca burada dedik fiyat yüksek olmalı kimse yanasmamali.ama yapmadılar hala cakallik peşinde olup burdaki yatırımcıya ezdiler ama erkek biri geldi ve bu gidişe dur dedi.çünki kağıdın potansiyeli belli ve cok yukarilar.
    yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkesin kendi yatırım kararı ve zekası var

6.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    euronun yüzde 5 yükselmesi 4 milyon karımızı götürdü maalesef...8 milyon civarı net kar bekliyordum...4 milyonu buhar oldu..
    doviz dönem başında 5,30 idi ,dönem sonunda ise 5,58 den kapattı...bu yükseliş de %5,3 lük bir yükselişi işaret ediyor...85 milyonluk döviz açığında bu oran 4,5 milyon ediyor..bu ilk etapta bu miktarda olumsuzluk oluşturuyor...ama buna karşılık vergi dairesi beyannamesinde 49 milyon ihracat ihracat var , spk bilançosuna göre ise 40,5 milyon....

49 milyon ihracat dersek dövizi %5,3 yükselmesi 2,5 milyon tl ekstra gelir oluşturur....4,5 milyon olumsuzluktan 2,5 milyonu çıkarırsak nette 2 milyon tl bir olumsuzluk yansır..spk bilançosuna göre ise 40,5 milyonluk ihracattan 2,150 milyon tl bir ekstra kar artışı olur...buna göre ise fark 2,350 milyonluk ekstra olumsuzluk oluşur...

kısacası dövizin net zararı bize 2,00-2,350 milyon tl olarak yansır...

yalnız 2019 yılı ilk çeyreğinin 2018 yılı son çeyrekten iyi olacağını düşünüyoruz (şirketten yapılan açıklamaya istinaden) bu durumda artacak eksra ciro ve kar ile döviz kaynaklı oluşacak olumsuzluk neredeyse nötr hale gelir...

benim beklentim 10-15 milyon tl aralığında bir karın olmasıdır...

şirket gelecek bilançolarda ne kadar kar açıklarsa hissenin 4 fk değerine göre olması gereken fiyatı da o olacak....örneğin 8 milyon tl kar açıklarsa olması gereken fiyatı 8 tl...10 milyon açıklarsa olması gereken fiyatı 10 tl...13 milyon tl açıklarsa olması gereken fiyatı 13 tl....15 milyon tl açıklarsa olması gereken fiyatı 15 tl olarak görüyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

7. Üçkagıtçı tahtacı az bir alım verdim hemen tahtayı 5,65 cekti hemen ...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

8. ekonomik krizimiz ne yazık ki derinleşerek devam ediyor...ekonomimiz gittikçe küçülüyor..bu yüzden de bir çok şirketin zararı artıyor...beyaz eşya ,mobilya ,otomobil ,gyo sektörleri gittikçe küçülüyor....bu küçülme bu yılın ilk yarısına kadar devam etmesi bekleniyor..sonrasında ise yavaş yavaş toparlanma bekleniyor..

bu ekonomik kriz ortamında dışarıya ihracatını artıran ve katma değeri yüksek ürün üreten şirketler ise karını eksiltmeyip tersine artırıyor...bu şirketlerden bir tanesi de durdodur...ambalaj sektörü zaten genel olarak ihracatçı bir sektördür..durdonun ihracatı tüm ciroda artık %65 lere ulaşmıştır bu miktarın %75 lere kadar çıkması bekleniyor (topikte daha önce yönetim ile görüşen bir arkadaşın deyişidir ) durdo yatırımlarını tamamlamış önümüzdeki yıllarda bu yatırımlardan kaynaklanan borçlarını da gittikçe azaltacaktır...borçların azalması ile de finansman giderleri azalacaktır...

kısacası gittikçe iyiye giden bir durdo bizi bekliyor...hem gittikçe borçları azalacak hem de gittikçe ülkemizdeki kriz hafifleyeceğinden ciro ve karlarda artışlar olacak...ekonominin düzelmeye başlaması ile de şirketler artık 4 fk dan değil ,7-10 fk dan değerlenmeye başlanacaktır..

bunun özeti de durdo buralardan itibaren gelen iyi bilançolar ile birlikte kendine güzel bir yükseliş trendi oluşturmasını bekliyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 220/656 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •