Sayfa 232/1230 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,849 - 1,856 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Acsel, Sanfm, Kfein, Sumas, Gentas, Celha, Erbos, Yunsa bu hisselerin bazılarını hiç duymadınız demi. Temel olarak güzel şirketler, 2-3 sene daha aynı istikrarla kar artışı olursa Degerlerini 5 e katlar düşüncesindeyim. 60-70 lik ihtiyarları biriktirmektense 18 lik gençleri biriktirmek bana daha cazip geliyor.

SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Acsel, Sanfm, Kfein, Sumas, Gentas, Celha, Erbos, Yunsa bu hisselerin bazılarını hiç duymadınız demi. Temel olarak güzel şirketler, 2-3 sene daha aynı istikrarla kar artışı olursa Degerlerini 5 e katlar düşüncesindeyim. 60-70 lik ihtiyarları biriktirmektense 18 lik gençleri biriktirmek bana daha cazip geliyor.

Bazilari citir sever
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Selamlar. Öncelikle sizi bu kararınızdan dolayı tebrik ederim. Umarım muvaffak olursunuz.
    Portföyünüz hakkında naçizane bir önerim olacak haddim olmadan.
    Türk traktör, çok çetin ve rekabetin çok sert olduğu bir sektörde yer alıyor. 2012-2013 yıllarında olduğu gibi traktör sektörünü içeride domine edemiyor.
    Erkut, hattat gibi birçok çetin rakip Pazara girdi. Üstelik çiftçinin hali malum.
    Kendim de ek olarak babadan çiftçi olduğumdan dolayı bu konuda sizi uyarayım dedim. Zaten şirketin finansalları da dediğimi kanıtlar nitelikte. Bana göre önümüzdeki 3-4 yıl da bu şekilde devam edebilir.
    Saygılar, bol kazançlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Öneriniz için teşekkürler üstadım. Ttrak konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum fakat şirket iş makineleri konusunda atılımlar yapmaya başladı. Bu sebeple biraz daha zaman vermek istiyorum. Zaten şuan satamam da zarardayım Ama tedbiren bir şirket daha bakıyorum. selamlar..

4.  Alıntı Originally Posted by doctorm Yazıyı Oku
    Uzun vadeli yatırım için iki hisse hakkında fikirlerinizi sormak istiyorum.. Düşüncelerinizi ve bakış açınızı öğrenmek açısından mümkün olduğunca çok kişi yorumlayabilirse sevinirim. Merak ettiğim hissenin fiyatı ne olur, düşer mi , çıkar mı değil tabiki.. Sadece konjektur olarak uzun vade yatırıma uygunlukları..

1) Sarky.. Bir çok uzun vadecinin listesinde görüyorum. Ama şirketi incelediğimde özellikle yönetim açısından hiç güven vermiyor. Temettü performansı idare etse de hisse performansı tatmin edici değil. Bu hisse neden uzun vadecilerde sık görülüyor anlam veremedim?

2) Kardemird .. Ne temettü ne hisse performası ne de şirket yönetim yapısı bana cazip gelmiyor.. Ama aynı şekilde bu şirket de uzun vadecilerin portföylerinde sıklıkla mevcut..

Her insan kendi listesini kendi oluşturmalı.. Diğer hisselerden kendimce bir portföyüm var. Ama bu iki şirketi değerlendiremedim.. Kaçırdığım ne var sizin fikirlerinizi almak istedim

Şimdiden teşekkürler..
    Merhaba hocam, Sarky konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Şirketin özellikle yk başkanı hiç güven vermiyor. Tamamı halka açık şirket olduğu için şirketi ele geçirmek isteyen birçok grup var. Tam bir patron şirketi gibi, su sebeple yönetim profesyonel durmuyor.

Kardemird, istikrarlı bir şirket değil. Bir yıl kar açıklar bir yıl zarar.. o yüzden portföyümde düşünmeyeceğim şirketlerden birisi. Selamlar..

5.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Acsel, Sanfm, Kfein, Sumas, Gentas, Celha, Erbos, Yunsa bu hisselerin bazılarını hiç duymadınız demi. Temel olarak güzel şirketler, 2-3 sene daha aynı istikrarla kar artışı olursa Degerlerini 5 e katlar düşüncesindeyim. 60-70 lik ihtiyarları biriktirmektense 18 lik gençleri biriktirmek bana daha cazip geliyor.

Merhaba Hocam, erbos konusunda naçizane fikirlerimi belirmek isterim. Öncelikle ben ortak olacağım şirkette hisse imtiyazı var mı diye bakıyorum. Bu şirketin a grubu hisselerine %10 kar payı imtiyazı var. Yani temettüden bu grup daha fazla pay alıyor. Başka bir konu da bu şirket arge konusunda çok zayıf, kendini geliştiremiyor. Klasik aile şirketi olduğu için büyüme potansiyeli çok düşük geliyor bana. Bu şirketi portföyüme almayı düşünüyordum, biraz araştırma yaptırdım. Şirketin üretim hattının çok ta gelişmiş olmadığını öğrendim. Büyük bir atölye şeklinde çalışıyormuş. Tabi şirketin rasyoları iyi durumda ama gelecek vaad eden bir şirket değil benim kanaatimce. Ne uzar ve kısalır tipte. Selamlar..

6.  Alıntı Originally Posted by zagos Yazıyı Oku
    Merhaba Hocam, erbos konusunda naçizane fikirlerimi belirmek isterim. Öncelikle ben ortak olacağım şirkette hisse imtiyazı var mı diye bakıyorum. Bu şirketin a grubu hisselerine %10 kar payı imtiyazı var. Yani temettüden bu grup daha fazla pay alıyor. Başka bir konu da bu şirket arge konusunda çok zayıf, kendini geliştiremiyor. Klasik aile şirketi olduğu için büyüme potansiyeli çok düşük geliyor bana. Bu şirketi portföyüme almayı düşünüyordum, biraz araştırma yaptırdım. Şirketin üretim hattının çok ta gelişmiş olmadığını öğrendim. Büyük bir atölye şeklinde çalışıyormuş. Tabi şirketin rasyoları iyi durumda ama gelecek vaad eden bir şirket değil benim kanaatimce. Ne uzar ve kısalır tipte. Selamlar..
    Bu tür sıradışı yorumlara ihtiyacımız var...imtiyazlı hisse konusunda ben de hassasım...egeseramik te de benzer durum var...zaten piyasa bu tür hisselerde iskonto uyguluyor, sürekli sektöre göre ucuz kalıyor.

Portföyümde bulunan şirketlerin ROI - Yatırım Getirilerini hesaplarken şöyle bir site http://www.fizibilite.info/ buldum.

Bu arada portföyümde bulunan şirketlerin yatırım getirilerine göre sıralaması;

1- Hektaş %47
    2- Soda %39
    3- Froto %29
    4- Toaso %21
    5- Ereğli %19

Kaynak : https://tr.investing.com/equities/er...ancial-summary

İyi günler.

Sayfa 232/1230 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız