Originally Posted by
hkm
Siz bu rakamlara fazla takılmayın.Fahrettin koca ölenlerin yüzde 93 ü 65 yaş üstü dedi çıktı.Ölenlerin yüzde 7 si 65 yaş altı demektir.5000 ölümde 350 kişi 65 yaş altı ölüm demektir.Yahu ben bildiğim ,duyduğum çevremde gördüğüm vakalardaki ölümleri saysam 100 kişi rahat çıkar.E her 3 ölümden birini tanıyorum demektir:)))))))) 80 milyonluk ülkede ne güzel istatistik di mi. Benim bildiklerimde yüzde hiç de 7 çıkmıyor,baya baya 65 yaş altı ölüm biliyorum.Resmi ağızların ilginç istatistiklerinden biri.Burda en dikkat çekici ve sıhhatli veri yoğun bakımdaki hasta sayısı.Son bir haftadır çok ürkütücü bir ivmeyle artıyor.Vakalar hadi filyasyonla falan asemptomatikler dolayısı ile arttı diyelim,yoğun bakım nasıl artıyor.Yoğun bakım ile reel hasta sayısı arasında tüm dünyaca gözlenmiş kabullenilmiş direk bir korelasyon var.Bence yakalanan vakaların çoğu baya baya hasta olan insanlar , test sayısını artırdık bunlar asemptomatik vakalar falan diye milleti gene uyutmaya çalışırlar diye bu ayrıntıyı yazdım arkadaşlar.Aman ha tam saha defansa devam.