ortada bi tencere, boş mu dolu mu bilen yok.
Printable View
ortada bi tencere, boş mu dolu mu bilen yok.
ya merak ettim dolar kontratında hiç işlem yapmadım bence aşırı riskli bir enstrüman o nedenle asla bulaşmadım...diyelim ben dün 30 kontrat atıyorum shortlasaydım mesela 18,00 tl den vadelide sabahta bunu 12 tl den kapatsaydım ne kadar kar bırakırdı?
Ben sabahtan yazmıştım. Borsaya taze para girişini azaltır, hatta ilk fırsatta borsadan çıkıp bu mevduata geçmek isteyenler olacaktır. Ama halihazırda dövizde olanların döviz satıp bu sisteme girme olasılıkları düşük olur.
Bu mevduat konusu varken kim %10 temettü alacağım diye uzun vadeli hisse tutar ki?
Öte yandan bu sistem ile kazancınız maksimum dolar artışı kadar olur ve paranız ilgili tarihte kaç dolar ise o olur. Ama doların bir yıl boyunca %14 den az artacağına şu enflasyonist ortamda inanan varsa dolar cinsi sıfır getirili bu sisteme girer. Yani dolar %10 artar ama ben %14 ümü alırım diyene bişey diyemem.
Önceden dolar almış olan var ise %7 ve üstü yıllık kupon ödemesi ile eurobondları da gözden geçirmelerini öneririm.
Teşvik derken,ilk 5 yıl halka açık şirketlerde temettüde stopaj sıfırlanmalı.
Halka açık şirketler sadece denetim firmalarınca değil,devlet tarafından da özel denetçi tahsis edilmeli,güven artırılmalı.
536 halka açık şirkete 1 er denetçi tayin edersin bu işi çözersin.
Genel kurullarda bu denetçilerde hesap vermeli.
Sermayenin tabana yayılması hakkında Daha bir çok düşüncem var.Vakti zamanı gelirse yazarız.
Her şey çok güzel olacak.
Bu konular siyaset üstüdür,çok önemli konulardır.
YTD
bildiğim kadarıyla 180 bin. ama akşama doğru tavana yapışmıştı. sabah +10 olsa 60 bin de zarar yazardınız.
şurdan biliyorum ,hayatımda ilk defa dün akşama doğru dolar vadeli işlemi yaptım. o da şhort açtım, 3 tane falan .
sebebi de dün twitterda siyasete yakın hesapların ısrarla dolara haber geleceğini ,ciddi düşeceğini yazmasıydı.
ama short açtıktan 5 dakka sonra tavana yapışında korktum kapadım :) ordan hesap yapmıştım ben de.
kaçırdık %300 kar ı :)
[QUOTE=TÜRKOĞLU;5701106]offf çok fena...tersinde de bu kadar götürürdü yani...kalsın abi...çok riskli bana göre değil...[dün kontrat alanlar kabaca bu sabah tüm teminatı eritip teminatlarının 4-5 katı kadarda eksiye girdiler.
Neden dönmesinler ki dolarcılar..
Hem dolar olarak yerinde duracak paran..
Hemde sıfır risk ile yüzde 15 17 20 (neyse mevduat üzerine para alacaksın)
Hemde olası doların uzun yatay trendleri yada düşüşlerinden etkilenmeyeceksin..
Aklı olan dolarını bozup buna geçer walla..
Üstelik el koydu etti çevrildi çevrilmedi sıkıntısı da yok..
SPOT kapanış,
https://i.hizliresim.com/d80uot4.PNG
Yahu enf. resmi %20, önümüzdeki aylarda %30 lar görülecek...reel enf. %50...bu ortamda %14 den bankaya para yatırmak enayilik değil mi? şu ortamda, dövizin 15 leri geçmesi de zor..bu durumda hazine büyük ihtimal fark da ödemeyecek...olan mevduat sahibine olacak.
şu şartlarda yine de borsanın şansı yüksek diyorum...yıllık %14 e fit olana, yolun açık olsun diyorum.
peki dolarda,altında ,hissede batanlar ; teminat tamamlamak için hisselere daha da vermeye devam edecek mi acaba? yorumunuz nedir arkadaşlar
Enflasyonun sebeplerine bakmak lazım.
Dünya'da covid sebebi ile hammadde fiyatları aşırı yükseldi,sanırım bu ilerleyen günlerde tersine dönecek,bazı emareler var bu konuda.
Döviz kur artışları enflasyonun ülkemizde sebeplerinden biri idi,uygulama tutarsa bu sorun kalkar.
YTD
Meliha Okur
@melihaokur2
·
36d
â—"Faizi indiriyorum" derken faizi arka kapıdan artırmak.
â—Kısa vadede nefes almak.
â—Kamu maliyesini altüst ederken seçime gitmek.
â—Kazanırsam duruma bakarım, kaybedersrm gelen iktidarın canı çıksın, nefessiz kalsın demek.
Kur korumalı TL mevduatı uygulaması özeti.
X30 da durum kötü. Sorun teminat sanirim.
Xles neden eşlik ediyor eh bahane oldu işte.
Xles kalkar x30 işi biraz zor senaryoma devam ediyorum hala böyle düşünüyorum bugün iyi zarar var spotta ama iyi duran kağıtlar da var. Günlük bakmamak lazım tl bol olacak xles e akacak diye düşünüyorum.
X30 sadece 3.90 verdiğim ykb lere karşılık şubat vade long pozumu 3.5 maliyetle tutmaya devam ediyorum.
5 kontrat da endeks long yaptım tabandan. Onu kapatırım mantıksız oldu kalkar mı dedik kalkmadı kumar oldu.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler...uzak durun abicim...gerçekten çok riskli bişeymiş düşündüğüm gibi...uzak olsun...
Batanlarda para bittiği için bir süre piyasada işlem yapmazlar, bikaç ay para biriktirip üüüle gelirler...
Korkmaya gerek yok, müşteri sıkıntısı olmaz bizim borsada, intikam için yine gelirler
Bende çok bıraktıydım bu işleri ama eline para geçince yine gelirsin.
Çünkü
Hergün para dağıtıyorlar burda :drunk:
Bugün de kazanamadım diyen varsa limon satsın
1.doları tutan adam profili güvensizlik nedeniyle tutuyor. Onların güveni geldi mi?
2.doları tutan profil parası erimesin diye alanlar. Onların çoğunun da 18 görmüş doları 12-13 den satacağını sanmam.
2 gün önce TL çöp olmuş TL de hiçbir varlık tutulmaz deniyordu. Şimdi biranda bu kadar sert şekilde TL ye güven gelir mi?
En azından fiyatlamaların sindirilmesi normalize olması lazım. Ayrıca daha önce dediğim gibi doları olanın doları var. Onu dolar vadeli yaparsa veya eurobond yaparsa dolar miktarı artar. Öbüründe alış satış arbitrajını yiyip doları satıp tl mevduata koyacak. O da sattığı dolar kadar bile olmayacak parası vade sonunda. Ne kazanacak bundan bu vatandaş?
Ben kaybettim bugün abey ama o 5 kontrattan umutluyum gecen bi kebap yedim üstüne afiyet gene yedirir kebabı yanında da şalgam misssSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben kazanamadim. Her sey elimde patladi. Kasadaki altin dolar dustu. Hissedede stop olamadim. 3 gunde tl ye donemiyince 300 luk ettiler. Bundan sonra benden uzun vadeci yok. Dolar altin kasada ekgyo bimas petkim elde kaldi. Uzun vadeci olunmuyormus uzun vadeci yapiliyormus:)
hâlâ halkın elinde döviz var bozdurmaz sananlar var.
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Yerli biri tarafından en az 40 milyar dolar döviz piyasaya sürüldü.
konu kilit.
bozdurması gerekenler bozdurdu.
dolar 15-16 arasına oturur..sonra bakılır, yabancı ya da yerli nereye gidecek..denge bu aralıkta olmalı..millet mal değil..18 i gören dolar 13 de durmaz..sen milletin alın terini emeğini böyle çalamazsın..dürüstseniz gelin 18 den bozun doları derdiniz
Türkiye gelişmekte olan ülkeler endexinden çıkarlıcağı konuşuluyordu ondan sonra faizler yükseldi ve operasyon başladı..
birkaç milyar dolar yabancı çıkışı olacak deniyordu..bu nereye gidecek..tezgahla dolu faize mi gidecek..abd seni istemiyor..faizi 30 da yapsan istemeyecek, 40 da yapsan istemeyecek..bunu anlamadılar..birkaç güne kokusu çıkar..ilk işaret TEKRAR DOLARIN FIRLAMASI OLACAK
ky zaten şirkete ortak olduğu için kurumlar vergisiyle vergisini ödemiş oluyor.
devlet hooop bir stopajla 2. vergiyi kesiyor, sonra millete akıl veriyor, gel tl varlık al diyor.
dediğiniz gibi sıfır stopaj olmalı. o zaman belki her şey çok daha farklı olmaz ama tl yatırım bir ölçüde özendirilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından TL'deki yükseliş dünya basınında -AA
- TL'nin dolar karşısında değer kazanması uluslararası basında, "Dövizde serbest düşüş", "Dolar satma gecesi" olarak nitelendirildi
İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın finansal alternatifler ve ekonomik tedbirlere ilişkin açıklamasının ardından Türk lirasındaki (TL) yükseliş dünya basınında yer aldı.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı "Millete Sesleniş" konuşmasında yer verdiği finansal alternatifler ve ekonomik tedbirler uluslararası basında geniş yer buldu.
Alman Haber Ajansı (DPA), Erdoğan'ın açıklamalarını "Erdoğan para biriminin değer kaybına karşı savaşıyor. Lira keskin bir şekilde değer kazanıyor" şeklinde görürken, Die Zeit-Internet, TL'nin önemli ölçüde değer kazandığına dikkati çekti.
Bosna Hersek basınından Aljazeera Balkans, Faktor ve N1, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında doların TL karşısında değer kaybettiğine işaret ederken, Dnevni Avaz ise Erdoğan'ın "Hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak." ifadelerine yer verdi.
Ermenistan'dan News.am, TL'nin Erdoğan'ın çağrısıyla yükselmeye devam ettiğini belirtti. Irak basınından Rudaw'ın haberinde ise "Türkiye hükümetinin yeni kararlarıyla liranın değeri yükseldi." denildi.
İngiltere'den El Kuds El Arabi, Erdoğan'ın dünkü konuşmasının ardından TL'nin dolar karşısında değer kazanmasını, "Dolar satma gecesi" olarak nitelendirirken, "Erdoğan bir kez daha ekonomik kartları karıştırmakta nasıl başarılı oldu, liranın yükselişi devam edecek mi?" sorusuna yer verdi.
İran'daki IRIB-İnternet, haberi "Türkiye'de dövizde serbest düşüş" olarak gördü. Mısır basınından El Masri el Yevm Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunduğuna ilişkin ifadelerini öne çıkarırken, Mısır'dan El Şuruk da haberi "Türkiye, lirayı desteklemek adına yeni icraat paketi açıkladı." başlığıyla gördü.
Kaynak : Anadolu Ajansı
haftaya görürüz mb ve bddk verilerinde ne kadar dth varmış. ne kadar azalmış. 2018 krizinde 7 üzerine çıktıktan sonra 5.4 e dolar geldiğinde dth lar arttı mı azaldı mı? 128 milyar dolar satılıp 2 yıl döviz dar bantta tutulurken bile dth lar azalmadı. Dolar mevduatı tutmanın nedenleri sadece enflasyondan korunmak da değil. ama sen istediğine inanabilirsin.