Kar payı dediği oransal kazanç rakamını parayı yatırırken sabitliyorsa faizdir. Yani 1.25 önceden belliyse faiz, değilse faize endeksli karpayı.
Printable View
Faiz değil , Nema
Zam değil , Düzenleme
Bunlar Arap Kültürünün / Felsefesinin,
Küresel Dünya düzenine ayak uymak için
icat ettiği ikircikli kelime oyunları..
Kısaca ;
Paranı, birinin kullanımına sunuyorsan karşılığında "Faiz",
Gayrimenkulünü birinin kullanımına sunuyorsan "Kira Geliri / İrad"
Hizmetini birinin kullanımına sunuyorsa "ücret/komisyon" alıyorsun demektir.
O kadarını ben bilemem onuda ekonomiyi yönettiğini söyleyenler düşünsün . Gazoz kapağı ilemi öderler, onu bunu satarak mı öderler artık onların maharetine kalmış. Ben paçavra ! Dolar nasıl dize getirilir milli hislerle onun reçetesini verdim daha detaylı çözüm bulamadım. :)
Teminat verilen tek kaynak olan gayrimenkullerin satışı ile kredilerin geri ödenmesi mümkün. Ancak bankalar bence şu anda gayrimenkuller para etmediği için veya değeri oluşsa bile bunu sağlayacak bir likidite olmadığı için kredileri yüzdürmeyi tercih ediyor olabilirler.
Gayrimenkul piyasası değer düşüşünde olduğundan bunu tercih etmezler. Yani sıktığı için değil kendileri için karlı olmayacağı için bunu yapmazlar. Zira şok arz artışıyla çok şaşırtıcı fiyat seviyeleri oluşabilir. Sınırsız para mevzu var ama GLP içinde yine teminat yatırmak gerekiyor diye biliyorum. Hani internet servis sağlayıcıları sınırsız internet hattı satıyorya ama bir bakıyorsun kotalı , sınırsız ama limitsiz değil ?!?!?!?!. Yani bankalar bu GLP'yi çok abartırsa oradada bir teminat sınırı/sorunu oluşacaktır diye düşünüyorum.
Birde şaşırtıcı olarak dövizin çok aşırı değerlendiği kritik bir sınır var bu sınırın ötesine geçildiğinde yerli ikame oluşuyor, buda kalkınmayı ve gelişmeyi tetikliyor. Bu nedenle yerli ikame ve gelişmeyi tetikleyecek bu sınır ve ötesine uluslararası sermaye izin vermeyebilir. Hatta sırf bu iş için etrafa para saçan bir kurum bile kurmuşlar. ismine IMF (uluslararası para fonu) diyorlar.
ben onu bunu bilmem dolar löp löp düşmezde löp löp yükselmezde
piyasayı yönetenler ne yapacaksa ağır ağır çaktırmadan yaparlar
ama bende löp löp yükselecek beklentisini koruyorum:)
Yerliliği bir kere kaybettin mi hop diye yeniden yerliye dönüş kolay olmaz. Yerli tohum, yerli iplik, yerli nohut, yerli banka, yerli telekom, yerli petrol ofisi, yerli petrokimya vs bırakmadılar ki Dolar çok çıktı diye bugünden bir kaç seneye yerli ikame tetiklensin.
Belirli kritik eşikler var bu eşikler uzun süreli ve istikrarlı bir şekilde aşılırsa yerli üretime dayalı ithal ikamesi otomatik olarak belkide *zorunluluktan* oluşuyor. Yani insan her zaman olduğu gibi hayatta kalma içgüdüsü tetiklendiğinde , aç bırakıldığında ve yaşam koşulları kötüleştirildiğinde bu performansı gösteriyor. Ama bunun olmasından *hemen* önce IMF gelip ülkeye bir program öneriyor ve karşılığında kritik eşiği yerli üretime dayalı ithal ikamesinin oluşamayacağı denge noktasına çekiyor. Peki politikacılar bunu neden kabul ediyor. Tabiiki bulundukları pozisyonu kaybetmemek için. Zira insanın fiziksel sınırlarıyla zorlandığı bir buhrandan yerli ithal ikamesi çıkıyor çıkmasına da bu süreçten dünya tarihinde başarılı çıkabilmiş bir politikacı henüz yok. Halkını açlıkla sınayan bir tek çinli MAO 'yu hatırlıyorum ama o zamanlar çin çok kapalı bir sistem olduğundan MAO'yu klasik bir politikacı olarak görmek doğru olmaz. Çinde herkes onu taparcasına seviyor gözüküyordu.Öldüğü gün tüm çin büyük bir yasa bürünmüştü, herkes ağlıyordu. Ama yinede bu görünüş aldatıcıydı.Öldükten sonrada intikamını karısından aldılar. Adam ölür ölmez karısını astılar.
Eğer oysa, Dörtli Çete denen siyasi grubun üyesidir..Mao öldükten sonra kendisi devrimkarşıtı hareketleri temelinde yargılanarak ölüm cezasına çarptırıldı. Cezası ömür boyu hapse çevrildi . Gırtlak kanseri sebebiyle serbest bırakılarak tedavi için hastaneye kaldırıldı.Hastaneden kendini asarak intihar etti...
When Mao died in 1976, Jiang lost support and justification for her political activities. When she was arrested and sentenced to death, many, if not most, Chinese citizens rejoiced. In January of 1983, her sentence was commuted to life imprisonment. Suffering from throat cancer, she was released on bail for medical treatment in May of 1991. Ten days after her release, she allegedly committed suicide.
http://chineseposters.net/themes/madame-mao.php
Halk devrimi ve komünizm karşıtlığı genetik bu coğrafyada...
Evet , madame Mao asıl ismi jiang qing, hapiste epey işkence gördü diye biliyorum, hemde MAO ölür ölmez bir iki gün içinde içeri atmışlar. Çinli arkadaşlarla konuşurken konusu oldu, resmi olarak hapiste kendini astı diye ilan edildi ama epey bir ezmişler içerde.
Mao, Çin'in tarım toplumundan çok hızlı bir şekilde sanayi toplumuna geçişinini sağlamak için halkı açlıkla ve içgüdüsel refleksleriyle terbiye etme metodunu kullandı. 50 - 60 milyon kişiyi açlıktan öldürdü. Karısı Jiang Qing de bu metodun en ateşli savunucularındandı. Yani dünya tarihinde halkını açlıkla performansa zorlama cesaretini gösteren belkide tek örnek olduğu için bunu anlattım. Ama yinede kendisi açısından sonu çok hayırlı olmadı.
Avradını politik malzeme yaparsan
ilk virajda kamyon devrilir be
Netekim devrilmish
Yerli üretim ama nasıl yerli.
Fındık yerli ama milyar dolar fındık ihracatı yapan yerli şirketi italyanlar aldı. Zeytinyağı üreten, kırlangıç markası olması lazım yabancı aldı. Saymakla bitmez. İnsanların yerli bildiği çoğu şirket yabancı, kristal kola dahil.
Millete sorsan bunlar yerli.
Şimdi bunlar ürettikleri katma değeri,karı direk yurt dışına öyle yada böyle götürüyorlar.
Biz önce bunları yerli olarak ikame edelim nasıl olacaksa, sonra teknolojik ürünleri konuşuruz.
Taştan topraktan para kazanan yiyicilerle olmaz bu işler.
Adam gibi eğitime, teknolojiye, inovasyona bu ülkede para yatırılmadığı sürece tarih tekerrür edecektir.
Üstüne siyasi, jeopolitik riskleri koyun sonuç ortada.
Gerisi laf...
İki ayyaş diye hakaret ettikleri insanların ! Cumhuriyetin ekonomik açıdan en zor dönemlerinde 10 yıllar içinde milli sermaye ile yaptığı bu ülkenin varlıklarını birer birer emperyallere sattılar , biz bunları söyleyince birisi gelip sen devlet düşmanımısın, trolmüsün milleti devletine karşı kışkırtıyorsun demiyor mu !.. Devlet TÜRKİYE CUMHURİYETİ sonuna kadar devletimizin arkasındayız ama ` 1923 de darbe yapıp cumhuriyeti kurdular`diyen satılmışları devlet olarak kabul etmeyiz .
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...ce&oe=596547CF
Sınav sonuçlarını şimdiden bildirmiş Trabzon'lu... :)
Kadına avrat diyenler için...
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...96&oe=5962DB2A
Son kez cevapliyom
Ayrıca siz biz kim bilmem
Ben öznede yer alır
İmdi. ...
Din is i devlet is i ayrı ise bu laisizimdir
Bizdeki model
Çin komünizm
Yani
Devlet is i her işten ayrı
Buna avratta dahil
Çift pencereden bakın sayın forumdas
Windows bilem dünyaya çoklu pencerelerden bakar
Siz biz ne dimek aramızda teklik mi var
Şubat ayında A.K.Partisi referandum için bir reklam filmi çekmiş.
Konu : Avrupada bir milli maçta Türkiye'nin haksızlığa uğraması üzerine............. Sahaya küçük bir kız atlıyomuş, hakeme kırmızı kart gösteriyormuş .................
Herşeyleri düzenbazlık üzerine kurulmuş !
Mağduriyleri önceden planlanmış .
Yılmaz Özdil
http://fs5.directupload.net/images/170313/yjnjdgdq.jpg
Aboowwwww...
FED'in bu sene 3 ve üzeri faiz artışı yapma olasılığı %60 olmuş..
Sonuçları ne olabilir:
1) Yeryüzünde sismik hareketler hissedilir derecede artar..
2) Bir süre sonra Trump ile Yellen arasında boks maçı yaşanabilir..
3) Enflasyon dizginlenir, ama büyüme nanay olabilir..
Mecburen Trump amca çok gevşer..
4) Dolar fezaya çıkar..mal ticaret açığı trilyon doları geçer..
Trump amca sinir vergisi koyar..:)
5) Sismik hareketler büyür..Tsunamiye yol açar..
Ve yeryüzü sular altında kalır..:kahkah:
fede mede bakmayın siz 3 kere arttırsa doalr deki 4,50 olur
6.69 a fedin gücü yetmez:whistling::whistling:
trend çizgilerini izliyorum...
http://i.hizliresim.com/qbPMrV.jpg