ortada bi tencere, boş mu dolu mu bilen yok.
ortada bi tencere, boş mu dolu mu bilen yok.
ya merak ettim dolar kontratında hiç işlem yapmadım bence aşırı riskli bir enstrüman o nedenle asla bulaşmadım...diyelim ben dün 30 kontrat atıyorum shortlasaydım mesela 18,00 tl den vadelide sabahta bunu 12 tl den kapatsaydım ne kadar kar bırakırdı?
Ben sabahtan yazmıştım. Borsaya taze para girişini azaltır, hatta ilk fırsatta borsadan çıkıp bu mevduata geçmek isteyenler olacaktır. Ama halihazırda dövizde olanların döviz satıp bu sisteme girme olasılıkları düşük olur.
Bu mevduat konusu varken kim %10 temettü alacağım diye uzun vadeli hisse tutar ki?
Öte yandan bu sistem ile kazancınız maksimum dolar artışı kadar olur ve paranız ilgili tarihte kaç dolar ise o olur. Ama doların bir yıl boyunca %14 den az artacağına şu enflasyonist ortamda inanan varsa dolar cinsi sıfır getirili bu sisteme girer. Yani dolar %10 artar ama ben %14 ümü alırım diyene bişey diyemem.
Önceden dolar almış olan var ise %7 ve üstü yıllık kupon ödemesi ile eurobondları da gözden geçirmelerini öneririm.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri