Bence satmak için artýk çok geç...Erken girmiþsiniz, ama saðlýk olsun...bu saatten sonra endeksi performans olarak yeneceðini düþünüyorum.
Bu arada, tarým diplerde, çiftçi zor durumda..ama ülke olarak bu durumdan çýkacaksak, tarým ve tarýmda verimlilik desteklenmeli, dolayýsýyla traktör satýþlarý devlet tarafýndan desteklenecek diye düþünüyorum...ama eskiye göre çok daha rekabetçi bir piyasa var, eski þaþalý günlere donmesi kolay olmayacak.
Traktör piyasasýný daha önce de yazmýþtým ttrak’ýn ürettiði new Holland’a baya rakip çýktý. Bir de çiftçi harbiden bitik durumda. Bu ülkede çiftçinin mahsülü para etse hemen ithalat sopasýný sallayan bir hükümet var. (Örnek: soðan)
Bunca enflasyona, girdilerin yükselmesine raðmen isteniyor ki çiftçi hep malýný kelepire versin..
Bu þartlarda çiftçi de býrakýn sýfýr traktör almayý 2004-2005 model temiz massey ferguson’lar ile idare etmeye çalýþýyor.
Durum harbinden vahim tarým sektöründe.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar,/ Yaðmura bakmayý cam arkasýndan/
Ýnsandan insana þükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar
Sektöru cok yakýndan takip eden biri olarak altýna imzami atarým ..bu dönemde traktör satýþlarýnin artmasý çok zor.ttrak napar bilemem.cok düþtü ama ttrak yükselir demek þu an için fazla iddialý bir laf olur... ihracatý artýþa geçerse ozaman olabilir...çiftci çok zor durumda ..
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Köy çocuðu olduðundan tarýmýn icinden gelen biri olarak bir ornek vereyim. Tarihler ve rakamlar geçmiþ zaman karýþabilir. 2002 yýlý civarý 600 adet hicaz nari diktik ve 2005 ya da 2006 da ilk satýþýmýz yaklaþýk 2 3 ton civarý kg baþý 1 dolar civarý yaptýk. Yýllar geçti verim arttý 2010 civarý 20 30 ton arasý ürünümüze 1 tüccar toplam 1000 dolar teklif edince diger aile üyelerince agaclar söküldü. Ben çok uzuldum ama kendim bakamadigim icin mudahale edemedim.Þu an araçlarýmýz kalsaydi narin kg i 10 cent civarýdýr muhtemelen toptan. Þunu da belirteyim ailemin ben hariç hemen hepsi heba olan bunca emege ragmen mevcut iktidara toz kondurmaz.
iyi günler
uzun vadeli yatýrým için portföyün %5-10u olacak þekilde egeen toplamayý planlýyorum (seçimden sonra baþlayacaðým)
acaba yorumlarýnýzý alabiliir miyim (eðer daha önce tartýþýldý ise çok özür dilerim)
syg
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Konunun gizli takipçilerinden biri olarak yaklaþýk 1 yýldýr baþlýklarý takip ediyorum. Tüm paylaþýmcýlardan bende bir þeyler edindim ama sayýn dudu ve cautionary ye ayrýca teþekkür etmeliyim. Birikimlerimin %40'ýný bir katýlým bankasýnýn aylýk kar payý daðýtan hesabýnda tutuyorum. Az ama risksiz olduðu için. Bir %20'likte altýnýmýz var elimizde tuttuðumuz.
Uzun vadeli portfoyümü de; sarkuysan, trkcm, petkim olarak olusturdum. Orta vadeli olarakta goodyear ve gerel tutuyorum good-year aklýmdaki yerine gelirse onu çýkarýp diðer hisselere daðýtmayý düþünüyorum özellikle trkcma. Forumda sýkça ismi verilen hisselerin çoðu görece bana pahalý geliyor. Önümüzdeki yýllarda endeksi taþýyacaklarsa artýk baþka hisselere yönelinir ve bilindik hisselerde 5-10 yýla kadar temettü bedelsizlerle sýfýr maliyetlere yaklaþmak zor olacak gibi geliyor. Gönül isterdi ki vizyonu geniþ þirketlerimiz olsun; yapay zekaya, nesnelerin internetine, yenilenebilir enerjiye, sürücüsüz araçlara, akýllý ulaþým sistemlerine, gelecekte ihtiyaç duyulacak yazýlýmlarý yapabilecek þirketlere ortak olalým ama yok malesef.
Bakýrýn baþta otomobil olmak üzere enerji vs. gibi bir çok alanda kullanýlýyor olmasý yüzünden sarkuysan.
Dünya da giderek artan þekilde yeþil dönüþüme önem veren kitlelerin ortaya çýkmasý ve plastik atýkla mücadele mevzularý ve hayatýn her alanýnda kullanýmý olmasýndan ötürü ayrýca farklý ülkelerdeki yatýrýmlarý dolayýsýyla trkcm.
Socarýn ülkemizdeki yatýrýmlarý rafinerisi, limaný ve çýktý ürünlerininin çeþitliliði (aslýnda daha çok þey sayýlabilir) nedeniyle petkim.
Önümüzdeki yýllarda elektirkli araçlarýn yaygýnlaþacaðý ve bu noktadaki ürünleri için þarj istasyonlarý vs., ayrýca devamlý uluslararasý iþler aldýðý için ve enerji elektirk þirketleri arasýnda en iyi kârlýlýk oranlarýna sahip olduðu için gerel.
Yakýn orta gelecekte de uzun süren sessizliðini bozup hak ettiði fiyatlamaya geleceði düþüncesine sahip olduðum için Goody. portföydeki tek vizyonsuz hisse bana göre [emoji16]
Bu þirketler arasýnda gerel ve sarkuysanýn yönetimleri konusunda soru iþaretleri olsada ben hak ettikleri yere er yada geç geleceklerini düþünüyorum.
Buraya kadar okuduðunuz için þimdiden teþekkür ederim. Her türlü yorum ve görüþünüze açýðým. Hepimize hayýrlý ve bol kazançlar.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Zaten çokta anlamam bu iþlerden!
Yer Ýmleri