Faiz koridoru 18 de ordan borc verir tlyi daha pahalı hale getirir.
Printable View
Goldman üstü kapalı konuşmuş enflasyon beklenenden yüksek gelirse faiz artışı olmalı demeye getirmiş
Mehmet Şimşek cari açığı %3 e enflasyonu tek haneye dusurucez diyor nasıl olcak o iş..bu durumda demek ki hem kur hem faizler daha yüksek olacak ...yani talep kesilmeden ithalat kesilmeden cari açıkta enflasyonda dusmez...şimdi birde o değilde cumhur vatandaşa dolar bozun diyirda gecenlerde mal varlığını açıklarken banka hesabında 200 K doları vardı sayı o bozdumu acep :)
vakıfbankta günlük 12.25te duruyordu para konuştum yükseltmediler aylık verirsen 15e yükseltebiliriz dediler bende çektim ziraat yatırıma parayı şimdilik. Şimdi baktım 14.80den repo yapmış ziraatyatırım .
Bugün tcmb'nin 1 haftalık repo ihalesi ile piyasayı 29 milyar TL fonladığı söylendi.
Ancak evds2'ten baktığım kadarıyla bugünkü toplam fonlama 145 milyar TL gibi rekor bir rakamdan gerçekleşmiş.
Toplam fonlama : 145.6 milyar TL
1 Haftalık repo : 29 milyar TL
GLP fonlaması : 114 milyar TL
Ağırlıklı ortalama fonlama faizi : %16.50 olduğuna göre GLP faizi de %16.50'den gerçekleşmiş.
GLP uygulaması sanırım kademeli olarak azaltılacak. Sistem normalleştiğinde tüm likidite açığı 1 haftalık repo ile fonlanacak.
Tabii çok dalgalı bir seyir izleyen likidite açığı miktarını tcmb'nin önceden ne şekilde belirleyeceği ve rakam tutmaz ise ne olacağı bir soru işareti.
Faiz ikilemi: Londra'da yatırımcıyı, camide cemaati ikna turları
https://ahvalnews2.com/tr/faiz/faiz-...i-ikna-turlari
Hem yemeyecek içmeyecek enflasyon altı Tl mevduatı yapacak bu yobazlar daha fazla beton yapıp yandaşın işkembesini doldursun diye yardımcı olacaksınız hemde bu yobazların takiyesine maruz kalacaksınız. Ben yapmam yapanada hayırlı olsun derim.
Benim enflasyon eksi ..hep alışveriş yaptığım manavdan üstü beneklenmis muzları 5 Tl ye kapattım.hemde hepsi bal gibi.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.