Kullandığımız enstrümanlar farklı olsa da, hedefimiz ve yol haritamız hemen hemen aynı.Alıntı:
Değerli üstadlara ve arkadaşlara selamlar. Aranıza yeni katıldım. Uzun vade yatırımcılığı ve temettü yatırımcılığı ile yaklaşık 1 sene önce tanıştım. Bu işi değerli hocalarım yaşar hoca ve halil buhur dan öğrendim. tasarrufun ne kadar önemli olduğunu ve bu tasarruf edilen para ile gelir getiren yatırım yapılması gerektiğini öğrendim.Okumuş olduğum kitapların da (babilin en zengin adamı, akıllı yatırımcı, sıradan hisseler sıra dışı karlar vb..) çok büyük etkisi oldu.
Tasarruflarımı şu şekilde değerlendiriyorum; biraz nakit, sukuk, bes ve tabiki hisse senedi (gerçi ben hisse senedi kelimesini sevmiyorum, şirket ortaklığı diyorum). Portföyümde şuan 5 şirket ortaklığı var. Bunlar: Soda, Toaso, Ttrak, Cimsa ve Ereğli. Bu firmalara borsanın en yüksek olduğu dönemde ( Şubat-Mart 2018) ortak oldum. Soda haricinde haliyle diğerler şirketlerde zarardayım :) Ama buna hiç takılmıyorum.Çünkü şirketlerimden eminim. her bilanço dönemimde finansal raporlarını ve faaliyet raporlarını detaylıca inceliyorum. Ortak olduğum şirketlerin sektörlerini takip ediyorum. Aklıma takılan bişey olursa yatırımcı ilişkilerini arıyorum, mail atıyorum.Sonuçta şirket ortağıyım :) Her ay maaşı aldıktan sonra düzenli olarak ortak olduğum şirketlerin hisselerini alıyorum. Durum böyle işte. Saygılar...
Selamlar.