Sayfa 231/1013 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331731 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1,841 - 1,848 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Jul Sezar Yazıyı Oku
    Kar payı gibi birşey sanırım. Faiz kesinlikle değil ama paranı verdiğin için geri öderken üstüne para veriyorlar ��
    Kar payı dediği oransal kazanç rakamını parayı yatırırken sabitliyorsa faizdir. Yani 1.25 önceden belliyse faiz, değilse faize endeksli karpayı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kar payı dediği oransal kazanç rakamını parayı yatırırken sabitliyorsa faizdir. Yani 1.25 önceden belliyse faiz, değilse faize endeksli karpayı.
    Faiz değil , Nema
    Zam değil , Düzenleme

Bunlar Arap Kültürünün / Felsefesinin,
    Küresel Dünya düzenine ayak uymak için
    icat ettiği ikircikli kelime oyunları..

Kısaca ;

Paranı, birinin kullanımına sunuyorsan karşılığında "Faiz",

Gayrimenkulünü birinin kullanımına sunuyorsan "Kira Geliri / İrad"

Hizmetini birinin kullanımına sunuyorsa "ücret/komisyon" alıyorsun demektir.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Tl yi sıkarsın , haliyle harcamayıda kısmış olursun , harcama olmazsa da paçavra Dolarla dönen ekonomide alış veriş olmaz, alış veriş olmazsa dükkanlar kapanır , yeni issizler ortaya çıkar böylece harcama daha da kısılır haliyle paçavra Dolar ile işleyen ekonomide Dolar`a talep olmaz daha doğrusu satacağın TL fazla olmadığı için alacak paçavra Dolar `da olmaz dolayısıyla talep görmeyen malın fiyatı ucuzlar bu sayede paçavra Doların fiyatıda TL karşısında düşer. İşte o zaman Dolara para bağlayan benim gibi gureba takımının da fena halde eli yanacaktır ve onlara ohh olsun denilecektir.
    eee o zaman işlemeyen ekonomide şirketler kar edemezse borçlar gazoz kapağı ile mi ödenir..

Kısaca TL'yide belirli bir noktaya kadar sıkarsın..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    eee o zaman işlemeyen ekonomide şirketler kar edemezse borçlar gazoz kapağı ile mi ödenir..
    O kadarını ben bilemem onuda ekonomiyi yönettiğini söyleyenler düşünsün . Gazoz kapağı ilemi öderler, onu bunu satarak mı öderler artık onların maharetine kalmış. Ben paçavra ! Dolar nasıl dize getirilir milli hislerle onun reçetesini verdim daha detaylı çözüm bulamadım.

5.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    O kadarını ben bilemem onuda ekonomiyi yönettiğini söyleyenler düşünsün . Gazoz kapağı ilemi öderler, onu bunu satarak mı öderler artık onların maharetine kalmış. Ben paçavra ! Dolar nasıl dize getirilir milli hislerle onun reçetesini verdim daha detaylı çözüm bulamadım.
    Teminat verilen tek kaynak olan gayrimenkullerin satışı ile kredilerin geri ödenmesi mümkün. Ancak bankalar bence şu anda gayrimenkuller para etmediği için veya değeri oluşsa bile bunu sağlayacak bir likidite olmadığı için kredileri yüzdürmeyi tercih ediyor olabilirler.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Teminat verilen tek kaynak olan gayrimenkullerin satışı ile kredilerin geri ödenmesi mümkün. Ancak bankalar bence şu anda gayrimenkuller para etmediği için veya değeri oluşsa bile bunu sağlayacak bir likidite olmadığı için kredileri yüzdürmeyi tercih ediyor olabilirler.
    bankaların işi betona kalmış,sıkıyorsa teminatları satsınlar. kafalarına balyozu yerler. çok sıkışırlarsa gitsinler MB sınırsız para veriyor zaten,bol bol TL ama karşılığı yok. bu durumda dolar löp löp yükselmesinde ne yapsın.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bankaların işi betona kalmış,sıkıyorsa teminatları satsınlar. kafalarına balyozu yerler. çok sıkışırlarsa gitsinler MB sınırsız para veriyor zaten,bol bol TL ama karşılığı yok. bu durumda dolar löp löp yükselmesinde ne yapsın.
    Benim önerdiğim ama yan etkileri bunları analarından doğduğuna pişman edecek yol tek çare, eni sonu bunu yapacaklar ama hele bir 16 Nisanda istikrarı sağlasınlar o zaman elleri daha genişliyecek hep beraber göreceğiz istikrar nasıl olurmuş.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Benim önerdiğim ama yan etkileri bunları analarından doğduğuna pişman edecek yol tek çare, eni sonu bunu yapacaklar ama hele bir 16 Nisanda istikrarı sağlasınlar o zaman elleri daha genişliyecek hep beraber göreceğiz istikrar nasıl olurmuş.
    bu "löp löp" tabiri benim değil aslında buradaki bir troll yazmıştı ilk. LÖP LÖP 3,20'ye düşecekti. banada bulaştı bende kullanır oldum.

Sayfa 231/1013 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331731 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •