Sayfa 233/1013 İlkİlk ... 133183223231232233234235243283333733 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1,857 - 1,864 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bahse konu son karısı Jiang Qing mi?
    Evet , madame Mao asıl ismi jiang qing, hapiste epey işkence gördü diye biliyorum, hemde MAO ölür ölmez bir iki gün içinde içeri atmışlar. Çinli arkadaşlarla konuşurken konusu oldu, resmi olarak hapiste kendini astı diye ilan edildi ama epey bir ezmişler içerde.

Mao, Çin'in tarım toplumundan çok hızlı bir şekilde sanayi toplumuna geçişinini sağlamak için halkı açlıkla ve içgüdüsel refleksleriyle terbiye etme metodunu kullandı. 50 - 60 milyon kişiyi açlıktan öldürdü. Karısı Jiang Qing de bu metodun en ateşli savunucularındandı. Yani dünya tarihinde halkını açlıkla performansa zorlama cesaretini gösteren belkide tek örnek olduğu için bunu anlattım. Ama yinede kendisi açısından sonu çok hayırlı olmadı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet , madame Mao asıl ismi jiang qing, hapiste epey işkence gördü diye biliyorum, hemde MAO ölür ölmez bir iki gün içinde içeri atmışlar. Çinli arkadaşlarla konuşurken konusu oldu, resmi olarak hapiste kendini astı diye ilan edildi ama epey bir ezmişler içerde.

Mao, Çin'in tarım toplumundan çok hızlı bir şekilde sanayi toplumuna geçişinini sağlamak için halkı açlıkla ve içgüdüsel refleksleriyle terbiye etme metodunu kullandı. 50 - 60 milyon kişiyi açlıktan öldürdü. Karısı Jiang Qing de bu metodun en ateşli savunucularındandı. Yani dğnya tarihinde halkını açlıkla performansa zorlama cesaretini gösteren belkide tek örnek olduğu için bunu anlattım. Ama yinede kendisi açısından sonu çok hayırlı olmadı.
    Nasıl öldü demiştiniz?

Ben o konuyu açıklığa kavuşturalım derim...

Eğer bu konudaki iddianız yanlış ise diğerlerini tartışmaya gerek yok benim için...

Burası yeri de değil.

3. Avradını politik malzeme yaparsan
    ilk virajda kamyon devrilir be
    Netekim devrilmish

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Nasıl öldü demiştiniz?

Ben o konuyu açıklığa kavuşturalım derim...

Eğer bu konudaki iddianız yanlış ise diğerlerini tartışmaya gerek yok benim için...

Burası yeri de değil.
    Çinli arkadaşlarla konuştuğum kadarıyla işkenceyle öldürüldüğünü söylüyorlar. Resmi açıklama olarak intihar ettiği açıklanmış sanırım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by AslanKaplanLeopar Yazıyı Oku
    Avradını politik malzeme yaparsan
    ilk virajda kamyon devrilir be
    Netekim devrilmish
    Sizin kadından anladığınız bu...

Kadına biçtiğiniz rol model de belli...

O kadın siyasetçi idi.

O devirde Çin'de önemli bir siyasi figürdü...

Bakmayın artistliğine falan...

Neyse bu başlık yeri değil.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çinli arkadaşlarla konuştuğum kadarıyla işkenceyle öldürüldüğünü söylüyorlar. Resmi açıklama olarak intihar ettiği açıklanmış sanırım.
    Çinli arkadaşlarım dedin mi akan sular durur tabi...

Kaynak kuvvetli.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bu "löp löp" tabiri benim değil aslında buradaki bir troll yazmıştı ilk. LÖP LÖP 3,20'ye düşecekti. banada bulaştı bende kullanır oldum.
    Zayıf bünyeler, bulaşıcı hastalıklara açıktır.

Hele de bünye primitive yaşam formu modundaysa, bulaşması daha kolaydır...

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Yerliliği bir kere kaybettin mi hop diye yeniden yerliye dönüş kolay olmaz. Yerli tohum, yerli iplik, yerli nohut, yerli banka, yerli telekom, yerli petrol ofisi, yerli petrokimya vs bırakmadılar ki Dolar çok çıktı diye bugünden bir kaç seneye yerli ikame tetiklensin.
    Yerli üretim ama nasıl yerli.

Fındık yerli ama milyar dolar fındık ihracatı yapan yerli şirketi italyanlar aldı. Zeytinyağı üreten, kırlangıç markası olması lazım yabancı aldı. Saymakla bitmez. İnsanların yerli bildiği çoğu şirket yabancı, kristal kola dahil.

Millete sorsan bunlar yerli.

Şimdi bunlar ürettikleri katma değeri,karı direk yurt dışına öyle yada böyle götürüyorlar.

Biz önce bunları yerli olarak ikame edelim nasıl olacaksa, sonra teknolojik ürünleri konuşuruz.

Taştan topraktan para kazanan yiyicilerle olmaz bu işler.

Adam gibi eğitime, teknolojiye, inovasyona bu ülkede para yatırılmadığı sürece tarih tekerrür edecektir.

Üstüne siyasi, jeopolitik riskleri koyun sonuç ortada.

Gerisi laf...

Sayfa 233/1013 İlkİlk ... 133183223231232233234235243283333733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •