TÜİK başkanı görevden alınmış, çoook ufak da olsa sanırım reform adımı olarak algılandı ki dolar 7 lerin altına indi...
Printable View
TÜİK başkanı görevden alınmış, çoook ufak da olsa sanırım reform adımı olarak algılandı ki dolar 7 lerin altına indi...
Viop shortcular , Dolar longcular , Sasa shortcular hakikaten inanılmaz paralar kaybetti, bitti resmen sermayeleri...
eli mahkum hocam kimse inanmıyordu ama mecburen bu adımları atacak.!!!
uyum sağlamak zorundasın batıya yoksa malumunuz dış minnaklar bitmiyor.!!
peki soru şu..
devlet başkanımız haklımıydı..
DOLAR 8 10 TL OLACAK GÜZELLEMESİ YAPANLAR haksız mı çıktı yada gerçekten bir oyun mu kuruldu bu ülkeye..
eğer öyleyse....ÜLKECE OYUNA GELDİK.!!
164.750 ortalama short aldım.
onaya gidiyoruz sanki.
165.900 görebilr diye düşünüyorum. Üstüne çıkarsak bilemiyorum short riskli olabilir.
cuma kapanıştan önce yukarıdaki fikrimi belirtmiştim.
https://i.hizliresim.com/JpT94Z.png
Hocam 8.5milyar TL nasıl eklenecek öz sermayeye alınan borç uzun vade giderlere yazılacak bilançoya etkisi olmaz teknik olarak hatanız var. Ama likiditeyi arttırır diyorsanız evet dönen varlıklar/ duran oranı iyileşecektir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hocam yanıltmış gibi olmayayım ama cyan rengi mavi renk herhalde ona paralel çizmelisiniz artık trend fibo ile işlem yapıyorsanız çünkü ikisi de 120 dk ye göre onaylı dip..
hatta şunu da diyebilirim 1610 dibi bende 120 de değilde daha altında onaylı dip..aslında 1607 de ilk aşımda benim sistem yeşil karolarla belirtim al vermiş ama 1610 a gelin ce sat vermediği için son oluşan bunun üstünde ki dibi de trende katmak zorundasınız
görüşlerinize de katılıyorum daha short için erken gibi duruyor kısalarda özellikle..!!uzun da zaten o bar boyundan ötürü emare yok..
https://www.tradingview.com/x/klVvvBs0/
kim haklı kim haksız bilmem de bir yerde çok fazla miktarda yatırımcı varsa oradan çıkmak gerekir.
örneğin bizdeki dolar ve altın yatırımcısı.
ya da 1930 buhrancıları...
Bir de bizde yatırımcının ayarı yok. ya al yat yapıyor, ya da çok kısa dönemde belki gün içi ya da 1-2 haftada kar bekliyor.
bu zihniyet oldukça enflasyon bazında kaybetmeye mahkum yatırımcıların yüzde 90 nı...
Boğa tuzağı olma ihtimali var mı.....?Gerçi cuma not artırı mı gelecekse kokoyu almışlarsa bırakmazlar.....bu arada bende şortları kapadım dostum....flat bekliyorum sonraki hamle için....Tavsiyelerini yanıma not ettim....Kolay gelsin....
koç hol ile halk bank akşam bilanço açıklayacak hissesi olanlar dikkat....
BURDA BİR ARKADAŞ DEMİŞTİ Kİ:
acilen bu borsaya yeni gelenlerin batması gerekiyor vs demişti..
bende işin gerçeği bir teraz,ye koyarsak hadi altını başka bir kefeye koyalım ve şişmiş hisseleri de bir kenara koyarsak bu tarz girişimde bulunda 5 dakika da beşiktaş yapma zihniyetiyle döviz altın hisse senedi alanların çırpılması tarafındayım bu hepsi için geçerli.!!!
bu furya bitsin gari..
Açıkçası bence de hissenin ederi 20 civarı 4-5 PD/DD neden diyecek olursanız şirketin şuan Piyasa değeri neredeyse Petkim+Türpraş ediyor ben para vermem. Açığa satış denedik patladık [emoji16]ama içeride kalan parayı alıcam geri ondan bekliyorum pusuda
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın trust06;sen bilinçli bir yatırımcısın.Tebrik ederim.YTD
TEB'in ne mobil uygulamalarına ne web sitesine sabahtan beri ulaşılamıyor. Zor zor giriş yapılsa emir sayfası açılmıyor ve zarara soktu beni pozisyonu kapatamadığım için. Ne yapılabilir? Yargı yolu malum... SPK'ya şikayette bulundum. TEB bunu ayda 1-2 defa yapıyor neredeyse. SPK yargıya gidin biz bir şey yapamayız diyor. SPK ne işe yarıyor acaba...
Allah belalarını versin. Kurumun da denetleyenin de denetlemeyenin de böyle düzenin de Allah milyon kere belasını versin.
155 bin e geri çekilme yapıp shortçu toplayarak günü zirvede kapatmasını bekliyorum,yapmayadabilir geri çekilmeyi,shortçular için son sans eğer olursa😊
Ytd
Yapabileceğin en etkili şey, hesabı kapamak olur...geçeceğin yerdeki kesinti vs durumlarını da iyi araştırmak lazım.
Son 1 yılda 1 milyona yakın yeni yatıırmcı geldi..bunların hepsi sistemler üzerine yük..bu ölçüde kaaste artışı yapıldığını düşünmüyorum...komisyon konusunda fazla ucuza kaçmadan, nispeten altyapısı iyi kurumlara geçmek lazım.
ben ata yatırım ve yatırım finans ile çalışıyorum...bu tür durumlar için en az iki kuruma çalışmak faydalı olabilir...ata yatırımda son 10 senede 10 kez kesinti sorunu yaşamışımdır...son 6 ayda, 10 yılda yaşadığım kadar sorun yaşadım mesela.
yatırım finans da son dönemlerde önemli bir performans sorunu yaşamadım...her zaman ki performas devam ediyor.
ayrıca kensinti sorunu yaşatmayan kurum yoktur...önemli olan sıklığı ve ne kadar sürede sistemler tekrar çalışır hale gelyor...online erişemiyorsan, tel üzerinden bir temsilciye ulaşabiliyor musun, bunlar da önemli.
1650 kısmen (1/5) flat, 2/5 lönk devam.
Dikkat edin piyasaya... Ha bir de oyunagelenadam pek iyi niyetli değil...
Fitch'in 19 Şubat Cuma gece yarısında sonra yapacağı değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-', görünümünü ise 'Negatif' olarak koruması bekleniyor.
Foreks'in 16 ekonomist ile düzenlediği anket sonucuna göre, ekonomistlerin tamamı Fitch'in yılın planlanmış ilk değerlendirmesinde Türkiye'nin notunu 'BB-' olarak korunacağını öngördü. Ekonomistlerden 12'si görünümün 'Negatif' olarak sürdürüleceği tahmininde bulunurken, 4'ü ise görünümün 'Durağan'a yükseltileceği beklentisini dile getirdi.
Fitch, 2020 yılının ilk değerlendirmesini yaptığı 21 Şubat'ta Türkiye'nin 'BB-(D)' kredi notunda değişikliğe gitmezken, 22 Ağustos tarihindeki ikinci değerlendirmesinde 'durağan' görünümü 'negatif'e çekmiş, 'BB-' kredi notunu ise korumuştu.
Ankete Tera Yatırım, Ahlatcı Yatırım, İnfo Yatırım, İş Portföy, Tacirler Yatırım, Pariterium Danışmanlık, Işık Menkul, GCM Yatırım, Deniz Yatırım,A1 Capital, InvestAZ Yatırım, Gedik Yatırım, Yatırım Finansman, Alnus Yatırım,Alternatifbank ve Spinn Danışmanlık katıldı.
Fitch'in kredi notuna ilişkin değerlendirmesini, 19 Şubat Cuma günü gece yarısından hemen sonra, TSİ 00.00-00.30 saatleri arasında açıklanması bekleniyor.
İMF den 100 milyar kredi gelse veya 15 TEM.DARBE sabahı durum nettir.
Onun dışında long-short için her zaman en az 5 arguman vardır.
bıst100 ün 26 şubata kadar 1662 veya 1430 olması için argumanlar hazır.
Ne de güzel paket yapıyor herkesi. Ama bu defa masanın kerizini biliyorum çok sevgili piyasa yapıcı
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen, ben de lonk bekliyorum güzel de kar yazdık ama kardayken habire yazmaya gerek yok takip eden görüyor kavgaya adam toplamda modu gibi sürekli tek yön pompalamak iyi değil.
Bu arada 1640 altına atamazsa düzeltme olarak kalır, yabancı olmamasina rağmen hacim fena sayılmaz.
Halk bilançosu geliyor güzel bir bilanço bekliyorum özellikle çok yüklü dolar shortu vardı oradan bakalım neler gelecek.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bi Sasa mız olsaydı köşeydik,
Viob miob boş iş hatta iş bile değil, sizde bırakın bu iş iş değil
şu üçünden birini kapatmam lazım risk yüksek siz hangisni kapardınız...
https://i.hizliresim.com/CUr9Je.jpg
Evet orası öyle. Göz açıp kapayana kadar işini bitirecek bu defa. Eli kulağındadır.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.