Sayfa 231/1230 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331731 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,841 - 1,848 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Jun 2017
    İkamet
    источник света
    Gönderi
    79
     Alıntı Originally Posted by zagos Yazıyı Oku
    Değerli üstadlara ve arkadaşlara selamlar. Aranıza yeni katıldım. Uzun vade yatırımcılığı ve temettü yatırımcılığı ile yaklaşık 1 sene önce tanıştım. Bu işi değerli hocalarım yaşar hoca ve halil buhur dan öğrendim. tasarrufun ne kadar önemli olduğunu ve bu tasarruf edilen para ile gelir getiren yatırım yapılması gerektiğini öğrendim.Okumuş olduğum kitapların da (babilin en zengin adamı, akıllı yatırımcı, sıradan hisseler sıra dışı karlar vb..) çok büyük etkisi oldu.

Tasarruflarımı şu şekilde değerlendiriyorum; biraz nakit, sukuk, bes ve tabiki hisse senedi (gerçi ben hisse senedi kelimesini sevmiyorum, şirket ortaklığı diyorum). Portföyümde şuan 5 şirket ortaklığı var. Bunlar: Soda, Toaso, Ttrak, Cimsa ve Ereğli. Bu firmalara borsanın en yüksek olduğu dönemde ( Şubat-Mart 2018) ortak oldum. Soda haricinde haliyle diğerler şirketlerde zarardayım Ama buna hiç takılmıyorum.Çünkü şirketlerimden eminim. her bilanço dönemimde finansal raporlarını ve faaliyet raporlarını detaylıca inceliyorum. Ortak olduğum şirketlerin sektörlerini takip ediyorum. Aklıma takılan bişey olursa yatırımcı ilişkilerini arıyorum, mail atıyorum.Sonuçta şirket ortağıyım Her ay maaşı aldıktan sonra düzenli olarak ortak olduğum şirketlerin hisselerini alıyorum. Durum böyle işte. Saygılar...
    Kullandığımız enstrümanlar farklı olsa da, hedefimiz ve yol haritamız hemen hemen aynı.

Selamlar.

Alıntı Originally Posted by krabby Yazıyı Oku
    ereğli ve isdemir arasından hangisini seçerdiniz arkadaşlar ? (isdemir ereğlinin zaten, onu biliyorum)
    ben borçlarının daha az olması , daha fazla ihracat yapması ve büyüme kapasitesinin daha çok olduğunu düşündüğüm için isdemir e daha fazla yakınım... ama son 1 haftada fena düştü... kendi araştırmanızı yapmanızı öneririm.... investing de finansal özetlere bakılabilir, şirketlerin sitelerine , 3 aylık bilançolarına bakılabilir...
    syg...
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

3.  Alıntı Originally Posted by krabby Yazıyı Oku
    ereğli ve isdemir arasından hangisini seçerdiniz arkadaşlar ? (isdemir ereğlinin zaten, onu biliyorum)
    isdemir seçerdim

4. Ben zamanında aynı soruyu kendime de sordum. Ekrana bakmayı seven bir insan olmadığımdan isdemiri seçmiştim. Eskiden günde 4 kez alım satım olurdu. Kafa rahattı o zaman. Tam uzun vade şirketiydi. Şimdi sabah akşam işlem görüyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by zagos Yazıyı Oku
    Değerli üstadlara ve arkadaşlara selamlar. Aranıza yeni katıldım. Uzun vade yatırımcılığı ve temettü yatırımcılığı ile yaklaşık 1 sene önce tanıştım. Bu işi değerli hocalarım yaşar hoca ve halil buhur dan öğrendim. tasarrufun ne kadar önemli olduğunu ve bu tasarruf edilen para ile gelir getiren yatırım yapılması gerektiğini öğrendim.Okumuş olduğum kitapların da (babilin en zengin adamı, akıllı yatırımcı, sıradan hisseler sıra dışı karlar vb..) çok büyük etkisi oldu.

Tasarruflarımı şu şekilde değerlendiriyorum; biraz nakit, sukuk, bes ve tabiki hisse senedi (gerçi ben hisse senedi kelimesini sevmiyorum, şirket ortaklığı diyorum). Portföyümde şuan 5 şirket ortaklığı var. Bunlar: Soda, Toaso, Ttrak, Cimsa ve Ereğli. Bu firmalara borsanın en yüksek olduğu dönemde ( Şubat-Mart 2018) ortak oldum. Soda haricinde haliyle diğerler şirketlerde zarardayım Ama buna hiç takılmıyorum.Çünkü şirketlerimden eminim. her bilanço dönemimde finansal raporlarını ve faaliyet raporlarını detaylıca inceliyorum. Ortak olduğum şirketlerin sektörlerini takip ediyorum. Aklıma takılan bişey olursa yatırımcı ilişkilerini arıyorum, mail atıyorum.Sonuçta şirket ortağıyım Her ay maaşı aldıktan sonra düzenli olarak ortak olduğum şirketlerin hisselerini alıyorum. Durum böyle işte. Saygılar...
    Selamlar. Öncelikle sizi bu kararınızdan dolayı tebrik ederim. Umarım muvaffak olursunuz.
    Portföyünüz hakkında naçizane bir önerim olacak haddim olmadan.
    Türk traktör, çok çetin ve rekabetin çok sert olduğu bir sektörde yer alıyor. 2012-2013 yıllarında olduğu gibi traktör sektörünü içeride domine edemiyor.
    Erkut, hattat gibi birçok çetin rakip Pazara girdi. Üstelik çiftçinin hali malum.
    Kendim de ek olarak babadan çiftçi olduğumdan dolayı bu konuda sizi uyarayım dedim. Zaten şirketin finansalları da dediğimi kanıtlar nitelikte. Bana göre önümüzdeki 3-4 yıl da bu şekilde devam edebilir.
    Saygılar, bol kazançlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

6. Uzun vadeli yatırım için iki hisse hakkında fikirlerinizi sormak istiyorum.. Düşüncelerinizi ve bakış açınızı öğrenmek açısından mümkün olduğunca çok kişi yorumlayabilirse sevinirim. Merak ettiğim hissenin fiyatı ne olur, düşer mi , çıkar mı değil tabiki.. Sadece konjektur olarak uzun vade yatırıma uygunlukları..

1) Sarky.. Bir çok uzun vadecinin listesinde görüyorum. Ama şirketi incelediğimde özellikle yönetim açısından hiç güven vermiyor. Temettü performansı idare etse de hisse performansı tatmin edici değil. Bu hisse neden uzun vadecilerde sık görülüyor anlam veremedim?

2) Kardemird .. Ne temettü ne hisse performası ne de şirket yönetim yapısı bana cazip gelmiyor.. Ama aynı şekilde bu şirket de uzun vadecilerin portföylerinde sıklıkla mevcut..

Her insan kendi listesini kendi oluşturmalı.. Diğer hisselerden kendimce bir portföyüm var. Ama bu iki şirketi değerlendiremedim.. Kaçırdığım ne var sizin fikirlerinizi almak istedim

Şimdiden teşekkürler..

7. merhaba
    231 sayfayı okudum ve güzel bir başlık olduğunu düşünüyorum.40 yaşındayım. demirçelik sektöründe sektör satış yöneticisiyim. bundan dolayı hem sektör hem de sektörle ilintili firmaları dışarıdan gözlemleyebiliyorum
    hedefim 15 yıl sonra aylık en az bir asgari ücrete denk gelecek temettü kazanabilmek
    bir miktar ile giriş yapıp aylık düzenli almak
    tercihimi bist-30 kağıtlarından yada koç holding veya oyak grubundan yapmayı düşünüyorum. böylece batma ihtimalini (tahta kapanması gibi) minimuma indirmek istiyorum.koç yada oyak olması tamamen temettü dağıtımı ile ilgili bence iki grupta bu konuda iyiler
    önce hangi kağıt olması gerektiğini bulmaya çalışıyorum. hedefim tek kağıt. itirazlar çok olacaktır ancak sebebi şu kağıdın tekniğini temelini bilmek kadar bence tahta yapıcısını da tanımam lazım.çünkü iyi bir temettü için ne kadar yatırım yaptığınızdan çok kaç adet olduğu önemli.yani 100 tlden 1000 adet alıp kenara koyan ile bu 1000 adedin 100 tanesini al sat yaparak yada sat al yaparak yapanın maliyeti bir değil ancak aldığı temettü aynı (endex 30 olmasının bir sebebi de bu ) endexe duyarlı olur ise poz almak biraz daha kolay ama en azından %7-8 üzeri temettü vermeli bence

adaylarım :

uluse (7-8 tl ye düşse diye çok bekledim)
    ykbnk (banka alırsam ucuz geliyor)
    tupras
    soda (sektör çok yabancı takip ediyorum)
    Arçelik
    Tofaş oto
    ford oto
    aygaz (sanki daha yakın )
    isdemir (oyak grubunun öz evladı bence demirçelikte)
    bolu çimento
    türk traktör
    bu kağıtlardan birini seçip biriktireceğim ancak önce endexin düşmesini ve dolayısı ile daha ucuza almayı bekliyorum.
    mesela Arçelik ,Tofaş yıllık yassı sac alımı yapacaklar fiyatlar düşük eğer 2019 da çok daha fazla düşmesini beklenmiyorsa hammadde girişleri ucuz olacak , işler kendini toplarlarsa güzel kar yazar ancak aynı şey ereğli ve isdemir için tam tersi çünkü arçeliğin tofaşın iyi anlaşmaları bu firmalar için kötü anlaşma gibi

bu başlığı hem fikir jimnastiği yapmak hem de temel ve teknik analizi iyi olan arkadşlardan faydalanabilirsek bence süper olur
    tanıştığıma memnun oldum …

8.  Alıntı Originally Posted by doctorm Yazıyı Oku
    Uzun vadeli yatırım için iki hisse hakkında fikirlerinizi sormak istiyorum.. Düşüncelerinizi ve bakış açınızı öğrenmek açısından mümkün olduğunca çok kişi yorumlayabilirse sevinirim. Merak ettiğim hissenin fiyatı ne olur, düşer mi , çıkar mı değil tabiki.. Sadece konjektur olarak uzun vade yatırıma uygunlukları..

1) Sarky.. Bir çok uzun vadecinin listesinde görüyorum. Ama şirketi incelediğimde özellikle yönetim açısından hiç güven vermiyor. Temettü performansı idare etse de hisse performansı tatmin edici değil. Bu hisse neden uzun vadecilerde sık görülüyor anlam veremedim?

2) Kardemird .. Ne temettü ne hisse performası ne de şirket yönetim yapısı bana cazip gelmiyor.. Ama aynı şekilde bu şirket de uzun vadecilerin portföylerinde sıklıkla mevcut..

Her insan kendi listesini kendi oluşturmalı.. Diğer hisselerden kendimce bir portföyüm var. Ama bu iki şirketi değerlendiremedim.. Kaçırdığım ne var sizin fikirlerinizi almak istedim

Şimdiden teşekkürler..
    kardemirD bana cazip gelmiyor , sebebi ise yönetim çok kozmopolit.oraya ortak büyük aileler var ve bir dönem yolbulan ailesi sanki ağırlıktaydı ancak şimdi değişti sanırım.0,90 dan 5 lere gitti yeterli bir hareket.türkiye de tek cevherden uzun üreten (isdemir büyük oranda yassıya döndü) dolayısı ile karlılığı çok yüksek olmalı ayrıca tl satışı var ve tl girişi var ancak sipariş alma konusu her zaman tartışmalı aileler arasında sorun oluyor diye biliyorum

Sayfa 231/1230 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331731 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •