Eee dolar tutan haindi þimdi düþtü dolarcýlar zarar etti hala hainler mi ? Yoksa onlara ellerinizi ovuþturup ohh olsun mu diyorsunuz ? Nerede bu diþi yada erkek troller ?
Eee dolar tutan haindi þimdi düþtü dolarcýlar zarar etti hala hainler mi ? Yoksa onlara ellerinizi ovuþturup ohh olsun mu diyorsunuz ? Nerede bu diþi yada erkek troller ?
dostum banka bilançolarý bu ekonom,k sistemde eni,nde sonunda bozulmaya hatta büyük kayýp yaþamaya mahkum..ama bence 6-7 ayý var enaz...keþke önceden konuþmuþ olsaydýk...fibonachi seviyesi olan 3.55 e kadar dolarýn gerilemesini beklediðimi diðer köyde yazmýþtým...altýn dolar düþtüðü için düþtü..fakat uzun soluklu olacaðýný sanmýyorum....anladýðým kadarýyla gram altýndasýn...yanlýþmýyým? zira ons altýn yükseliyor.
Evet !200 den ons alayým derkem 3765 den dolar almýþ oldum. Tüm bilgilendirmeleriniz için tekrar teþekkürler...
bir ekleme de ben yapayým...ben 100 deðil 93 milyar dolar olarak biliyorum...mesele sadece çevrilmesi deðil..Libor+ ? faiz oranýndaki yükseliþ...zira her borçlanma ek maliyet demek....bir yerde nasýl çevirdiðinizde önemli....zira bu maliyeti bankalar direk kredilere yansýtýr...üzerine bir de + faiz onlar koyar....piyasada yüskek faiz ekonomiyi soðutur..vs..vs..
çevirme faizi borç miktarýyla artar ama kur riskinden her zaman daha düþüktür. miktarsal olarak göz ardý edilemez fakat oransal olarak çok düþüktür. sürdürülebilirlik saðlanýyorsa maliyetin çok da önemli olmadýðýný göreceksiniz. ek olarak borçlu þirketlerin çoðu yurt dýþýnda yerleþik Türkler'e borçludur. yani danýþýklý dövüþ vardýr.
Deðerli arkadaþlar, takým vb. tutar gibi pozisyon tutup bazý hoþ olmayan sözlere mazur kalmak beni kýrýyor. Benim kýrdýðým da olduysa þimdiden özür dilerim. Artýk yazmayacaðým. Selamlar, saygýlar.
Yer Ýmleri